Liderul partidului radical naionalist Jobbik, Gabor Vona, a cerut, cu prilejul unei manifestaii desfurate smbt n centrul Budapestei, ieirea Ungariei din Uniunea European, relateaz MTI i AP.

Cernd Ungariei s modifice trei legi, Comisia European a demonstrat c se ateapt ca ar s renune la independen, a declarat Vona. El a susinut c poziia Comisiei este echivalent cu “o declaraie de rzboi”.Liderul Jobbik a cerut ca Ungaria s organizeze un referendum, n care cetenii s decid dac mai vor s fac parte din Uniunea European.

Ca rspuns la apelul lui Vona, mulimea a cntat “S plecm” i “Jos cu Trianonul”.Manifestaia, la care au participat circa 3.000 de susintori ai Jobbik, s-a ncheiat cu incendierea unui steag al UE.

ntr-o scrisoare trimis miercuri guvernului ungar, executivul comunitar a precizat c analizeaz compatibilitatea unor legi recent adoptate de Budapesta cu legislaia european. Exist ngrijorri cu privire la o serie de aspecte, printre care independena bncii centrale, pensionarea anticipat a judectorilor i procurprilor, i independena autoritii naionale de protecie a datelor, a indicat Jose Manuel Barroso, preedintele Comisiei Europene.

(sursa: AGERPRES)

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *