bucuresti,ambasada-federatiei-ruse,valerii-kuzmin,osb-bucuresti,

Organizația Studenților Basarabeni din București este o organizație non-guvernamentală care are ca scop educarea tinerilor basarabeni în spiritul unității naționale și promovarea în rândurile lor  a ideilor proeuropene. OSB București, în calitate de portavoce a tinerilor basarabeni din București consideră necesară luarea de atitudine vizavi de abuzurile demnitarilor și militarilor ruși pe teritoriul R. Moldova.

Vino luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00 în fața Ambasadei Federației Ruse la București (șos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1) pentru a demonstra împreună că totul are o limită.

OSB București amintește că pe 1 ianuarie 2011 un militar din contingentul rus al forțelor de menținere a păcii a tras într-un cetățean al Republicii Moldova, care nu a răspuns la cererea de a se opri lângă un punct de pacificatori.

Condamnăm crima săvârșită de „pacificatorii” din regiunea Transnisteană și solicităm aplicarea consecințelor legale pentru autorii acesteia. De asemenea, cerem pe această cale desființarea tuturor posturilor de pacificatori ruși din Zona de Securitate. În acest sens, calificăm drept inadmisibilă și declarația lui Valeri Kuzmin, ambasador al Federației Ruse la Chișinău. Atitudinea abordată de acesta cu privire la tragedia petrecută este o sfidare adusă cetățenilor Republicii Moldova, care poate fi remediată doar prin demisia oficialului în cauză.

Acesta a declarat că regretă moartea cetățeanului moldovean, dar că militarul rus ar fi procedat corect, deoarece tânărul se afla în stare de ebrietate și conducea o mașină furată, informație care a fost dezmințită ulterior de anchetă.

Astfel, solicităm:

aplicarea consecințelor legale pentru autorul crimei

desființarea posturilor de securitate ale Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova

– demiterea (rechemarea) Ambasadorului rus la Chișinău, Valerii Kuzmin și părăsirea teritorului R. Moldova de către acesta.

retragerea Armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

Luni, 9 ianuarie, de la ora 15.00, Ambasada Federației Ruse la București (șos. Pavel Kiseleff nr. 6, sector 1).

 

Autor: OSB București
Sursa: www.basarabeni.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer