Evenimentul Zilei acuza NOUA DREAPTA de implicare in manifestatiile de protest din capitala

Evenimentul Zilei acuza NOUA DREAPTA de implicare in manifestatiile de protest din capitala

Sâmbătă au continuat în mai multe orașe din țară protestele începute vineri, provocate de demisia doctorului Raed Arafat și amplificate pe fondul nemulțumirilor populare generale legate de nivelul de trai. Cele mai viguroase demonstrații au avut loc în București, mai ales în Piața Universității, după ce liderul liberal Crin Antonescu a declarat public că susține manifestările de stradă. Nu au lipsit și unele incidente, mai ales spre seară, între jandarmi și protestatari. Pe fondul acestor tensiuni sociale și politice, cotidianul Evenimentul Zilei a încercat să minimalizeze dimensiunile protestelor și a dezvăluit identitatea mai multor participanți, persoane apropiate partidelor de opoziție, asociațiilor de revoluționari, dar și organizației Noua Dreaptă.

În articolul “Miting PSD-PNL în Piața Universității. Cine cere demisia lui Traian Băsescu”, Florin Ciornei a identificat printre participanții la protestul de la Piața Universității din București reprezentanți ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu, PNL și PSD alături de revoluționari, militari disponibilizați, membri ai galeriei clubului Steaua, ecologiști sau anarhiști din gruparea Occupy Bucharest. Nu în ultimul rând au fost “desconspirate” și “elemente de la Noua Dreaptă”, președintele filialei bucureștene, Alex Năstase, fiind nominalizat alături de alte persoane publice ca unul din cei care ar fi agitat spiritele în timpul manifestațiilor. Acesta a negat vehemet acuzațiile aduse de cotidianul apropiat puterii.

În afară de liderul Noii Drepte au mai fost numiți ca “insitigatori” printre participanții la protestul de ieri seară și Rareș Mănescu (PNL sector 6), Alexandru Marin (PNL sector 3), omul de televiziune Dan Diaconescu, Oana Florea (director executiv al Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului – FACIAS) sau Remus Cernea (Mișcarea Verzilor).

Aceste informații au fost preluate și de alți reprezentanți ai presei, inclusiv TVR, Realitatea Tv sau România Tv. Apropiați ai organizației Noua Dreaptă ne-au comunicat că mai mulți militanți s-au aflat într-adevăr astăzi după amiază în Piața Universității, aceștia venind însă să sprijine un protest antimasonic, anunțat încă de joi, conform adresei înaintate Primăriei Municipiului București de către Viorel Ene, liderul Asociației Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (AVMR), organizatorul acțiunii. Membrii Noii Drepte au mai acuzat o parte a presei de manipulare, liderii organizației anunțând că au sfătuit toți membrii și simpatizanții să nu dea curs provocărilor mediatice sau jocurilor politice de culise.

Sursa: FrontPress.ro

 

 


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *