Senatul a adoptat legea care introduce OBLIGATIVITATEA intonarii imnului de stat in salile de clasa

După ce minstrul educației, Daniel Funeriu, a declarat în luna septembrie că ar susține intonarea imnului național măcar o dată pe săptămână în liceele din România, Senatul a adoptat miercuri în acest sens o propunere de modificare a Legii 75/1994, doar că sunt vizați elevii ceva mai mici. Prin modificările aduse legii, intonarea imnului de stat devine obligatorie în toate sălile de clasă din ciclurile gimnazial și primar. Deasemenea devin obligatorii și arborarea în sălile de curs a tricolorului și a stemei României, deasupra tablei de scris.

Propunerea legislativa a fost adoptata cu 56 voturi “pentru”, 37 “împotrivă” și o abținere. Astfel, imnul național se va intona obligatoriu în fiecare luni, în toate clasele din învățământul primar și cel gimnazial din România.

Inițiativa a aparținut deputatului democrat-liberal Maria Stavrositu iar proiectul a fost depus în luna septembrie la Camera Deputaților. Stavrositu își motiva inițiativa prin faptul că “prezenta propunere legislativă creează cadrul legal necesar conștientizării de către elevi a importanței simbolurilor naționale în afirmarea identității țării noastre prin expunerea și folosirea acestora în mod continuu într-un cadrul instituțional”. Sursa:FrontPress.ro

Citește și 10 lucruri de stiut despre Imnul Național al României

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *