Mareșalul Ion Antonescu ar putea fi recunoscut ca EROU NAȚIONAL după legea… estoniană !!!! Pe când și la noi o astfel de lege ?!

estonia 300x176 Estonia: ofițerilor Waffen SS li se va recunoaște oficial calitatea de apărători ai patriei internationalMinisterul Apărării al Estoniei a pregătit un proiect de lege potrivit căruia, soldaților care au luptat împotriva URSS în cel de-al doilea război mondial pentru independența țării le va fi recunoscută calitatea de eroi. Adoptarea unui astfel de legi constituie o condiție a acordului de formare a actualei coaliției de guvernare, din care fac parte și naționaliștii. Anterior, astfel de proiecte au fost respinse de fostele guvernări, „spre a nu crea disensiuni sociale”.

Ministrul Apărării, fostul prim-ministru Mart Laar planifică în această primăvară să înainteze legislativului eston legea potrivit căreia soldații care au luptat împotriva Uniunii Sovietice vor fi considerați “apărători ai patriei”, comunică portalul Delfi.

Comentând proiectul, consilierul ministrului apărării Rauno Veri a declarat că dezbaterile în jurul noului document vor avea loc primăvara. Potrivit lui, este vorba de ideea promovată intens în 2005-2006 de cele două partide naționaliste estone: Uniunea Patriotică și Res Publica, care mai târziu au fuzionat.

Atunci, cabinetul de miniștri a considerat că adoptarea proiectul în acea lectură ar putea provoca conflicte sociale între persoane care au luptat de o parte și de alta a baricadei. Formațiunile naționaliste au încercat să promoveze proiectul și anul trecut, dar fără nici un rezultat.

“Acum adoptarea legii este inevitabilă, deoarece acest lucru este convenit în documentul de creare a coaliției de guvernare”, consideră portalul Delfi.

În comentariile la proiectul de lege se spune că persoanele care au luptat împotriva Uniunii Sovietice, au luptat, de fapt, pentru independența Estoniei.

Luptători pentru libertatea Estoniei sunt considerați veteranii celei de –a 20-a diviziune a trupelor SS și alți soldați care au luptat în Wehrmacht. Problema recunoașterii meritelor acestora în fața patriei este pusă în discuție în fiecare an la reuniunile veteranilor SS.

Sursa: antimedia

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *