Introducere

Textul conferinei, ce a fost inut cu 83 de ani n urm, este i astzi un text-reper pentru nelegerea situaiei internaionale i interne n care vieuim noi, cei de astzi. Sigur c Liga Naiunilor sau Societatea Naiunilor i-a schimbat ntre timp numele – n Organizaia Naiunilor Unite, ONU – i, tot aa de sigur c ntre timp conductorii acestui organism supra-statal (aceiai de la nfiinarea acestei societi i pn n prezent) au creat un cadru butaforic de legalitate i au fcut pai importani spre atingerea scopului lor. Ceea ce ne apare, ns, ca deosebit de important este faptul c textul lui Ionel Moa i-a pstrat actualitatea – scopul lor este acelai de la nfiinare pn acum, este scopul enunat cu mare luciditate, n textul de fa. Mai mult, cred c se poate spune, fr pericolul de a grei, c aceast conferin este fundamental pentru nelegerea mecanismelor care genereaz micrile internaionale de astzi, i care explic i clarific asupra mobilului i scopului pentru care a fost creat i n care funcioneaz Uniunea European – n textele iudeofrancmasoneriei apare cu numele Statele Unite ale Europei, fiindc aa se vorbea i se scria n actele interne ale societilor oculte, referitor la acest pseudoconstruct dizolvant pentru naiile care intr n colaborare, sau mai bine spus, care intr sub sclavia acestei organizaii politice iudeofrancmasonice supra-statale.

Analiza pe care o face unul dintre eroii de la Majadahonda – cel care mpreun cu avocatul Vasile Marin i-a dat viaa pentru Hristos, pe front, n rzboiul civil din Spania - este fr replic: ce este? i ce pretinde a fi, fr s fie, Liga Naiunilor?; de ce nu este ceea ce pretinde a fi? Care este scopul i cine se afl n spatele acestei organizaii?, precum i ce este de fcut acum? – este vorba att despre acum-ul din 15 decembrie 1929, precum i despre acel acum al momentului, n care citim noi rndurile de mai jos; acestea sunt ntrebrile la care rspunde confereniarul. Claritatea i obiectivitatea cu care pledeaz doctorul n drept Ionel Moa, nu mai dau loc la nici un fel de comentarii: este prezentat i analizat din punct de vedere principial i din punct de vedere de drept, Liga Naiunilor, care s-a dovedit c este nimic altceva dect o stafie, o nou pcleal a unui sistem care iniiaz i susine lupta mpotriva Bisericii lui Hristos i care pregtete nfiinarea statului mondial, deasupra cruia se va aeza Antihrist.

Lucru care ni se pare, deasemenea, foarte important de observat este c paralizia sufleteasc i intelectual – despre care vorbete Ionel Moa referindu-se la perioada contemporan lui – caracterizeaz ntru totul i perioada noastr, astzi, dup 83 de ani.

Dintr-o alt perspectiv, acest text surprinde prin spulberarea raportului temporal linear, cu care am fost obinuii, ntre noi i cei dinaintea noastr: pare c Ionel Moa a inut aceast conferin ieri, pentru noi, pentru aceia dintre noi care nu pun mai presus de Hristos propriul lor confort sau „echilibrul”– ct va fi fiind el.

Pe 13 ianuarie se mplinesc 75 de ani de la plecarea la Hristos a celor doi eroi – Ionel Moa i Vasile Marin – de pe frontul din Spania, unde Micarea Legionar a neles s i trimit spre sacrificiu cei mai buni romni – splnd astfel ruinea i pata de snge pe care ali „romni” care luptau mpotriva lui Hristos, le-au adus asupra noastr.

Dumnezeu s-i odihneasc!

Mugur Vasiliu

Cititi va rog textul conferintei pe site-ul AXA:

LIGA NAIUNILOR IDEALUL, VICIILE I PRIMEJDIA EI

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer