copyme 300x300 n Suedia pirateriei i a fost recunoscut statutul de cult religios antisitemGuvernul Suediei a recunoscut oficial Biserica Copysmului – religia a crui principiu central este schimbul liber al informației.

Kopimiștii cred c schimbul de informații este sfnt iar valoarea informației crește n msura rspndirii ei. Simbolurile sfinte ai noii religii sunt combinațiile de taste Ctrl+C (copy) și Ctrl+V (paste).

Biserica copy-me-ismului a luptat peste un an pentru recunoașterea sa juridic n Suedia. n cele din urm, n ajunul Crciunului, guvernului Suediei a recunoscut oficial calitatea sa de religie.

Potrivit studentului filosof Isac Gerson, care este și fondatorul “bisericii”, multor oameni continu s le fie fric de faptul c vor ajunge n nchisoare pentru copierea fișierelor. “Sper c n numele Copy-me, aceste lucruri se vor schimba”.

Lupta pentru un internet liber și deschis nu este ceva nou pentru Suedia. n anul 2006, aici funcționeaz Partidul Pirațior, care se pronunț pentru reformarea legilor cu privire la drepturile de autor și aprarea accesului on-line la informații. n anul 2009, Partidul Piraților a obținut peste 7 la sut din voturile suedezilor pentru Parlamentul European.

Site-ul “noului cult religios”nu a rezistat cantitții de vizitatori. Pagina temporar a noii religii cheam oamenii s devin copy-me-ști și s revin n pagin “cnd valurile se vor liniști”.

comentariu rapcea.ro:probabil c deloc ne-ntmpltor, aceast nou religie a izbucnit n Suedia, țara ce i-a oferit azil politic lui Gregorian Bivolaru. Nu ar fi exclus s aflm peste ceva timp c marele preot al acestui cult este nimeni altul dect Grieg Bivolaru, autorul și inspiratorul unui numr record de plagiaturi la liber.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.