iran Iranul ţși va lansa propriul internet și va renunța la www internationalEste o țarŃ cunoscutŃ pentru viziunile sale anti-liberale și pentru faptul cŃ ţi place sŃ-și ținŃ locuitorii cÔt mai puțin informați și mai ales “intoxicați” de “agențiile vestice”.

Iranul nu surprinde niciodatŃ cÔnd ia cate o decizie radicalŃ, pentru ca ţntr-un fel sau altul lumea se așteaptŃ la așa ceva din partea acestei țŃri.

Așa cŃ ţn curÔnd s-ar putea retrage de pe internetul clasic, la care avem cu toții acces și pe care citim aceste informații ţn acest moment, ca sŃ-și acceseze propria rețea naționalŃ.

The Guardian scrie cŃ ţn Iran se fac teste de probŃ a internetului național. Rețeaua, care va ţnlocui serviciile existente acum prin www (world wide web), a fost creatŃ de Ministerul Iranian al Informațiilor, Comunicațiilor și Tehnologiei, potrivit unor surse.

Și dacŃ Ństa nu e de ajuns de “conservator”, recent iranienii au fost amenințați sŃ nu mai calce ţn localurile internet-cafe. Potrivit unor oficiali citați de presŃ englezŃ, “proprietarii cafenelelor cu internet sunt obligați sŃ noteze numele și prenumele fiecŃrui client, precum și numele tatŃlui sŃu, CNP-ul telefonul și codul poștal.”

╬n plus, trebuie sŃ existe informații detaliate despre orele ţntre care a folosit internetul, de la ce adresa IP, precum și paginile vizitate pe durata șederii. Toate acestea se stocheazŃ ţntr-un registru pentru cel puțin 6 luni.

sursa:áProTV

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares