Postez acest material la rugămintea unui amic, care dorește să rămână anonim. Astăzi, la slujba de la Biserica Ilie Gorgani, la final, am revăzut acest bun amic, din mediul ortodox. M-a tras de mână, înfrigurat, spre ieșire, și mi-a povestit ceea ce am să vă relatez în continuare. Mi-a spus că de sărăbători, la Crăciun a mers împreună cu alți pelerini, la o Mânăstire din Moldova (nu la Petru Vodă – ca să nu existe dubii), a cărui nume m-a rugat să nu îl pomenesc. Acolo cunoaște el de niște ani, un călugăr cu viață îmbunătățită, la cere se mai spovedește, și de la care mai primește câte un bun sfat duhovnicesc. Nu a vrut să îmi spună nici mie numele acelui călugăr, din teama de a nu îl face public. Din ce mi-a relatat amicul meu, se pare că acel călugăr a fost dăruit de Sus cu darul înainte-vederii, dar se ferește foarte mult să vorbească despre ceea ce vede, de teamă să nu fie luat la ochi de superiori, și ca să nu îl fălească lumea de mare sfânt.

Amicul meu a aflat însă, de la un frate (de sânge) al acelui călugăr, prezent și el la sărbătoarea Nașterii Domnului, că fratele călugărit i-a povestit câte ceva despre evenimentele ce vor veni în noul an. I-a spus că va fi mare tulburare și chin în lume, războaie și cataclisme, de care România va fi ferită ca prin miracol, prin rugăciunile Maicii Domnului. Ce este foarte interesant, este faptul că a pomenit de reântoarcerea Basarabiei la România, care se va petrece în mod miraculos în acest an. Nu mi-a dat prea multe amănunte, nu știa nici el ce și cum, dar era pe deplin încredințat de predicția călugărului respectiv, cu atât mai mult cu cât acesta îi sugerase, pe ocolite, în trecut, anumite soluții la câteva situații din viața lui personală, pe care parcă le prevăzuse, fapt care îi întărea încrederea în capacitatea premonitorie a acelui călugăr. Mi-a mai spus că totul se va petrece foarte rapid, datorită prăbușirii puterii rusești într-un conflict militar. Curios și sceptic din fire, am încercat să aflu mai multe amănunte, dar nu mi-a spus mai multe. Mi-a mai spus doar că, întrebându-l pe acel călugăr de toate cele pe care le aflase, acela a tăcut și l-a rugat să nu îl mai întrebe nimic despre asta.

Amicul meu, un naționalist convins, m-a rugat însă, să fac cumva ca această veste bună să fie făcută publică, pentru că el crede că este bine ca flacăra speranței să rămână aprinsă în inimile moldovenilor de peste Prut.

Dacă cineva știe mai multe despre această profeție, îl rog să mă contacteze pe telefon sau pe mail.

 

Mihai Rapcea

PS: am mai fost rugat de către un alt amic pe care l-am întâlnit tot la Biserica Ilie Gorgani astăzi la slujbă, să anunț că sâmbătă, pe 14 ianuarie 2011 între orele 10-12, are loc o slujbă de comemorare la trecerea a 75 de ani de la martiriul anti-comunist Moța și Marin.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer