Lansare de carte pe tango argentinian, la Librăria Bastilia din Capitală

Seară de tango argentinian, la Librăria Bastillia, din Capitală! Evenimentul a debutat cu lansarea cărții “Conștiența de tango” de Mauricio Castro, în prezența traducătorilor, Teodora Chilimant și Alexandru Eugen Cristea. Cei doi au ilustrat coregrafic pasiunea lor pentru tango, o experiență care se trăiește în cuplu, pe ringul de dans.

ALEXANDRU EUGEN CRISTEA, traducător “Este despre cum să înțelegi mai bine fenomenul de tango, cum a apărut el, cum s-a dezvoltat, în ce fel putem să ne apropiem mai bine de el pentru că tangoul argentinian este un dans care presupune o anumită conexiune cu partenerul, cu muzica, ceea ce, într-un fel, ne ajută să ne înțelegem mai bine.”

Reprezentanții Școlii pentru dezvoltare culturală “Magisteria” spun că tangoul ii poate apropia pe oameni de cultură, devenind o modalitate extrem de actuala, de expresie artistică.

ADRIAN PETRARIU, partener, Scoala “Magisteria” “Cartea aceasta încearcă să o facă pentru că vine cu niște idei care sunt de natură să ofere o altă perspectivă asupra cum să practici tangoul argentinian și ce e interesant este că poate fi extinsă și la alte lucruri pe care le faci; practic, pentru noi, un act de cultură înseamnă ceva ce-ți permite să devii mai bun în viața de zi cu zi.”

Curioși de toate vârstele s-au înghesuit să-i vadă pe dansatorii prinsi in tangoul argentinian. Odinioară, Bucureștiul era socotit Micul Paris, iar acordurile tangoului argentinian făceau să vibreze sufletele si trupurile perechilor de îndrăgostiți, care dansau îmbrățișați “La Șosea” sau la Capșa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *