Germania: Complex istoric “nazist” reabilitat cu milioane de euro din fonduri publice (GALERIE FOTO)


Autoritățile landului vestic North Rhine-Westphalia vor investi milioane de euro într-un plan de transformare a unei foste școli de elită din perioada național-socialistă într-o atracție turistică. Peste 32 de miloane de euro vor fi cheltuiți pentru realizarea acestui obiectiv, care va include un restaurant și spații expoziționale despre istoria complexului și despre întrega regiune. Termenul de finalizare al lucrărilor este anul 2014.

Precedentele tentative de reabilitare a unuia dintre cele mai mari complexe arhitecturale din perioada național-socialistă care au rămas aproape intacte până în prezent au eșuat din lipsă de fonduri. Acum autoritățile speră ca investiția masivă efectuată din bani publici va atrage și investitori privați.

Ordensburg Vogelsang a fost un centru educațional prestigios destinat tinerilor național-socialiști din cel de al Treilea Recih. La această școală de partid, construită într-o zonă retrasă din Parcul național Eifel, erau trimiși în special copiii elitei conducătoare a Germaniei.

După terminarea celui de al doilea război mondial, complexul a fost transformat într-un centru de antrenament al armatei belgiene. În 2005 a fost înapoiat statului german și de atunci a fost deschis vizitatorilor. Sursa: FrontPress.ro

Citește și:

Monument istoric din perioada national-socialista, demolat la Berlin (GALERIE FOTO+VIDEO)

Visul lui Hitler de a le oferi vacanțe ieftine germanilor a fost reînviat (GALERIE FOTO)

sursa: frontpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *