Terminologia codificata a agentilor MOSSAD! Multi dintre ei sunt inflitrati la ora actuala in Romania, se afla in spatele lojilor masonice prin care sunt controlati politicienii romani. YAHALOMIN – Unitatea care se ocupa cu agentii MOSSAD…INFLITRATI IN STRAINATATE!

Meir Dagan – Fostul director al Mossadului

AL = serviciul MOSSAD pentru S.U.A. Este format din cei mai competenți ofițeri de informații care lucrează sub cele mai solide acoperiri. Este o unitate secretă.

Din aceasta categorie face parte si Niels Schnecker – acoperire ca moderator de la talkshow-uri, agent dublu ( CIA SI MOSSAD), trimis in tara noastra sa monitorizeze cetatenii arabi ce finanteaza gruparile fundamentaliste musulmane: Hezbollah, Hamas, Fratia din Kurdistan, Fratii Musulmani, etc. Raportor in privinta mafiei arabe din Romania ( prostitutie de lux, trafic de droguri, camatarie, santaj, etc)

AP AM = Serviciul de informații de securitate.

ASPIRATOR = Agent care află toate datele unei ținte.

A TRIMITE IN VACANȚĂ = A răni un dușman.

BAT LEVENYHA = Agent de sex feminin, imediat inferior unui katsa.

BIOLEVERAGE = Folosirea unor informații pentru a constrange (șantaja) pe cineva.

BODEL = Curier, om de legătură.

BORCAN CU MIERE = Capcana sexuală pregătită de serviciile secrete.

BURN = Agent sacrificat deliberat, cu scopul de a-l proteja pe altul mai valoros.

CARE DETH = Operațiune care eșuează fără motiv.

CONTACT = Incercare de recrutare a unui cetățean străin.

CURĂȚARE CHIMICĂ = Evitarea supravegherii.

CUTIE MUZICALĂ = Radioemițător.

DARDASIM = Departament al KAISARAUT pentru China, Africa si Orientul Indepărtat.

ELINT = Spionajul tehnic, realizat prin mijloace radio, foto, sateliți.

EXFILTRARE = Transferare a unui agent dintr-o țară ostilă.

FALASH = Agent care activează in Liban.

FALSE FLAGGING = A recruta o persoană care crede că va lucra pentru o altă țară.

HUMANT = Strangerea de informații prin intermediul agenților.

INSTITUTUL PENTRU INFORMAȚII Șl OPERAȚIUNI SPECIALE = Denumirea oficială a MOSSAD-ului; in ebraică MOSSAD inseamnă institut.

KAISARAUT = Fost TEVEL. Este serviciul care administrează informații culese de ofițerii de informații ai ambasadelor israeliene de pretutindeni.

KATZA = Agent rezident. Elita oamenilor MOSSAD-ului, antrenați timp de 3 ani și supuși unor interogatorii simulate care reproduc toate posibilele violențe la care ar urma să reziste dacă ar fi prinși. Sunt recrutați din randul unor oameni cu deosebite calități și largi cunoștințe de limbi străine. Un katza creează rețele de informatori in țara de rezidență și colaborează cu echipele speciale ale MOSSAD-ului, care efectuează operațiuni in țara respectivă, asigurandu-le logistica informațională și materială.

KOMEMIUTE (fost METSADA) = Departament strict secret. Un mini-MOSSAD deoarece isi coordonează pe katza și pe ofițerii activi care organizează și execută operațiuni cu mana armată.

LAKAM = Prescurtare de la denumirea ,,Lashkat le-Kishrei Madao”, adică Biroul de Legături pentru Probleme Stiințifice” al Ministerului Apărării.

LAP = Prescurtare de la Lohamah Psichologit” care este departamentul de luptă psihologică al MOSSAD-ului.

LEGENDA = Biografia fictivă a unui KATZA.

LUMINA ZILEI = Alerta maximă.

MABUACH = Informator care nu este evreu.

MAHAKET GAMIHKAR = Institutul executiv și de informații” al Ministerului de Interne. Coordonează activitatea de spionaj economic și diplomatic.

MALAT = Biroul MOSSAD-ului pentru America de Sud.

MARATS = Ascultător. Agent specializat in interceptarea si descifrarea conversațiilor inregistrate de SHICKLUT.

MELUCKHA (fostTSOMET) = Departamentul de recrutare al MOSSAD-ului. Datorită atotputerniciei sale a căpătat acest nume, Meluckha .

MENUME = Prescurtare a funcției de ,,Menume al Sheruth Habitachon” care inseamnă ,,insărcinat cu serviciile securității de stat”. Este vorba de directorul general al MOSSAD-ului, care este și liderul comunității serviciilor secrete israeliene. El este numit de primul ministru pentru o perioadă teoretică de 5 ani.

METSADA = Vezi KOMEMIUTE.

MIDRASHA = Vezi ACADEMIA.

MISGAROTH – I Structuri de autoapărare ale comunităților evreiești din Diaspora.

MISGEROT = Foști lucrători ai MOSSAD-ului trimiși in străinătate pentru a ajuta comunitățile evreiești.

MISHLASHIM = Cutie poștală secretă a unui agent.

MOSSAD = Cel mai important serviciu secret israelian, avand atribuțiile CIA completate cu multe altele; vezi INSTITUTUL.

NAKA = Sistemul uniformizat de scriere a rapoartelor de către agenții MOSSAD.

NATIV = Agent care activează in spațiul post-sovietic.

NEVIOT = Serviciul de supraveghere al MOSSAD-ului.

LUME MAI BUNĂ = Uciderea unui agent dușman.

PAHA = Departamentul pentru activități antiteroriste; denumire completă ,,Paylut Hablanit Oyeret”.

PALAVRAGIU = Aparat de bruiere a undelor radio.

PHOTINF = Fotografii in scop de spionaj.

POLIZOR = Incăpere folosită la interogatoriul suspecților. Loc unde se fac ședințe secrete de analiză.

RECUL = Informații false servite” in mass media străină = intoxicare.

REG-SIG = Semnal pentru KATZA pentru a se intalni cu agentul său intr-un loc public.

RESET = Centrala de informații și securitate”. Se ocupă de culegerea și expertizarea informațiilor politice și economice. Are in subordine servicii de diversiune care acționează in țări arabe.

SAYARET MATKAL = Forțele speciale israeliene. Unitate strict secretă (orice referire in presă este interzisă de cenzura militară, organizată pe structura militară care este insă in afara controlului armatei. Ea ține direct de șeful MOSSAD-ului. La originile ei se află UNITATEA 101 inființată in 1953 de maiorul de atunci, Ariei Sharon. Acesta recrutase 40 de specialiști in lupta de gherilă, transformandu-i intr-o armată secretă care atacă bazele palestiniene din zona de frontieră. SAYARET-ul a inceput cu 200 de oameni cărora li se puteau adăuga si alții – specialiști din serviciile secrete, din armată și din randul rezerviștilor -, prin mobilizare. Programul de antrenament al acestei unități este foarte dur, incluzand etape de pregătire și antrenament in teritorii ostile, tehnica parașutării sau a inotului subacvatic. Accentul se pune pe inițiativă și rezistență, cuvintele de ordine fiind secret și rapiditate”. Dintre cele mai cunoscute misiuni amintim:

1)1968: raid de represalii asupra aeroportului din Beirut soldat cu distrugerea a 9 avioane ale companiei libaneze MEA.
2)1976: cea mai spectaculoasă acțiune, in urma căreia forțele speciale din lume au intrecut in apreciere multe unități similare străine, egaland SAS-ul britanic, eliberarea ostaticilor de pe aeroportul ugandez Entebbe.
3)1988: raid dinspre mare asupra Cartierului General al OEP din Tunis, in cursul căruia a fost ucis, in vila sa, sub o ploaie de gloanțe, faimosul lider palestinian Khalil al Wazir, fostul comandant al armatei OEP și liderul Intifadei. Excepțional organizator, el purta numele de război ,,Abu Jihad”, adică ,,tatăl războiului sfant”, avand sub comandă toate operațiunile de gherilă din ,,Palestina ocupată”.

SAIFANIM = “Peștele de aur”; este departamentul pentru OEP al MOSSAD-ului.

SANFEREN = Tehnica deschiderii si inchiderii scrisorilor sigilate.

SAYANIM = Voluntar evreu care se pune in slujba unui KATZA. El primeștebani numai pentru serviciile prestate. In 1998 erau in număr de 8.000 in S.U.A., 4.000 in Marea Britanie, etc. Marco Maximilian Katz, Radu Ioanid, etc.

SHABACK = Fostul SHIN BETH, “Serviciul securității interne” al statului Israel, un fel de FBI.

SHAI = Prescurtarea denumirii “”Sherut ha-Yediot ha-Artzit” -”Serviciul Național de Informații”, Onființat In 1940 avea ca principală misiune integrarea evreilor care imigrau in Palestina.

SHICKLUT = Departamentul de ascultări al MOSSAD-ului.

SHIN BETH = Prescurtarea denumirii “Seruth Bitadon”

SIGNT = Culegerea de informații din mass-media.

SLICK = Ascunzătoare pentru documente și mesaje.

SPLARE = Reciclarea unui pașaport valabil, obținut prin furt sau cumpărat.

TEUD = Documente false pentru intoxicarea adversarului.

TSAFIRIM = “Briza dimineții”, denumire poetică pentru prozaicul departament al MOSSAD-ului pentru comunitățile din Diaspora.

TSAHAL = Armata israeliană.

TSIACH = Prescurtarea denumirii “Tsorech Yediot Hasuvat” care are două ințelesuri. Reuniunea anuală a organizațiilor de spionaj, civile și militare, ale Israelului. Al doilea sens, pentru care se folosește numai forma abreviată, este cel de “calendar de activități anuale” pentru fiecare dintre serviciile secrete israeiliene.

UNIT 504 = Unitate militară care asigură culegerea de informații privind trecerea granițelor.

UNIT 8200 = Unitate militară care asigură interceptarea comunicațiilor.

UNIT 8513 = Serviciul de fotografii al AMAN.

YAHALOMIN =In traducere -diamantul; unitate MOSSAD care asigură comunicarea cu agenții in misiune aflati in strainatate.

YARID = Serviciu compus din trei echipe a cate 7-9 oameni fiecare, dintre care două sunt destinate acțiunii străinătate si una in interiorul Israelului.

sursa: deveghepatriei

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *