iran Iranul și va lansa propriul internet și va renunța la www internationalEste o țar cunoscut pentru viziunile sale anti-liberale și pentru faptul c i place s-și țin locuitorii ct mai puțin informați și mai ales “intoxicați” de “agențiile vestice”.

Iranul nu surprinde niciodat cnd ia cate o decizie radical, pentru ca ntr-un fel sau altul lumea se așteapt la așa ceva din partea acestei țri.

Așa c n curnd s-ar putea retrage de pe internetul clasic, la care avem cu toții acces și pe care citim aceste informații n acest moment, ca s-și acceseze propria rețea național.

The Guardian scrie c n Iran se fac teste de prob a internetului național. Rețeaua, care va nlocui serviciile existente acum prin www (world wide web), a fost creat de Ministerul Iranian al Informațiilor, Comunicațiilor și Tehnologiei, potrivit unor surse.

Și dac sta nu e de ajuns de “conservator”, recent iranienii au fost amenințați s nu mai calce n localurile internet-cafe. Potrivit unor oficiali citați de pres englez, “proprietarii cafenelelor cu internet sunt obligați s noteze numele și prenumele fiecrui client, precum și numele tatlui su, CNP-ul telefonul și codul poștal.”

n plus, trebuie s existe informații detaliate despre orele ntre care a folosit internetul, de la ce adresa IP, precum și paginile vizitate pe durata șederii. Toate acestea se stocheaz ntr-un registru pentru cel puțin 6 luni.

sursa:ProTV

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer