Recentul scandal n care este implicat preedintele Franei, Nicolas Sarkozy, as scos la iveal faa ntunecat a democraiilor occidentale, a retoricii europene de doi lei, a mndriei mnjite de a fi vest-european, civilizat, cu restricii pe piaa muncii i venic lucrtor cu dou msuri.

Micuul evreu din Ungaria ajuns preedinte al Franei a fost printre primii lideri europeni care a lansat atacuri militare mpotriva lui Muamar Gaddafi, susinut de o mulime de isterici ai democraiei, delirnd prin ziare, televiziuni i reele sociale web, despre cum se va instaura democraia n Libia. Adevrul este att de sec i de cinic, nct pare aproape ireal:Sarkozy a fost sponsorizat n campania electoral de ctre “dictatorul” Gaddafi i pentru a terge urmele acestor afaceri necurate, l-au ucis.Pur i simplu.

Potrivit unei anchete realizat de Mediapart, Takieddin l-a sftuit pe Sarkozy, nainte i dup ce a devenit preedinte, cum s negocieze mai multe contracte militare cu regimul Gaddafi, inclusiv pentru livrarea de tehnic informatic menit s contracreze sistemele americane de interceptare Echelon. Muammar Gaddafi nsui a susinut c a sprijinit financiar campania prezidenial a lui Sarkozy, n 2007, prin retrocomisioane pltite Parisului.

Frana a fost primul stat NATO care a lansat lovituri aeriene mpotriva regimului Gaddafi, n 2011. Fiul lui Gaddafi, Saif al –Islam, care cunoate detaliile afacerilor cu Republica Francez, va fi judecat n Libia i risc s fie condamnat la moarte de noul regim, potrivit Cotidianul. Deci noul regim-marionet “democratic” din Libia va ncerca s ucid i ultimul martor direct al acestei afaceri necurate.

Mai mult, se pare c tot Sarkozy a fost o persoan cheie care a organizat sponsorizarea rivalului la preedinia francez a lui Jaques Chirac, Edouard Balladur. Banii, venii pe o filier pakistanez i saudit, au nsumat 84 de milioane de euro sub forma unor comisioane ascunse n tranzacii de armament i tehnic militar. Deja doi apropiai ai lui Sarkozy, Nicolas Bazire, managerul campaniei electorale din 2007 a preedintelui i martor la cstoria sa cu Carla Bruni, i Thierry Gaubert, fost ef de cabinet al lui Sarkozy, au fost reinui deja de autoritile franceze n acest dosar.

Privim deja de ceva vreme cum rile arabe din Africa i nu numai par s fie cuprinse de febra unor revoluii democratice susinute de rile vest-europene. Vedem cu n Egipt, dup un scenariu identic cu cel din Romnia, regimul dictatorial Mubarak, a fost nlturat de la putere de armat, pentru ca apoi aceasta s in de putere cu dinii n timp ce egiptenii i cer democraia ctigat n strad, asemeni fenomenului Piaa Universitii. Vedem cu Gaddafi a fost mpucat ca un cine de rebelii narmai de Frana i Germania, tot n numele democraiei. nelegem acum c, de fapt, n Libia am vzut un direct un asasinat politic ordonat de Sarkozy, un preedinte “occidental” care dorea doar s tearg urmele unor tranzacii dubioase, care au dus la ctigarea alegerilor prezideniale. Deci dac francezul sau ali politicieni de seam care ne dau directive din slile de edin de la UE, au ajuns unde sunt prin banii dictatorilor nord-africani, ce putem spune despre democraiile vest-europene i creaia lor diabolic care se doretesupra-stat, Uniunea European?

De George Bara –NapocaNews

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.