Recentul scandal în care este implicat președintele Franței, Nicolas Sarkozy, as scos la iveal fața întunecată a democrațiilor occidentale, a retoricii europene de doi lei, a mândriei mânjite de a fi vest-european, civilizat, cu restricții pe piața muncii și veșnic lucrător cu două măsuri.

Micuțul evreu din Ungaria ajuns președinte al Franței a fost printre primii lideri europeni care a lansat atacuri militare împotriva lui Muamar Gaddafi, susținut de o mulțime de isterici ai democrației, delirând prin ziare, televiziuni și rețele sociale web, despre cum se va instaura democrația în Libia. Adevărul este atât de sec și de cinic, încât pare aproape ireal: Sarkozy a fost sponsorizat în campania electorală de către “dictatorul” Gaddafi și pentru a șterge urmele acestor afaceri necurate, l-au ucis. Pur și simplu.

Potrivit unei anchete realizată de Mediapart, Takieddin l-a sfătuit pe Sarkozy, înainte și după ce a devenit președinte, cum să negocieze mai multe contracte militare cu regimul Gaddafi, inclusiv pentru livrarea de tehnică informatică menită să contracreze sistemele americane de interceptare Echelon. Muammar Gaddafi însuși a susținut că a sprijinit financiar campania prezidențială a lui Sarkozy, în 2007, prin retrocomisioane plătite Parisului.

Franța a fost primul stat NATO care a lansat lovituri aeriene împotriva regimului Gaddafi, în 2011. Fiul lui Gaddafi, Saif al –Islam, care cunoaște detaliile afacerilor cu Republica Franceză, va fi judecat în Libia și riscă să fie condamnat la moarte de noul regim, potrivit Cotidianul. Deci noul regim-marionetă “democratic” din Libia va încerca să ucidă și ultimul martor direct al acestei afaceri necurate.

Mai mult, se pare că tot Sarkozy a fost o persoană cheie care a organizat sponsorizarea rivalului la președinția franceză a lui Jaques Chirac, Edouard Balladur. Banii, veniți pe o filieră pakistaneză și saudită, au însumat 84 de milioane de euro sub forma unor comisioane ascunse în tranzacții de armament și tehnică militară. Deja doi apropiați ai lui Sarkozy, Nicolas Bazire, managerul campaniei electorale din 2007 a președintelui și martor la căsătoria sa cu Carla Bruni, și Thierry Gaubert, fost șef de cabinet al lui Sarkozy, au fost reținuți deja de autoritățile franceze în acest dosar.

Privim deja de ceva vreme cum țările arabe din Africa și nu numai par să fie cuprinse de febra unor revoluții democratice susținute de țările vest-europene. Vedem cu în Egipt, după un scenariu identic cu cel din România, regimul dictatorial Mubarak, a fost înlăturat de la putere de armată, pentru ca apoi aceasta să țină de putere cu dinții în timp ce egiptenii își cer democrația câștigată în stradă, asemeni fenomenului Piața Universității. Vedem cu Gaddafi a fost împușcat ca un câine de rebelii înarmați de Franța și Germania, tot în numele democrației. Înțelegem acum că, de fapt, în Libia am văzut un direct un asasinat politic ordonat de Sarkozy, un președinte “occidental” care dorea doar să șteargă urmele unor tranzacții dubioase, care au dus la câștigarea alegerilor prezidențiale. Deci dacă francezul sau alți politicieni de seamă care ne dau directive din sălile de ședință de la UE, au ajuns unde sunt prin banii dictatorilor nord-africani, ce putem spune despre democrațiile vest-europene și creația lor diabolică care se dorește supra-stat, Uniunea Europeană?

De George Bara – NapocaNews

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer