Liderul partidului radical na■ionalist Jobbik, Gabor Vona, a cerut, cu prilejul unei manifesta■ii desfŃ║urate sÔmbŃtŃ ţn centrul Budapestei, ie║irea Ungariei din Uniunea EuropeanŃ, relateazŃ MTI ║i AP.

CerÔnd Ungariei sŃ modifice trei legi, Comisia EuropeanŃ a demonstrat cŃ se a║teaptŃ ca ■arŃ sŃ renun■e la independen■Ń, a declarat Vona. El a sus■inut cŃ pozi■ia Comisiei este echivalentŃ cu “o declara■ie de rŃzboi”.áLiderul Jobbik a cerut ca Ungaria sŃ organizeze un referendum, ţn care cetŃ■enii sŃ decidŃ dacŃ mai vor sŃ facŃ parte din Uniunea EuropeanŃ.

Ca rŃspuns la apelul lui Vona, mul■imea a cÔntat “SŃ plecŃm” ║i “Jos cu Trianonul”.áManifesta■ia, la care au participat circa 3.000 de sus■inŃtori ai Jobbik, s-a ţncheiat cu incendierea unui steag al UE.

╬ntr-o scrisoare trimisŃ miercuri guvernului ungar, executivul comunitar a precizat cŃ analizeazŃ compatibilitatea unor legi recent adoptate de Budapesta cu legisla■ia europeanŃ. ExistŃ ţngrijorŃri cu privire la o serie de aspecte, printre care independen■a bŃncii centrale, pensionarea anticipatŃ a judecŃtorilor ║i procurprilor, ║i independen■a autoritŃ■ii na■ionale de protec■ie a datelor, a indicat Jose Manuel Barroso, pre║edintele Comisiei Europene.

(sursa: AGERPRES)

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares