Guvernul a decis, mari, majorarea cotei de participare a Romniei la capitalul social al FMI, aplicnd astfel o decizie a Consiliului guvernatorilor de anul trecut, decizie fr legtur cu discuiile la nivelul UE privind capitalizarea Fondului, a anunat ministrul Finanelor, Gheorghe Ialomiianu.

“n 2010, Consiliul guvernatorilor FMI a aprobat Rezoluia ce prevede majorarea cotelor rilor membre la capitalul social. Nu este vorba de Pactul Fiscal, de contribuia la acel fond care se constituie la nivelul Fondului Monetar pentru a ajuta rile n dificultate, este vorba de a participa la majorarea capitalului social, o decizie din 2010 a tuturor acionarilor”, a spus Ialomiianu.

Cota de participare a Romniei va crete cu 781,2 milioane DrepturiSpecialede Tragere (aproximativ 900 milioane euro), de la 1,03 miliarde DST la 1,81 miliarde DST.

Sursa: mediafax

comentariu rapcea.ro: s “traducem” articolașul de mai sus n cuvinte simple, s nțeleag tot romnul care muncește ca un sclav, pltind impozite la Stat:

1. Statul nu mai are suficienți bani (cic !) din impozite și taxe, deci tre s se mprumute.

2. Statul se mprumut la Fondul Monetar Internațional (FMI), contra unor condiții mpovrtoare (scderea pensiilor, a alocațiilor, creșterea impozitelor, etc.).

3. FMI ne d mprumutul, dar cu condiția s “recapitalizm” bncile “comerciale” (afacerile bancare private ale unor persoane). Deci banii mprumutați nu intr la bugetul de stat (uneori nici mcar nu intr n Romnia), ci n conturile bncilor (pentru ca acestea s aib banii necesari s ne mprumute pe noi !).

4. dar FMI nu mai are bani, deci apeleaz la… țrile membre ale Fondului (inclusiv Romnia !) pentru “recapitalizare” ! Deci ne pltim singuri banii cu care ne mprumut FMI (cu dobnzi și condiții mpovrtoare) ca s i facem cadou la bnci !

Concluzia: suntem țepuiți de 3 ori: o dat cnd dm banii ctre FMI ca și “capitalizare” (c nu ne folosim noi de ei și nu i mai vedem napoi); a doua oar cnd i “mprumutm” de la Fond și i facem cadou bncilor. A treia oar cnd PLTIM mprumutul de care nu ne-am folosit noi !

ACEASTA ESTE SCHEMA INFRACȚIONAL DUP CARE SE FUR STATELE NAȚIONALE ȘI SUNT BGATE N CRIZ ECONOMIC !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *