wilders 300x204 Politicianul olandez Geert Wilders cere excluderea Turciei din NATO internationalPartidul Libertății (PVV), formațiune olandeză de extremă dreapta, a cerut ministerelor de Externe și al Apărării să ia în cosiderare posibilitatea excluderii Turciei din Alianța Nord-Atlantică, pe motiv că Ankara și-a abandonat aliații, scrie ziarul israelian Jerusalem Post.

Geert Wilders, președintele PVV, a treia formațiune din Olanda, care susține în parlament cabinetul minoritar de la Haga, și adjunctul său, Wim Kortenoeven, au acuzat Turcia că și-a părăsit aliații: Israelul, la începutul acestui an, și recent, Franța.

Kortenoeven, un renumit specialist în Orientul Mijlociu și autor al mai multor cărți pe această temă, a explicat că, din moment ce Turcia și-a abandonat aliații, ar fi o greșeală fatală ca armata turcă să joace un rol crucial în noul sistem de apărare antirachetă al NATO.
Specialistul în probleme militare al PVV, Marcial Hernandez, a pus, de asemenea, sub semnul întrebării încrederea pe care o prezintă Turcia ca stat membru NATO.

Turcia și-a suspendat relațiile cu Israelul în urma raidului desfășurat de armata israeliană asupra unui convoi umanitar format din nave turcești care se îndrepta spre Fâșia Gaza. Săptămâna trecută, guvernul de la Ankara a decis să suspende toate contactele oficiale și relațiile militare cu Franța după ce Adunarea Națională, camera inferioară a parlamentului de la Paris, a decis că negarea genocidului armean devine infracțiune.
PVV este și formațiunea care ține în șah aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, pe motiv că cele două țări nu au făcut progrese în lupta împotriva corupției.

sursa: EVZ

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer