Iata ce aflam din articolul Crăciunul, distrus de media și internet:
Rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie arată că cei mici au o percepție diferită asupra semnificației Crăciunului. Astfel, ei cred că Iisus Hristos s-a născut în Palatul Buckingham, iar unul dintre cei trei magi este întruchipat, în mintea lor, de Prințul Charles, fiul Reginei Regatului Unit.

Specialiștii consideră că micuții sunt confuzi atunci când sunt întrebați ce reprezintă pentru ei Crăciunul mai ales din cauza influențelor noilor tehnologii și de prezența tot mai activă a mass-mediei în viața lor.

Astfel, 36%  din cei 1.000 de preșcolari cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani au afirmat că nu știu a cui zi de naștere este celebrată pe 25 decembrie. Un copil din cinci a răspuns însă că această dată este ziua în care s-a născut Simon Cowell, prezentatorul emisiunii „X Factor”, varianta din Marea Britanie. Cu toate că acesta este născut pe 7 octombrie și nu poate fi comparat din niciun punct de vedere cu Iisus, Simon este privit de copiii din Marea Britanie ca un adevărat Mesia.

Altă întrebare la care micuții nu au știut răspunsul corect este legată de locul de naștere al lui Iisus. 24% dintre cei intervievați sunt de părere că Mântuitorul s-a născut în localitatea Essex, deoarece acolo locuiesc cele mai multe personalități din showbizul din Regatul Unit. Alții sunt convinși că Iisus s-ar fi născut la Palatul Buckingham, reședința oficială a Familiei Regale britanice. O altă gafă a copiiilor este legată și de mediul în care cei trei magi au aflat de nașterea lui Iisus.

Peste 30% din copii sunt de părere că aceștia au aflat de nașterea Mântuitorului prin intermediul rețelei sociale Facebook. Dar răspunsurile șocante nu se opresc aici. Micuții mai sunt de părere că Laponia, locul în care se presupune că ar trăi Moș Crăciun, este de fapt un club de noapte din capitala Marii Britanii.

Copiii Nu-l știu pe Rudolf

35% din copii nu știu nici cine este Rudolf, în ciuda numeroaselor filme de desene animate sau a cântecelor de Crăciun care-l au ca personaj central pe renul cu nasul roșu. În schimb, micuții consideră că renii lui Moș Crăciun au nume celebre, precum David Beckham, cel mai cunoscut fotbalist britanic, sau Pippa Middleton (sora Ducesei de Cambridge și o prezență constantă în tabloidele din Regat). Reprezentantul unui magazin din Londra a comentat surprins răspunsurile celor mici, afirmând că nu se aștepta ca o sărbătoare atât de specială precum Crăciunul să creeze atâta confuzie în rândul copiiilor. „Este clar că acest eveniment înseamnă lucruri diferite pentru fiecare familie, dar este de-a dreptul șocant că mai mult de o treime dintre cei mici să nu știe cine este Rudolph. Aceste rezultate ne arată că mass-media au un efect negativ asupra copiiilor”, a spus acesta.

Cine este Simon Cowell

A devenit celebru prin prezența lui în juriul unor emisiuni precum „Pop Idol”, „X Factor”, „Britain’s Got Talent” și „American Idol”. În 2010, revista „New Statesman” l-a plasat pe locul 41 în topul celor mai influente personalități din lume.

Problema este că nici noi nu stăm mai bine. Ia priviți aici, reportajul ce urmează e pe bune: “La Crăciun tăiem porcu`, de Paște tăiem mielu` ”

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares