Iata ce aflam din articolulCrciunul, distrus de media i internet:
Rezultatele unui studiu realizat n Marea Britanie arat c cei mici au o percepie diferit asupra semnificaiei Crciunului. Astfel, ei cred c Iisus Hristos s-a nscut n Palatul Buckingham, iar unul dintre cei trei magi este ntruchipat, n mintea lor, de Prinul Charles, fiul Reginei Regatului Unit.

Specialitii consider c micuii sunt confuzi atunci cnd sunt ntrebai ce reprezint pentru ei Crciunul mai ales din cauza influenelor noilor tehnologii i de prezena tot mai activ a mass-mediei n viaa lor.

Astfel, 36% din cei 1.000 de precolari cu vrste cuprinse ntre 5 i 7 ani au afirmat c nu tiu a cui zi de natere este celebrat pe 25 decembrie. Un copil din cinci a rspuns ns c aceast dat este ziua n care s-a nscut Simon Cowell, prezentatorul emisiunii „X Factor”, varianta din Marea Britanie. Cu toate c acesta este nscut pe 7 octombrie i nu poate fi comparat din niciun punct de vedere cu Iisus, Simon este privit de copiii din Marea Britanie ca un adevrat Mesia.

Alt ntrebare la care micuii nu au tiut rspunsul corect este legat de locul de natere al lui Iisus. 24% dintre cei intervievai sunt de prere c Mntuitorul s-a nscut n localitatea Essex, deoarece acolo locuiesc cele mai multe personaliti din showbizul din Regatul Unit. Alii sunt convini c Iisus s-ar fi nscut la Palatul Buckingham, reedina oficial a Familiei Regale britanice. O alt gaf a copiiilor este legat i de mediul n care cei trei magi au aflat de naterea lui Iisus.

Peste 30% din copii sunt de prere c acetia au aflat de naterea Mntuitorului prin intermediul reelei sociale Facebook. Dar rspunsurile ocante nu se opresc aici. Micuii mai sunt de prere c Laponia, locul n care se presupune c ar tri Mo Crciun, este de fapt un club de noapte din capitala Marii Britanii.

Copiii Nu-l tiu pe Rudolf

35% din copii nu tiu nici cine este Rudolf, n ciuda numeroaselor filme de desene animate sau a cntecelor de Crciun care-l au ca personaj central pe renul cu nasul rou. n schimb, micuii consider c renii lui Mo Crciun au nume celebre, precum David Beckham, cel mai cunoscut fotbalist britanic, sau Pippa Middleton (sora Ducesei de Cambridge i o prezen constant n tabloidele din Regat). Reprezentantul unui magazin din Londra a comentat surprins rspunsurile celor mici, afirmnd c nu se atepta ca o srbtoare att de special precum Crciunul s creeze atta confuzie n rndul copiiilor. „Este clar c acest eveniment nseamn lucruri diferite pentru fiecare familie, dar este de-a dreptul ocant c mai mult de o treime dintre cei mici s nu tie cine este Rudolph. Aceste rezultate ne arat c mass-media au un efect negativ asupra copiiilor”, a spus acesta.

Cine este Simon Cowell

A devenit celebru prin prezena lui n juriul unor emisiuni precum „Pop Idol”, „X Factor”, „Britain’s Got Talent” i „American Idol”. n 2010, revista „New Statesman” l-a plasat pe locul 41 n topul celor mai influente personaliti din lume.

Problema este c nici noi nu stm mai bine. Ia priviți aici, reportajul ce urmeaz e pe bune: “La Crciun tiem porcu`, de Paște tiem mielu` ”

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *