O cafea? 166 de pesetas. Un parfum? 5.000 de pesetas. De cteva sptmni, n orșelul Salvaterra de Mino din Spania totul se calculeaz n vechea moned național, anterioar adoptrii monedei unice europene, informeaz El Nuevo Herald.

”ntoarcerea la peseta”: un scenariu la fel de sumbru att pentru guvernul de la Madrid ct și pentru economiștii din zona euro, se anunț ntr-un afiș imens, distribuit n orșelul din Galicia, cu numai 9.000 de locuitori, situat la granița cu Portugalia.

”Credem c este o idee bun, o idee nou”, comenteaz n barul su Montse Ledo, care la fel ca alți 57 din cei 70 de comercianți din localitate particip la aceast operațiune.

Deși inițial a fost gndit s dureze doar o lun și s nceap n octombrie, campania s-a prelungit ca urmare a succesului pe care l-a nregistrat.

ns, operațiunea a fost planificat ”doar pentru ca peseta s mai circule nc odat, nu pentru revenirea la vechea moned”, explic Ledo.

n urma unui recent sondaj, 70% dintre spanioli au rspuns c n cei zece ani de cnd a fost pus n circulație, moneda euro nu a ”adus nimic bun”. n același timp, pentru cei chestionați, rentoarcerea la vechea moned a strnit o mulțime de amintiri.

DeMona Scrioreanu –Capital

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.