iran Iranul Óși va lansa propriul internet și va renunța la www internationalEste o țar„ cunoscut„ pentru viziunile sale anti-liberale și pentru faptul c„ Ói place s„-și țin„ locuitorii c‚t mai puțin informați și mai ales “intoxicați” de “agențiile vestice”.

Iranul nu surprinde niciodat„ c‚nd ia cate o decizie radical„, pentru ca Óntr-un fel sau altul lumea se așteapt„ la așa ceva din partea acestei ț„ri.

Așa c„ Ón cur‚nd s-ar putea retrage de pe internetul clasic, la care avem cu toții acces și pe care citim aceste informații Ón acest moment, ca s„-și acceseze propria rețea național„.

The Guardian scrie c„ Ón Iran se fac teste de prob„ a internetului național. Rețeaua, care va Ónlocui serviciile existente acum prin www (world wide web), a fost creat„ de Ministerul Iranian al Informațiilor, Comunicațiilor și Tehnologiei, potrivit unor surse.

Și dac„ „sta nu e de ajuns de “conservator”, recent iranienii au fost amenințați s„ nu mai calce Ón localurile internet-cafe. Potrivit unor oficiali citați de pres„ englez„, “proprietarii cafenelelor cu internet sunt obligați s„ noteze numele și prenumele fiec„rui client, precum și numele tat„lui s„u, CNP-ul telefonul și codul poștal.”

őn plus, trebuie s„ existe informații detaliate despre orele Óntre care a folosit internetul, de la ce adresa IP, precum și paginile vizitate pe durata șederii. Toate acestea se stocheaz„ Óntr-un registru pentru cel puțin 6 luni.

sursa:†ProTV

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares