Guvernul grec a hotrt s extind lista cu dizabilitile recunoscute de stat astfel nct s includ i pedofilia, cleptomania i exibiionismul, informeazHuffington Post.Aceast decizie a provocat nemuumiri n rndul grupurilor de persoane cu dizabiliti, The National Confederation of Disabled People (NCDP) numind-o “de neneles”.

Marea nemulumire a constat n faptul c persoanele care comit delicte, precum abuzurea sexual a copiilor sau furtul, sunt ncadrate n aceeai categorie cu bolnavii care au nevoie de un transplant de organe, i beneficia de subvenii i ajutoarespeciale.

Pe lng categoriile menionate, pe list au mai fost adugai i piromanii, fetiitii, persoanele dependente dejocuride noroc i sado-masochitii, propui pentru a fi analizai din punct de vedere medical i, n funcie de rezultate, s primeasc ajutor financiar.

Liderul NCDP, Yiannis Vardakastanis, care este orb, a avertizat c aceast hotrre va crea noi dificulti, mai ales pentru persoanele cu dizabiliti crora deja li s-au redus ajutoarele de handicap, din cauza crizei economice.

Grecia se lupt cu falimentul nc din 2009,iarcheltuielile pentru sntate au fost reduse ca parte a programelor de austeritate adoptate de guvernul elen, ca o condiie impus de Fondul Monetar Internaional pentru acordarea de mprumuturi.

sursa: gandul.info

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.