bucuresti,ambasada-federatiei-ruse,valerii-kuzmin,osb-bucuresti,

Organizaia Studenilor Basarabeni din Bucuretieste o organizaie non-guvernamental care are ca scop educarea tinerilor basarabeni n spiritul unitii naionale i promovarea n rndurile lor a ideilor proeuropene.OSB București, n calitate de portavoce a tinerilor basarabeni din București consider necesar luarea de atitudine vizavi de abuzurile demnitarilor și militarilor ruși pe teritoriul R. Moldova.

Vino luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00 n faa Ambasadei Federației Ruse la Bucureti (șos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1) pentru a demonstra mpreun c totul are o limit.

OSB Bucureti amintete c pe 1 ianuarie 2011un militar din contingentul rus al forelor de meninere a pcii a tras ntr-un cetean al Republicii Moldova, care nu a rspuns la cererea de a se opri lng un punct de pacificatori.

Condamnm crima svrit de „pacificatorii” din regiunea Transnistean i solicitm aplicarea consecinelor legale pentru autorii acesteia.De asemenea, cerem pe aceast cale desfiinarea tuturor posturilor de pacificatori ruși din Zona de Securitate. n acest sens, calificm drept inadmisibil i declaraia lui Valeri Kuzmin, ambasador al Federației Ruse la Chiinu.Atitudinea abordat de acesta cu privire la tragedia petrecut este o sfidare adus cetțenilor Republicii Moldova,care poate fi remediat doar prin demisia oficialului n cauz.

Acesta adeclarat c regret moartea ceteanului moldovean, dar c militarul rus ar fi procedat corect, deoarece tnrul se afla n stare de ebrietate i conducea o main furat,informație care a fost dezmințit ulterior de anchet.

Astfel, solicitm:

-aplicarea consecinelor legale pentru autorul crimei

-desființarea posturilor de securitate ale Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova

– demiterea (rechemarea) Ambasadorului rus la Chișinu, Valerii Kuzmin și prsirea teritorului R. Moldova de ctre acesta.

-retragerea Armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00, Ambasada Federației Ruse la Bucureti (șos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1).

 

Autor:OSB București
Sursa:www.basarabeni.ro
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.