Cumpara produse romanesti !

Cumpara produse romanesti!

Criza economică ne afectează pe toți! Este momentul în care trebuie să ne arătăm solidari. Să nu așteptăm rezolvări de la autorități sau din străinătate. Soluțiile simple și accesibile sunt cele mai bune. Nu trebuie să semnezi petiții, să protestezi ore în șir în fața unor instituții, să-ți rupi ore din timpul liber pentru un proiect. Trebuie doar, atunci când intri într-un magazin, să fii atent unde sunt fabricate produsele pe care le achiziționezi. Cumpără produse românești! Ai cinci motive serioase ca să faci asta:

1. Ajuți un român să-și păstreze slujba

Atâta timp cât cererea de produse fabricate la noi în țară este constantă (sau chiar în creștere), firmele producătoare nu vor renunța la salariați. O cerere scăzută forțează însă angajatorii să concedieze sau să trimită în șomaj tehnic o parte sau chiar tot personalul.

2. Ajuți o firmă românească să nu falimenteze și să își plătească impozitele către stat = susții bunăstarea Națiunii

Impozite din care sunt plătite servicii de care beneficiem cu toții: spitale, medici și medicamente, pompieri sau ambulanțe, profesori și educatori pentru copii noștri, jandarmi și polițiști care ne asigură securitatea. În plus, firma plătește contribuțiile salariaților la buget, de unde banii ajung la pensionari.

3. Ajuți un român sau o firmă românească să-și plătească creditele

Peste tot în lume, criza s-a agravat atunci când băncile au dat faliment. Lucrul acesta nu s-a întâmplat încă la noi, dar cu cât vor fi mai blocate circuitele financiare, cu atât mai mult există riscul agravării crizei economice.

4. Puțin înseamnă de fapt foarte mult!

Crezi că e prea puțin să faci doar asta? Gândește-te la toți cei care au plecat să lucreze în străinătate și trimiteau bani familiilor de acasă. Era puțin, poate 100 de euro pe lună, de fiecare. Și totuși românii plecați la muncă în alte țări din Uniunea Europeană au fost, din 2007 încoace, cea mai importantă sursă de valută pentru România.

5. Ești cu adevărat patriot

Pentru că patriotismul nu înseamnă să spui vorbe mari, să participi la parade de Ziua Națională. Înseamnă să-ți ajuți țara atunci când este greu. Să-i ajuți pe români, atunci când lucrurile nu merg strălucit. Acesta e unul dintre acele momente. Poți să ajuți! Cumpără produse românești!

Cumpără produse românești! Este o campanie prin care încercăm să atragem atenția asupra unei posibilități simple și la îndemâna tuturor de a ne ajuta între noi în aceste momente dificile, de criză economică.

Sursa: Front Press

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *