În această seară am avut surpriza să aflu de pe Antena 3, dar și din mediul naționalist, că mai multe sute de persoane s-au strâns în centrul a diferite orașe ale țării (București, Sibiu, Brașov, Cluj), în așa-zise “manifestații spontane” pornite – chipurile –  de la revolta oamenilor împotriva noii Legi a Sănătății, pe fondul nemulțumirilor legate de acceptarea demisiei unui om onest, fondatorul SMURD – doctorul Arafat.

 

Având în urmă experiența a sute de manifestații de stradă, știind cât de greu este să organizezi, și mai ales să sincronizezi astfel de acțiuni ample, cu mii de oameni, nu m-am mulțumit cu imaginea unei aparente revolte de masă a populației, și am căutat să aflu mai multe,  motiv pentru care mi-am rugat prietenii pe ceare îi aveam în orașele mai sus menționate, să dea o raită pe la manifestația din centru și să arunce un ochi avizat.

Rezultatul observațiilor lor, curoborat cu alte informații pe care le-am primit între timp de la amici din servicii, îmi îngăduie să trag la acest moment o soluție – zic eu – apropiată de adevăr: NE PAȘTE O “REVOLUȚIE” CU IZ PORTOCALIU, dar care VINE DE LA RĂSĂRIT.

 

Ce spun oamenii din teren: există un nucleu de tineri la fiecare manifestație, care agită spiritele, alții care participă, dar toți aflați într-un gen de înțelegere tacită, vizibilă pentru un observator versat. Dacă sunt întrebați pentru ce sunt acolo, vorbesc de toată paleta de nemulțumiri și lipsuri sociale, de hoție, discursul clasic al PSD-ului, preluat de la portocalii care l-au detronat în 2004 pe Năstase în Gara de Nord și Piața Universității: “Să plece hoții.” Și să vină CINE, întreb eu !?

 

Dacă îi întrebi cum s-au strâns, afli că s-au adunat prin intermediul internetului, pe mailuri sau facebook. CIUDAT ! Sunt afiliat la câteva zeci de grupuri de discuții naționaliste, legionare, reformiste, pro sau anti ceva, și nu am primit nici un semnal despre manifestările preconizate astăzi.

 

Atunci, CINE SUNT ACEȘTI OAMENI ȘI CE CAUTĂ EI ACOLO, ÎN CENTRUL FIECĂRUI ORAȘ MARE ?! S-a rostit chiar și cuvântul atât de demonetizat: REVOLUȚIE !

Cum, spuneam, am experiența tristă a mizeriei morale și dezinteresului populației față de cauzele majore ale Națiunii. Dacă în 1990 porneam 10 inși spre Guvern, scandând pentru o cauză, ne trezeam acolo o mie. Astăzi, situația stă exact invers. Datorită exodului tinerilor spre Occident, a pierderii încrederii în orice forță politică, românii și-au pierdut speranța. Dacă îi chemi să protesteze pentru ceva important (sistemul de sănătate, asasinatul economiei românești, cipuri, etc.), nu mai vine aproape nimeni. Oricât de mult ai populariza aceste acțiuni pe internet sau prin e-mail.

 

Deci, varianta că acești oameni s-au adunat printr-o “revoluție twitter” nu stă în picioare.

Deci, în mod necesar, tragem concluzia că în lipsa unui lider vizibil, în spate stă o forță organizatoare cu resurse de comunicare și umane – net superioară unui partid politic sau ONG. Dar CINE ?

 

Americanii nu sunt cu siguranță. Nu au nici un interes într-o “revoluție portocalie” într-o țară aflată clar în sfera lor de influență. Toate indiciile duc însă spre RUSIA. Mod de organizare, seriozitate și amploare. Sunt singurii candidați credibili. Și au și motivația necesară.

 

Pentru cei care urmăresc evenimentele de politică externă, se știe că CIA și alte servicii americane au încercat o “revoluție portocalie” chiar la Moscova, ne-mai-fiind un secret pentru nimeni că americanii au fost în spatele amplelor mișcări de stradă de zilele trecute, din capitala Rusiei.

 

Putin nu este însă omul care să uite sau să ierte un afront adus poziției sale. Reacția din seara aceasta poartă marca Putin, și ea este o replică dată americanilor. Și nu se va opri aici. Avem în față un weekend care se anunță însorit (deloc întâmplător), și în care se pot întâmpla multe… dacă nu se reacționează corespunzător !

 

Reacția lui Băsescu arată că a fost informat despre gravitatea situației. Retragerea – într-o vineri seară – a proiectului Legii Sănătății – este la fel de disperată ca și promisiunea lui Ceaușescu, de la Balconul CC-ului, de majorare a salariilor cu 5 lei. Adică, frecție la picior de lemn. Prea târziu, dacă tăvălugul a fost pornit.

 

Pe fond, problema este una gravă, reală, e drept, nu mai gravă decât altele. În vreme ce Curtea Constituțională trânteste ca neconstituțională legea asasinării câinilor vagabonzi, nu aplică aceleași dreaptă măsură în ceea ce privește oamenii, pe care îi lasă la mâna asasinilor economici și medicali – respingând excepțiile de neconstituționalitate ridicate cu privire la Legea Sănătății și Legea Pensiilor, ce condamnă tacit, la moarte, categorii întregi de oameni (bolnavii săraci și pensionarii).

 

Despre Arafat, numai de bine, am informații la prima mână că este un profesionist excelent, intransigent, care la serviciul de ambulanță din Târgu mUreș, dădea imendiat afară pe oricine îndrăznea să primească cea mai mică “atenție” de la vre-un bolnav. Pare de necrezut, dar chiar este unul dintre oamenii morali care au intrat în sistem. Și care nu a vrut să accepte compromisul, condamnarea la moarte a bolnavilor săraci, care nu își pot permite sistemul privat de sănătate.

 

Peste toate astea, tot din experiență știu că fără acel “miros de praf de pușcă” din aer, nu este posibilă nici o mișcare de mase mari de oameni, nici o revoluție. Mai nou, știu că această tensiune formidabilă, la nivel de mental colectiv, poate fi inițiată, “alimentată” și amplificată prin mijloace electronice, o aparatură specifică ce a intrat de multă vreme în echiparea anumitor structuri secrete.

 

Se știe că anumite stări emoționale intense (teamă, exaltare, mânie, revoltă) pot fi provocate cu ajutorul aparaturii psihotronice prin inducerea la nivelul unui oraș sau zone, a unor frecvențe extrem de bine acordate, ce influențează undele cerebrale ale oamenilor din acea arie de influență, și implicit starea lor de spirit. Datorită unei anumite experiențe și pregătiri, consider că pot sesiza când o astfel de influență exterioară se manifestă, și acest lucru este valabil în cazul de față. Iar Băsescu și gașca lui de hoți cunosc acest lucru și se tem.

 

Mai mult ca oricând, devine valabil proverbul românesc: “Schimbarea Domnilor, bucuria nebunilor !” Nu îmi rămâne decât să asist de pe margine la evenimente sociale ce ne depășesc, jocurile mai marilor acestei lumi, sperând că românii vor avea înțelepciunea să nu se lase manipulați de nici una dintre tabere. Soluția problemelor noastre nu va veni din violențe și moșcări de stradă haotice, ci prin organizare politică a românilor naționaliști, onești, capabili să reziste tentațiilor puterii ce tinde să corupă sufletele.

 

 Rapcea Mihai

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer