„Țiganii din țignie, toți mi poart dușmnie” – Adrian Copilul Minune, 1998

Localizare spațial: ieșirea din localitatea Gilu, exact unde ncepe autostrada dintre Gilu și Turda.
Localizare temporal: 12 decembrie 2011, ora 03:25 dimineața.
Condiții meteo: Plou. Vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil, cu nnorri mai ales ziua, n regiunile extracarpatice și la munte. Vor fi precipitații slabe n continuare, predominant ninsori pe arii restrnse n Moldova și izolat mixte n Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, n general, ntre 0 și 10 grade, iar cele minime se vor situa ntre -10 și 0 grade, mai coborte n depresiuni, dar și ușor mai ridicate pe litoral.

BREAKING NEWSAdrian Simionescu, pentru cunoscuții si Adi Adrian de Vito Copilul Minune, la volanul noului su bolid german de culoare neagr, ascult plictisit prognoza meteo care ncheie scurtul buletin de știri. Manelistul tocmai se ntoarce de la o cntare pe care a avut-o la Gilu. Clanul interlop local “Imperialii Princiari Dar Totuși Nobiliari” avusese un botez. Copilul fu numit “Augmentativ”, deoarece printre țigani, acesta rmsese singurul nume neadjudecat care s sugereze mrire. La chef fusese invitat chiar și cumtrul Președintelui, Prințul Paul de Romnia, dar folosind o scuz oarecare, acesta nu onorase invitația. Alteța Sa nu suporta de fapt felul n care acești oameni de rnd și atribuiau fr drept sau jen titulaturi de regi, prinți, ori nobili.

nainte c buletinul meteo s se sfrșeasc, tronsonul de autostrad Turda – Gilu se termin și el, fcnd loc unui drum cu dou benzi, cu marcajele uzate și plin de gropi. Primele case din Turda cufundate n ntuneric, și fcur și ele apariția n lumina farurilor. Se grbi s coboare la viteza legal cnd realiz c se ndreapt spre niște luminițe colorate care i blocheaz calea cu totul. Verific dintr-o privire centura, opri radioul și ncepu s reduc viteza și mai mult pe msur ce se apropia de ele. Cnd distanța fu suficient de mic pentru ca barajul s ntre n lumina farurilor, manelistul constat c ceea ce i bloca calea era nici mai mult nici mai puțin dect o farfurie zburtoare. Opri mașina. O raz orbitoare țșni din vehiculul spațial și artistul fu teleportat cu tot cu mașin la bordul acesteia.

Sala n care ajunse era una circular și ncptoare, plin cu tot felul de aparate și mecanisme, toate cu carcase și butoane ce preau din aur. De o parte și de alta a mașinii erau aliniate cte jumtate de duzin de ființe, rasa alien de Roswell. Deși automobilul era de mult oprit, toți gesticulau și țipau: frna, frna, frna! Adi Adrian de Vito Copilul Minune privea paralizat și nu nțelegea nimic din ce se ntmpla. La un moment dat ntr-un dispozitiv de amplificare a sunetului dat la maxim se auzi o voce asurzitoare: „Trage n morții m-ti-i frna de mn, ești surd?” Manelistul se reculese și execut prompt comanda. n secunda urmtoare, farfuria fcu o scurt manevr brusc pe direcția orizontal care ar fi izbit mașina de toți pereții dac nu ar fi avut roțile blocate. Apoi vehiculul decol vertical și extratereștrii se relaxar lsnd minile n jos.

Cei doisprezece extratereștri se apropiar zmbind binevoitori de mașin. Unul dintre ei i fcu semn s coboare geamul. De data asta artistul execut comanda imediat.

– Bun seara maestre, l salut creatura. Te rog s l scuzi pe cel care a vorbit adineauri. E un simplu șofer, e incult și nu ascult manele. Pe de alt parte, este o onoare att pentru mine ct și pentru colegii mei s v avem n sfrșit alturi de noi, continu el. Sunt comandantul navetei. Nu suntem extratereștri așa cum cred c v imaginați ci doar rezultatul natural al evoluției rasei umane așa cum va arata el peste douzeci și cinci de milioane de ani. Toate farfuriile zburtoare de care ați mai auzit, sunt de fapt vehiculele noastre științifice sau turistice venite n trecut și crora li s-a defectat sistemul de invizibilitate aparent. Ne ferim, de contactul cu oamenii trecutului deoarece riscm s ne schimbm istoria cu consecințe din cele mai imprevizibile. De altfel, extrem de interesant, avansul nostru tehnologic mi permite s v divulg c secretul cel mai mare al Universu-…

– Tot ce e n jur e aur? l ntrerupse Minune.

"Trag cu pistolul cu ap n scrumier - precum un boss - fiindc viaa este efemer. - Sunt bengos?" - Filozofiziuni, Adrian Simionescu“Trag cu pistolul cu ap n scrumier – precum un boss – fiindc viaa este efemer. – Sunt bengos?” – Filozofiziuni, Adrian Simionescu

– Numai navele noastre, ale evreilor sunt așa, e vreo problem cu asta? Sunteți cumva antisemit?
– Nu știu ce e aia … spuseA.A.D.V.C.M.ncepnd deodat s gfie. Aur masiv sau suflat?
– Antisemitul este un om care urște evreii. Iar aurul e masiv … Maestre, v simțiți bine?
– Mai spune-mi… și nu m mai fute la cap cu antisemitul tu, gfi el, mai spune-mi cu aurul….zise manelistul, lrgindu-și gulerul de la bluz și frmntndu-se n scaun.
– Ce anume ați dori s aflați? n jurul nostru, tot ce vedeți metalic și e galben, e aur masiv de 24 de karate. Ce vedeți metalic argintiu e fie aur alb, fie platin din cea mai pur. n construcția consolelor, a butoanelor, a pereților și a tot ce se vede n jur am mai folosit și tot felul de pietre prețioase, dar am preferat n special diamantele mari.
– Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! țip manelistul.
– Maestre, dar spuneți… Ce se ntmpl cu dumneavoastr? V simțiți bine?
– Foarte bine, zmbi acesta rsuflnd ușurat. Cred c am avut primul orgasm multiplu masculin din istorie.
– Aveți un fetiș cu bogțiile?
– Nu știu, am? Ce e aia?
– Fetișismul se definește ca atracția sexual faț de anumite obie…
– M, tu iar m spargi la rozet cu dicționarul la? l ntrerupse din nou Minune. Eu te ntrebam, ce e aia… spuse manelistul artnd cu capul spre un glob cu diametrul de aproximativ un metru, n care era ncastrat imaginea unui personaj brbos mbrcat ntr-un fel de costum popular romnesc. Deși costumul era simplu, nedecorat, omul n schimb era mpodobit mai ceva ca un pom de Crciun, cu tot felul de bijuterii plate, din aur.
– Este nregistratorul nostru istoric, arhiveaz filmrile precedente. Noi trimitem drone invizibile cu camere de luat vederi n locurile n care s-au ntmplat evenimente istorice relevante pentru a le documenta. Ce vedeți n imagine este regele dac Decebal n primul su an de domnie, la cea dinti ntlnire cu solul mpratului roman Domițian. S-ar prea c atunci cnd l-au vzut mbrcat așa, romanii au atacat imediat Dacia…
– Dușmnie și dect pic pe valoarea celuilalt… czu pe gnduri artistul… Tu știi c tocmai mi-ai dat o idee pentru patru noi albume? ți spun c la toți la care …
Nu apuc s-și nceap bine fraza, cndA.A.D.V.C.M.dispru brusc, cu tot cu mașin. Ființa care vorbise ntreb impacientat:
– Ce mama dracului s-a ntmplat, Colonoscopwitz, cu maestrul?
– Domnule comandant, raportez c maestrul e mort. A fost asasinat n trecut de ctre F.S.C.P.T. și permiteți s v reamintesc c…
– Futu-i rasa invidiei mamii lui de Florin Salam Cltor Prin Timp, izbucni nervos liderul ntrerupndu-l. Fixeaz locul și timpul anterior faptei! Mergem s-l salvm pe maestru și s-l oprim pe cocalar. Da, spune, ce voiai sa-mi reamintești?
– Domnule comandant, permiteți s v reamintesc cu respect nc o dat c nu m numesc Colonoscopwitz, insist navigatorul apsnd silabele pe un ton iritat.

Vrei s ghiceti unde a fost degetul sta?Vrei s ghiceti unde a fost degetul sta?

Echipajul l poreclea așa pentru c nu se nscuse evreu ci era bucurenciovit convertit la mozaism nu de mult vreme. “Martorii lui Bucurenci” era o religie strveche de ecologiști, vegetarieni și pacifiști. Tot navele bucurenciovite erau și acelea care rpeau oameni ai trecutului pentru diverse cercetri misterioase. n ultima vreme, religia respectiv ajunsese subiect de glume nesfrșite, de cnd se aflase c interesul lor principal era centrat pe explorarea cavitții anale a celor rpiți, drept pentru care tot mai mulți membri treceau la alte religii.

– mi cer scuze. Chiar, nu azi se serbeaz la voi ziua Sfntului Chiril, mare srbtoare, alea-alea, dai de but? ntreb comandantul nseninndu-se.
– Nu, mine e srbtoarea, dar nu mai conteaz de vreme ce sunt convertit și devreme ce ne pregtim din nou s cltorim n timp… dac mi permiteți cu mult respect domnule…
– Aha, nțeleg… probabil strngi bani pentru lifting la goaz.
Apoi nainte ca navigatorul s apuce s protesteze, strig:
– Toat lumea, ați auzit ordinele, da? n plus, n boxe o vreau la maxim pe aia cu Daniela Gyorfi. V puneți toți costumele și deschideți toate hublourile. Și așa s-a futut sistemul de camuflare și nu mai conteaz. S moar dușmanii cnd or vedea un OZN și n urma lui rcnind manele.
– Ai auzit cu toii ordinele comandantului Circumcisovici, ltr secundul. Executarea!

Sursa: futeztorii

și bonus din partea casei, ultimul album al lui Florin Salam

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares