Guvernul a decis, marți, majorarea cotei de participare a României la capitalul social al FMI, aplicând astfel o decizie a Consiliului guvernatorilor de anul trecut, decizie fără legătură cu discuțiile la nivelul UE privind capitalizarea Fondului, a anunțat ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu.

“În 2010, Consiliul guvernatorilor FMI a aprobat Rezoluția ce prevede majorarea cotelor țărilor membre la capitalul social. Nu este vorba de Pactul Fiscal, de contribuția la acel fond care se constituie la nivelul Fondului Monetar pentru a ajuta țările în dificultate, este vorba de a participa la majorarea capitalului social, o decizie din 2010 a tuturor acționarilor”, a spus Ialomițianu.

Cota de participare a României va crește cu 781,2 milioane DrepturiSpeciale de Tragere (aproximativ 900 milioane euro), de la 1,03 miliarde DST la 1,81 miliarde DST.

Sursa: mediafax

comentariu rapcea.ro: să “traducem” articolașul de mai sus în cuvinte simple, să înțeleagă tot românul care muncește ca un sclav, plătind impozite la Stat:

1. Statul nu mai are suficienți bani (cică !) din impozite și taxe, deci tre să se împrumute.

2. Statul se împrumută la Fondul Monetar Internațional (FMI), contra unor condiții împovărătoare (scăderea pensiilor, a alocațiilor, creșterea impozitelor, etc.).

3. FMI ne dă împrumutul, dar cu condiția să “recapitalizăm” băncile “comerciale” (afacerile bancare private ale unor persoane). Deci banii împrumutați nu intră la bugetul de stat (uneori nici măcar nu intră în România), ci în conturile băncilor (pentru ca acestea să aibă banii necesari să ne împrumute pe noi !).

4. dar FMI nu mai are bani, deci apelează la… țările membre ale Fondului (inclusiv România !) pentru “recapitalizare” ! Deci ne plătim singuri banii cu care ne împrumută FMI (cu dobânzi și condiții împovărătoare) ca să îi facem cadou la bănci !

Concluzia: suntem țepuiți de 3 ori: o dată când dăm banii către FMI ca și “capitalizare” (că nu ne folosim noi de ei și nu îi mai vedem înapoi); a doua oară când îi “împrumutăm” de la Fond și îi facem cadou băncilor. A treia oară când PLĂTIM împrumutul de care nu ne-am folosit noi ! 

ACEASTA ESTE SCHEMA INFRACȚIONALĂ DUPĂ CARE SE FURĂ STATELE NAȚIONALE ȘI SUNT BĂGATE ÎN CRIZĂ ECONOMICĂ !

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares