Visa Inc. si Visa Europe anunta certificarea smartphone-urilor de la Samsung Electronics, LG Electronics, Research In Motion (RIM), dotate cu tehnologia Near Field Communication (NFC), pentru utilizare cu aplicatia Visa payWave de plati contactless la comercianti, informeaz Grayling Romania, citnd un comunicat Visa.

Modelele testate, disponibile pentru lansarea comerciala, sunt Samsung Galaxy SII, LG Optimus NET NFC, BlackBerry Bold™ 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Curve™ 9360 si BlackBerry Curve 9380.

Noile telefoane certificate de Visa au incorporata aplicatia Visa payWave pe un card SIM securizat si tehnologia NFC, standardul de comunicatie la distanta mica, care permite telefoanelor mobile sa transmita in siguranta informatiile de plata catre terminalul de plati contactless.

Certificarea acestor smartphone-uri pregateste terenul pentru incheierea unor parteneriate intre producatorii de telefoane mobile, operatorii de telefonie mobila, retaileri si institutiile financiare, pentru a face disponibila aplicatia Visa payWave de plati tuturor consumatorilor. (RV)

sursa: jurnalul.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.