Mai multe organizații de veterani cer interzicerea monumentelor bolșevice

lenin 300x217 Mai multe organizații de veterani cer interzicerea monumentelor bolșevice nationalGuvernarea ar trebui să interzică monumentele, muzeele și obiectele care reprezintă ideologia bolșevică. Solicitarea vine din partea unui grup de inițiativă, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, 28 decembrie, că în Republica Moldova există o serie de monumente ce poartă numele unor eroi sovietici care nici macar nu au locuit aici.
Grupul de inițiativă susține că unii politicieni intenționat induc în eroare poporul prin promovarea unor valori străine. Membrii grupului de inițiativă afirmă că în locul acestor monumente ar trebui să fie înalțate altele, ale eroilor basarabeni.
Solicitarea este susținută de academicieni, doctori în istorie și 33 de organizații ale societății civile, printe acestea: Asociatia Veteranilor de Razboi -1992 „Tiras-Tighina”, Asociația Obștească „Memoria Victimelor Regimului Totalitar Comunist”, Asociația Deportaților și Deținuților Politici, Asociația Veteranilor de Război ai Armatei Române, Asociația Obștească „Vertical”, și altele. Aceștia au semnat împreună Memorandumul cu privire la valorile naționale.
sursa: Basarabia91
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *