La 15 zile de la incidentul teribil, căruia i-a căzut victimă Cosmin Marinescu, puștiul de 15 ani care a fost agresat și umilit de colegii săi unguri de la lotul național de hochei, chiar de Ziua Națională a României, vineri s-a mai scris o pagină neagră în istoria sportului nostru. La meciul naționalelor României și Ungariei, desfășurat la Miercurea-Ciuc, jucătorii României au preferat să tacă la imnul nostru de stat, dar au cântat imnul maghiarilor!

  • Peter Levente (stânga) și Antal Zsombor, în momentul în care intonau imnul Ungariei, deși purtau tricoul naționalei României
  • Steagul Ungariei a fost prezent pe fularele spectatorilor din Miercurea-Ciuc
  • Susținătorii Ținutului Secuiesc au afișat steaguri cu însemnele acestuia
  • La finalul partidei, cele două echipe au făcut o poză de grup, ca o mare familie
  • Pe gheață, românii (în alb) au făcut instrucție cu ungurii, pe care i-au bătut cu 4-1

1.551 de spectatori, conform raportului oficial de joc, au asistat vineri seară, cu începere de la 18.30, la confruntarea România – Ungaria, din cadrul turneului “Euro Ice-hockey Challenge”, desfășurat la Miercurea- Ciuc, pe patinoarul Vakar Lajos, chiar în locul în care Cosmin Marinescu a fost pedepsit de colegii săi pentru “vina” de a fi român. Primul meci România – Ungaria desfășurat în ultimii 30 de ani la noi acasă s-a dovedit un spectacol sportiv de o calitate remarcabilă, tricolorii conduși de pe margine de canadianul Thomas Skinner reușind să se impună, surprinzător, cu 4-1 (0-0, 2-0, 2-1). Cu 24 de etnici maghiari în lotul României, dintr-un total de 26, plus portarul Adrian Catrinoi și ucraineanul naturalizat Pisarenko, România nu a fost fluierată aproape deloc la imn, la începutul jocului, lucru demn de remarcat, în sensul bun al cuvântului.

Peter Levente a dat tonul la imn

Din păcate, dacă în momentul în care se intona “Deșteaptă-te, române!”, tot lotul României prezent pe gheață a ascultat în tăcere, când a venit rândul imnului maghiar, câțiva dintre jucătorii naționalei noastre au cântat mai cu foc chiar decât oaspeții serii!

Printre cei mai vocali s-au dovedit Peter Levente și Zsombor Antal, ca și câțiva dintre oficialii de etnie maghiară ai Federației Române de Hochei, cărora nu li s-a părut nimic ciudat atunci când jucătorii naționalei României au preferat să tacă la imnul nostru, dar să urle din toți bojocii la imnul Ungariei. Mai mult, după intonarea ambelor imnuri de stat, membrii celor două echipe, ca de altfel și întreaga sală, au cântat într-un singur glas imnul Ținutului Secuiesc, deși era vorba de o întâlnire oficială, nu de o șușă amicală, în care fiecare participant poate veni cu muzica lui de acasă. La fel de scandalos, imnul Ținutului Secuiesc a fost cântat și la finalul partidei, cu participarea conducerii federale de sorginte maghiară, dar și cu susținerea înflăcărată a tuturor hocheiștilor români, care au demonstrat că pentru ei tricoul naționalei noastre nu înseamnă absolut nimic.
Sursa: libertatea.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares