La 15 zile de la incidentul teribil, cruia i-a czut victim Cosmin Marinescu, putiul de 15 ani care a fost agresat i umilit de colegii si unguri de la lotul naional de hochei, chiar de Ziua Naional a Romniei, vineri s-a mai scris o pagin neagr n istoria sportului nostru. La meciul naionalelor Romniei i Ungariei, desfurat la Miercurea-Ciuc, juctorii Romniei au preferat s tac la imnul nostru de stat, dar au cntat imnul maghiarilor!

  • Peter Levente (stnga) și Antal Zsombor, n momentul n care intonau imnul Ungariei, deși purtau tricoul naționalei Romniei
  • Steagul Ungariei a fost prezent pe fularele spectatorilor din Miercurea-Ciuc
  • Susțintorii Ținutului Secuiesc au afișat steaguri cu nsemnele acestuia
  • La finalul partidei, cele dou echipe au fcut o poz de grup, ca o mare familie
  • Pe gheaț, romnii (n alb) au fcut instrucție cu ungurii, pe care i-au btut cu 4-1

1.551 de spectatori, conform raportului oficial de joc, au asistat vineri sear, cu ncepere de la 18.30, la confruntarea Romnia – Ungaria, din cadrul turneului “Euro Ice-hockey Challenge”, desfurat la Miercurea- Ciuc, pe patinoarul Vakar Lajos, chiar n locul n care Cosmin Marinescu a fost pedepsit de colegii si pentru “vina” de a fi romn. Primul meci Romnia – Ungaria desfurat n ultimii 30 de ani la noi acas s-a dovedit un spectacol sportiv de o calitate remarcabil, tricolorii condui de pe margine de canadianul Thomas Skinner reuind s se impun, surprinztor, cu 4-1 (0-0, 2-0, 2-1). Cu 24 de etnici maghiari n lotul Romniei, dintr-un total de 26, plus portarul Adrian Catrinoi i ucraineanul naturalizat Pisarenko, Romnia nu a fost fluierat aproape deloc la imn, la nceputul jocului, lucru demn de remarcat, n sensul bun al cuvntului.

Peter Levente a dat tonul la imn

Din pcate, dac n momentul n care se intona “Deteapt-te, romne!”, tot lotul Romniei prezent pe ghea a ascultat n tcere, cnd a venit rndul imnului maghiar, civa dintre juctorii naionalei noastre au cntat mai cu foc chiar dect oaspeii serii!

Printre cei mai vocali s-au dovedit Peter Levente i Zsombor Antal, ca i civa dintre oficialii de etnie maghiar ai Federaiei Romne de Hochei, crora nu li s-a prut nimic ciudat atunci cnd juctorii naionalei Romniei au preferat s tac la imnul nostru, dar s urle din toi bojocii la imnul Ungariei. Mai mult, dup intonarea ambelor imnuri de stat, membrii celor dou echipe, ca de altfel i ntreaga sal, au cntat ntr-un singur glas imnul inutului Secuiesc, dei era vorba de o ntlnire oficial, nu de o u amical, n care fiecare participant poate veni cu muzica lui de acas. La fel de scandalos, imnul inutului Secuiesc a fost cntat i la finalul partidei, cu participarea conducerii federale de sorginte maghiar, dar i cu susinerea nflcrat a tuturor hocheitilor romni, care au demonstrat c pentru ei tricoul naionalei noastre nu nseamn absolut nimic.
Sursa: libertatea.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.