Bravo lor ! Ungaria: Partidul socialist, “organizație criminală”, în calitate de moștenitor al comuniștilor, este vinovat pentru crimele fostului regim, potrivit noii Constituții

208px MSZP.svg  Ungaria: Partidul socialist, organizație criminală, în calitate de moștenitor al comuniștilor, este vinovat pentru crimele fostului regim, potrivit noii Constituții  internationalPartidul Fidesz al premierului ungar, Viktor Orban, a promovat vineri în Parlament o modificare a Constituției care afirmă că Partidul Socialist (MSZP) este vinovat pentru crimele comise de fostul Partid Comunist, relatează AFP.

Începând cu 1 ianuarie 2012, data la care va intra în vigoare noua Constituție, “în calitate de succesor legal, MSZP (Partidul Socialist, învingător în trei alegeri democratice, în 1994, 2002 si 2006) este vinovat de crimele fostului regim” comunist, stabilește această lege adoptată cu majoritatea de două treimi de care dispune Fidesz în Parlament.

Legea stipulează că pensiile câtorva supraviețuitori dintre foștii lideri comuniști ar putea fi reduse sau chiar desființate complet.

Urmează apoi o lunga lista a crimelor regimului comunist: “Suprimarea tinerei democrații ungare de la finele celui de-al Doilea Război Mondial, cu sprijinul sovietic, uciderea cetățenilor, îndatorarea națiunii, munca forțată și tortura cetățenilor, discriminarea persoanelor pe baza originii, a credinței politice sau a spionării vieții lor private”.

MSZP si predecesorul sau, Partidul Socialist al Muncitorilor Ungari, MSZMP, sunt considerați vinovați pentru eșecul revoltei din 1956 și a terorii care a urmat.

Partidul Socialist este calificat drept o “organizație criminala” ai cărei lideri au “o responsabilitate care nu va dispărea niciodată”. “MSZP împărtășește aceasta responsabilitate în calitate de moștenitor al patrimoniului MSZMP, grație legăturilor personale care au asigurat continuitatea” dintre cele doua entități, spune noua lege.

Deputații MSZP și ai LMP (verzii, de stânga) nu au participat la sesiunea parlamentara de vineri.

Ironia sorții: numeroase cadre al partidului comunist sunt acum în Fidesz, printre aceștia figurând și doi membri ai Comitetului central, Matyas Szürös și Imre Pozsgay, care s-au numărat vineri printre invitații de onoare ai Fidesz în Parlament.

sursa: hotnews.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *