n aceast sear am avut surpriza s aflu de pe Antena 3, dar și din mediul naționalist, c mai multe sute de persoane s-au strns n centrul a diferite orașe ale țrii (București, Sibiu, Brașov, Cluj), n așa-zise “manifestații spontane” pornite – chipurile – de la revolta oamenilor mpotriva noii Legi a Sntții, pe fondul nemulțumirilor legate de acceptarea demisiei unui om onest, fondatorul SMURD – doctorul Arafat.

 

Avnd n urm experiența a sute de manifestații de strad, știind ct de greu este s organizezi, și mai ales s sincronizezi astfel de acțiuni ample, cu mii de oameni, nu m-am mulțumit cu imaginea unei aparente revolte de mas a populației, și am cutat s aflu mai multe, motiv pentru care mi-am rugat prietenii pe ceare i aveam n orașele mai sus menționate, s dea o rait pe la manifestația din centru și s arunce un ochi avizat.

Rezultatul observațiilor lor, curoborat cu alte informații pe care le-am primit ntre timp de la amici din servicii, mi ngduie s trag la acest moment o soluție – zic eu – apropiat de adevr: NE PAȘTE O “REVOLUȚIE” CU IZ PORTOCALIU, dar care VINE DE LA RSRIT.

 

Ce spun oamenii din teren: exist un nucleu de tineri la fiecare manifestație, care agit spiritele, alții care particip, dar toți aflați ntr-un gen de nțelegere tacit, vizibil pentru un observator versat. Dac sunt ntrebați pentru ce sunt acolo, vorbesc de toat paleta de nemulțumiri și lipsuri sociale, de hoție, discursul clasic al PSD-ului, preluat de la portocalii care l-au detronat n 2004 pe Nstase n Gara de Nord și Piața Universitții: “S plece hoții.” Și s vin CINE, ntreb eu !?

 

Dac i ntrebi cum s-au strns, afli c s-au adunat prin intermediul internetului, pe mailuri sau facebook. CIUDAT ! Sunt afiliat la cteva zeci de grupuri de discuții naționaliste, legionare, reformiste, pro sau anti ceva, și nu am primit nici un semnal despre manifestrile preconizate astzi.

 

Atunci, CINE SUNT ACEȘTI OAMENI ȘI CE CAUT EI ACOLO, N CENTRUL FIECRUI ORAȘ MARE ?! S-a rostit chiar și cuvntul att de demonetizat: REVOLUȚIE !

Cum, spuneam, am experiența trist a mizeriei morale și dezinteresului populației faț de cauzele majore ale Națiunii. Dac n 1990 porneam 10 inși spre Guvern, scandnd pentru o cauz, ne trezeam acolo o mie. Astzi, situația st exact invers. Datorit exodului tinerilor spre Occident, a pierderii ncrederii n orice forț politic, romnii și-au pierdut speranța. Dac i chemi s protesteze pentru ceva important (sistemul de sntate, asasinatul economiei romnești, cipuri, etc.), nu mai vine aproape nimeni. Orict de mult ai populariza aceste acțiuni pe internet sau prin e-mail.

 

Deci, varianta c acești oameni s-au adunat printr-o “revoluție twitter” nu st n picioare.

Deci, n mod necesar, tragem concluzia c n lipsa unui lider vizibil, n spate st o forț organizatoare cu resurse de comunicare și umane – net superioar unui partid politic sau ONG. Dar CINE ?

 

Americanii nu sunt cu siguranț. Nu au nici un interes ntr-o “revoluție portocalie” ntr-o țar aflat clar n sfera lor de influenț. Toate indiciile duc ns spre RUSIA. Mod de organizare, seriozitate și amploare. Sunt singurii candidați credibili. Și au și motivația necesar.

 

Pentru cei care urmresc evenimentele de politic extern, se știe c CIA și alte servicii americane au ncercat o “revoluție portocalie” chiar la Moscova, ne-mai-fiind un secret pentru nimeni c americanii au fost n spatele amplelor mișcri de strad de zilele trecute, din capitala Rusiei.

 

Putin nu este ns omul care s uite sau s ierte un afront adus poziției sale. Reacția din seara aceasta poart marca Putin, și ea este o replic dat americanilor. Și nu se va opri aici. Avem n faț un weekend care se anunț nsorit (deloc ntmpltor), și n care se pot ntmpla multe… dac nu se reacționeaz corespunztor !

 

Reacția lui Bsescu arat c a fost informat despre gravitatea situației. Retragerea – ntr-o vineri sear – a proiectului Legii Sntții – este la fel de disperat ca și promisiunea lui Ceaușescu, de la Balconul CC-ului, de majorare a salariilor cu 5 lei. Adic, frecție la picior de lemn. Prea trziu, dac tvlugul a fost pornit.

 

Pe fond, problema este una grav, real, e drept, nu mai grav dect altele. n vreme ce Curtea Constituțional trnteste ca neconstituțional legea asasinrii cinilor vagabonzi, nu aplic aceleași dreapt msur n ceea ce privește oamenii, pe care i las la mna asasinilor economici și medicali – respingnd excepțiile de neconstituționalitate ridicate cu privire la Legea Sntții și Legea Pensiilor, ce condamn tacit, la moarte, categorii ntregi de oameni (bolnavii sraci și pensionarii).

 

Despre Arafat, numai de bine, am informații la prima mn c este un profesionist excelent, intransigent, care la serviciul de ambulanț din Trgu mUreș, ddea imendiat afar pe oricine ndrznea s primeasc cea mai mic “atenție” de la vre-un bolnav. Pare de necrezut, dar chiar este unul dintre oamenii morali care au intrat n sistem. Și care nu a vrut s accepte compromisul, condamnarea la moarte a bolnavilor sraci, care nu și pot permite sistemul privat de sntate.

 

Peste toate astea, tot din experienț știu c fr acel “miros de praf de pușc” din aer, nu este posibil nici o mișcare de mase mari de oameni, nici o revoluție. Mai nou, știu c aceast tensiune formidabil, la nivel de mental colectiv, poate fi inițiat, “alimentat” și amplificat prin mijloace electronice, o aparatur specific ce a intrat de mult vreme n echiparea anumitor structuri secrete.

 

Se știe c anumite stri emoționale intense (team, exaltare, mnie, revolt) pot fi provocate cu ajutorul aparaturii psihotronice prin inducerea la nivelul unui oraș sau zone, a unor frecvențe extrem de bine acordate, ce influențeaz undele cerebrale ale oamenilor din acea arie de influenț, și implicit starea lor de spirit. Datorit unei anumite experiențe și pregtiri, consider c pot sesiza cnd o astfel de influenț exterioar se manifest, și acest lucru este valabil n cazul de faț. Iar Bsescu și gașca lui de hoți cunosc acest lucru și se tem.

 

Mai mult ca oricnd, devine valabil proverbul romnesc: “Schimbarea Domnilor, bucuria nebunilor !” Nu mi rmne dect s asist de pe margine la evenimente sociale ce ne depșesc, jocurile mai marilor acestei lumi, spernd c romnii vor avea nțelepciunea s nu se lase manipulați de nici una dintre tabere. Soluția problemelor noastre nu va veni din violențe și moșcri de strad haotice, ci prin organizare politic a romnilor naționaliști, onești, capabili s reziste tentațiilor puterii ce tinde s corup sufletele.

 

Rapcea Mihai

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.