Iranul își va lansa propriul internet și va renunța la www

iran Iranul își va lansa propriul internet și va renunța la www internationalEste o țară cunoscută pentru viziunile sale anti-liberale și pentru faptul că îi place să-și țină locuitorii cât mai puțin informați și mai ales “intoxicați” de “agențiile vestice”.

Iranul nu surprinde niciodată când ia cate o decizie radicală, pentru ca într-un fel sau altul lumea se așteaptă la așa ceva din partea acestei țări.

Așa că în curând s-ar putea retrage de pe internetul clasic, la care avem cu toții acces și pe care citim aceste informații în acest moment, ca să-și acceseze propria rețea națională.

The Guardian scrie că în Iran se fac teste de probă a internetului național. Rețeaua, care va înlocui serviciile existente acum prin www (world wide web), a fost creată de Ministerul Iranian al Informațiilor, Comunicațiilor și Tehnologiei, potrivit unor surse.

Și dacă ăsta nu e de ajuns de “conservator”, recent iranienii au fost amenințați să nu mai calce în localurile internet-cafe. Potrivit unor oficiali citați de presă engleză, “proprietarii cafenelelor cu internet sunt obligați să noteze numele și prenumele fiecărui client, precum și numele tatălui său, CNP-ul telefonul și codul poștal.”

În plus, trebuie să existe informații detaliate despre orele între care a folosit internetul, de la ce adresa IP, precum și paginile vizitate pe durata șederii. Toate acestea se stochează într-un registru pentru cel puțin 6 luni.

sursa: ProTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *