Autoritile landului vestic North Rhine-Westphalia vor investi milioane de euro ntr-un plan de transformare a unei foste coli de elit din perioada naional-socialist ntr-o atracie turistic. Peste 32 de miloane de euro vor fi cheltuii pentru realizarea acestui obiectiv, care va include un restaurant i spaii expoziionale despre istoria complexului i despre ntrega regiune. Termenul de finalizare al lucrrilor este anul 2014.

Precedentele tentative de reabilitare a unuia dintre cele mai mari complexe arhitecturale din perioada naional-socialist care au rmas aproape intacte pn n prezent au euat din lips de fonduri. Acum autoritile sper ca investiia masiv efectuat din bani publici va atrage i investitori privai.

Ordensburg Vogelsang a fost un centru educaional prestigios destinat tinerilor naional-socialiti din cel de al Treilea Recih. La aceast coal de partid, construit ntr-o zon retras din Parcul naional Eifel, erau trimii n special copiii elitei conductoare a Germaniei.

Dup terminarea celui de al doilea rzboi mondial, complexul a fost transformat ntr-un centru de antrenament al armatei belgiene. n 2005 a fost napoiat statului german i de atunci a fost deschis vizitatorilor.Sursa:FrontPress.ro

Citete i:

Monument istoric din perioada national-socialista, demolat la Berlin (GALERIE FOTO+VIDEO)

Visul lui Hitler de a le oferi vacane ieftine germanilor a fost renviat (GALERIE FOTO)

sursa: frontpress

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares