Guvernul grec a hotărât să extindă lista cu dizabilitățile recunoscute de stat astfel încât să includă și pedofilia, cleptomania și exibiționismul, informează Huffington Post. Această decizie a provocat nemuțumiri în rândul grupurilor de persoane cu dizabilități, The National Confederation of Disabled People (NCDP) numind-o “de neînțeles”.

Marea nemulțumire a constat în faptul că persoanele care comit delicte, precum abuzurea sexuală a copiilor sau furtul, sunt încadrate în aceeași categorie cu bolnavii care au nevoie de un transplant de organe, și beneficia de subvenții și ajutoare speciale.

Pe lângă categoriile menționate, pe listă au mai fost adăugați și piromanii, fetișiștii, persoanele dependente de jocuri de noroc și sado-masochiștii, propuși pentru a fi analizați din punct de vedere medical și, în funcție de rezultate, să primească ajutor financiar.

Liderul NCDP, Yiannis Vardakastanis, care este orb, a avertizat că această hotărâre va crea noi dificultăți, mai ales pentru persoanele cu dizabilități cărora deja li s-au redus ajutoarele de handicap, din cauza crizei economice.

Grecia se luptă cu falimentul încă din 2009, iar cheltuielile pentru sănătate au fost reduse ca parte a programelor de austeritate adoptate de guvernul elen, ca o condiție impusă de Fondul Monetar Internațional pentru acordarea de împrumuturi.

sursa: gandul.info

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer