Sear de tango argentinian, la Librria Bastillia, din Capital! Evenimentul a debutat cu lansarea crții “Conștiența de tango” de Mauricio Castro, n prezența traductorilor, Teodora Chilimant și Alexandru Eugen Cristea. Cei doi au ilustrat coregrafic pasiunea lor pentru tango, o experienț care se triește n cuplu, pe ringul de dans.

ALEXANDRU EUGEN CRISTEA, traductor “Este despre cum s nțelegi mai bine fenomenul de tango, cum a aprut el, cum s-a dezvoltat, n ce fel putem s ne apropiem mai bine de el pentru c tangoul argentinian este un dans care presupune o anumit conexiune cu partenerul, cu muzica, ceea ce, ntr-un fel, ne ajut s ne nțelegem mai bine.”

Reprezentanții Școlii pentru dezvoltare cultural “Magisteria” spun c tangoul ii poate apropia pe oameni de cultur, devenind o modalitate extrem de actuala, de expresie artistic.

ADRIAN PETRARIU, partener, Scoala “Magisteria” “Cartea aceasta ncearc s o fac pentru c vine cu niște idei care sunt de natur s ofere o alt perspectiv asupra cum s practici tangoul argentinian și ce e interesant este c poate fi extins și la alte lucruri pe care le faci; practic, pentru noi, un act de cultur nseamn ceva ce-ți permite s devii mai bun n viața de zi cu zi.”

Curioși de toate vrstele s-au nghesuit s-i vad pe dansatorii prinsi in tangoul argentinian. Odinioar, Bucureștiul era socotit Micul Paris, iar acordurile tangoului argentinian fceau s vibreze sufletele si trupurile perechilor de ndrgostiți, care dansau mbrțișați “La Șosea” sau la Capșa.

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer