Sear„ de tango argentinian, la Libr„ria Bastillia, din Capital„! Evenimentul a debutat cu lansarea c„rții “Conștiența de tango” de Mauricio Castro, Ón prezența traduc„torilor, Teodora Chilimant și Alexandru Eugen Cristea. Cei doi au ilustrat coregrafic pasiunea lor pentru tango, o experienț„ care se tr„iește Ón cuplu, pe ringul de dans.

ALEXANDRU EUGEN CRISTEA, traduc„tor “Este despre cum s„ Ónțelegi mai bine fenomenul de tango, cum a ap„rut el, cum s-a dezvoltat, Ón ce fel putem s„ ne apropiem mai bine de el pentru c„ tangoul argentinian este un dans care presupune o anumit„ conexiune cu partenerul, cu muzica, ceea ce, Óntr-un fel, ne ajut„ s„ ne Ónțelegem mai bine.”

Reprezentanții Școlii pentru dezvoltare cultural„ “Magisteria” spun c„ tangoul ii poate apropia pe oameni de cultur„, devenind o modalitate extrem de actuala, de expresie artistic„.

ADRIAN PETRARIU, partener, Scoala “Magisteria” “Cartea aceasta Óncearc„ s„ o fac„ pentru c„ vine cu niște idei care sunt de natur„ s„ ofere o alt„ perspectiv„ asupra cum s„ practici tangoul argentinian și ce e interesant este c„ poate fi extins„ și la alte lucruri pe care le faci; practic, pentru noi, un act de cultur„ Ónseamn„ ceva ce-ți permite s„ devii mai bun Ón viața de zi cu zi.”

Curioși de toate v‚rstele s-au Ónghesuit s„-i vad„ pe dansatorii prinsi in tangoul argentinian. Odinioar„, Bucureștiul era socotit Micul Paris, iar acordurile tangoului argentinian f„ceau s„ vibreze sufletele si trupurile perechilor de Óndr„gostiți, care dansau Ómbr„țișați “La Șosea” sau la Capșa.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares