Paul Tecuceanu, la doi ani de la moartea fratelui sau, Toni: “Totul a fost o cacealma!”

Exact în urmă cu doi ani, în România se declanșa o adevărată isterie legată de vaccinarea împotriva gripei porcine. Pe 5 ianuarie 2010 s-a stins din viață actorul Toni Tecuceanu, iar medicii care l-au tratat au susținut că acesta a fost ucis de temutul virus A(H1N1).

Tragicul eveniment le-a dat curaj, la acea vreme, oficialilor din Ministerul Sănătății (MS) să anunțe că ne paște… un genocid. “Scenariul cu 20.000 de morți din cauza gripei porcine e unul oficial, dar e un număr minim”, declara pe atunci Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în MS și șef al Institutului Matei Balș din Capitală unde Toni fusese internat. Se pare că ministerul avea pregătit stocul de doze, dar românii nu se înghesuiau să se vaccineze. A urmat o campanie costisitoare, prin care populația era atenționată că virusul A(H1N1) circulă “liber” și e periculos. După decesul lui Toni, fratele său, Paul, a solicitat institutului accesul la dosarul medical al actorului.

Dosarul medical va fi desecretizat

“Am fost refuzat. Au zis că e secret medical, care se păstrează și după decesul pacientului”, ne-a declarat Paul. Acesta a intentat un proces instituției, pentru a obliga conducerea să desecretizeze dosarul medical, iar în urmă cu o lună judecătorii i-au dat câștig de cauză familiei. “Am depus o cerere de urgentare a comunicării deciziei. După ce o vom primi, vom merge la «Matei Balș» să cerem dosarul lui Toni. Vrem să aflăm adevărul despre moartea lui. Cred că totul a fost o cacealma pentru reușita afacerii de 19 milioane de euro, cât a costat vaccinarea împotriva virusului”, a mai adăugat fratele lui Toni.

De Mihaela Barbu – Libertatea

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *