Spuneam în prima parte a articolului “Replica rusească a primăverii portocalii” – despre care nu bănuiam atunci că se va transforma în foileton, că toate indiciile conduc la ruși, iar manifestațiile violente din ultimele 48 de ore nu sunt altceva decât rezultatele unui plan tactic extrem de bine pus la punct.

 

În urma acestui articol, foarte multe voci m-au acuzat de simpatie pentru Băsescu și clica lui de hoți, mi s-a bătut obrazul cum că aș fi portavocea nu știu căror servicii secrete, că manipulez lumea, ba chiar că aș fi în solda lor, angajat cu acte în regulă.

 

Evident, țin să dezmint aceste acuzații. Iar voi, evident, nu sunteți obligați să mă credeți pe cuvânt. Dar, mă puteți verifica, verificând acțiunile (faptele) mele. Căci, cum spunea Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, “Pomul se cunoaște după roade, iar omul, după faptele sale.” Las deci, faptele mele (de până acum) să vorbească pentru mine. Sau, cum spunea în Cărticica șefului de Cuib Căpitanul, Corneliu Zelea Codreanu, unul dintre mulții martiri pe care i-a dat această țară: “Oratoria ta este oratoria faptei. Tu faptuieste; lasa pe altii sa vorbeasca.

 

Revin deci la analiza evenimentelor din ultimele 48 de ore. Voi începe cu redarea narativă a unui episod ce mi-a fost relatat de către un fost ofițer de informații, la scurt timp după vizita surpriză a lui Vladimir Putin în România, cu ocazia summitului NATO din aprilie 2008 de la București.

 

Putin a ținut să facă o demonstrație de forță cu acea ocazie. Era prima vizită în România a unui lider rus, de după 1990. Nu și-a anunțat detaliile participării, iar partea română s-a trezit efectiv cu el la Palatul Parlamentului. Ceea ce se cunoaște mai puțin este faptul că Putin a venit fără escortă, doar cu șoferul (de la Aeroport la Casa Poporului). Pe bulevardul Magheru a oprit mașina, a coborât singur, și-a cumpărat un pachet de țigări de la Intercontinental, apoi a sosit la summitul NATO. Ce s-a petrecut acolo, se știe. Liderul rus i-a dominat pe toți, marcându-și cu autoritate teritoriul. Imediat după summit, presa internațională nota că “Rusia și-a restabilit sfera de influență în Europa prin încheierea de acorduri energetice bilaterale cu unele țări, care astfel au interese divergente față de cele ale NATO”.

 

Putin a înnoptat pe malul lacului Snagov, în vila unuia dintre demnitarii PSD. Seara a primit în vizită doar trei oameni. Ion Iliescu, Adrian Năstase și… surpriză Cosmin Gușă !!! Nici o întrevedere la Palatul Cotroceni dintre liderul de la Kremlin și Traian Băsescu !

 

Ulterior, după mârâielile rușilor referitoare la amplasare scutului anti-rachetă de la Deveșelu, lui Traian Băsescu se pare că i s-ar fi transmis “pe firul scurt” al ambasadei, că riscă să aibă soarta Iuliei Timoșenko dacă mai întinde coarda… și uite că a întins-o !

 

Scriu aceste lucruri în premieră, pentru ca să vă faceți o idee despre dedesubturile vieții politice, care guvernează mișcările de suprafață pe care le vedem.

 

Trebuie luat în considerare și faptul că Rusia se pregătește efectiv de război cu America, în situația unei invazii în Iran. Nu o spun eu, o spunea vineri 13 ianuarie 2012 (zi fatidică, nu-i așa !?),  ambasadorul Moscovei la NATO, Dmitri Rogozin:Iranul este  aliatul nostru“,a declarat acesta reporterilor din Bruxelles. ”Și dacă Iranul este atacat prin orice fel de acțiune militară, aceasta este o amenințare directă la adresa securității noastre.

 

Aceste lucruri nu apar în presa românească (o altă dovadă în plus că media autohtonă este controlată cvasi-total pe linie americano-sionistă !), dar marile agenții de știri nu le pot ignora. În caz de conflict armat în Iran, nici China nu stă cu mâinile în sân. Se vorbește din ce în ce mai des despre acorduri secrete încheiate de Iran cu China, atât pe plan economic, cât și militar. Economic, China se află într-o nevoie din ce în ce mai mare de energie, pentru susținerea dezvoltării sale prodigioase. Se estima că în 2009 schimburile economice Chino-Iraniene erau în valoare de 21.2 miliarde de dolari, față de 14,4 miliarde de dolari cât erau în 2006. Deci, o creștere exponențială a schimburilor, am putea spune. Schimburi concretizate în exportul către China a 40% din necesarul de țiței al Chinei. În atare condiții, crede cineva că China va asista pasivă la pierderea principalului său furnizor de petrol ?!  Cu toate asigurările americanilor că lucrurile vor rămâne neschimbate, chiar și în cazul invadării Iranului, China nu se lasă păcălită. Dacă “primăvara arabă” ce a măturat Egiptul, Libia și Siria nu au trezit reacțiile fostelor imperii sovietice, atacarea Iranului sigur o va face. Iar România și-a ales tabăra !

 

În aceste condiții, semnalul venit de la Moscova a fost transmis liderilor USL – via PSD, și planul de debarcare a regimului Băsescu se pune în aplicare. Că treaba e serioasă și lovitura de stat nu se va opri la câteva ciomăgeli cu forțele de ordine, ne-o spun reacțiile oficiale. Băsescu, atât de guraliv cu alte ocazii, tace mâlc, iar principalii lui aplaudaci și susținători s-au făcut nevăzuți.

 

În media televizată, B1TV, care ieri lua imagini și interviuri pe pârtia de la Poiana Brașov, ignorând deliberat mișcările de stradă din oraș, de ieri a schimbat macazul, și acum vorbește și ea, la unison cu antenele, despre “violențele jandarmilor”.

 

Ziariști precum frații George și Victor Roncea, susținători înfocați ai regimului Băsescu, ignoră cu eleganță evenimentele, vorbind despre… ziua lui Eminescu și pieirea cailor sălbatici în Delta Dunării… Singurul care mai cutează să îl susțină pe Băsescu în presa scrisă este Vladimir Tismăneanu, politrucul neo-comunist ce ne ținea până mai ieri lecții despre istoria comunismului !! Din siguranța și tihna postului universitar călduț din SUA, acesta compară “democrația originală” a lui ilici Iliescu de după 89, cu dictaturile din Venezuela, Bolivia, Ecuador, Belarus, Cuba și, culmea culmilor… Ungaria !!! Nu vede domnul Tisminenski nici foametea pensionarilor, nici oamenii care mor pe la porțile spitalelor, abandonați de ambulanțe. În opinia lui, dacă ești liber să te lași furat de Curtea Constituțională, de un sistem de justiție corupt și politizat, dacă se respectă niște minime aparențe ale unui sistem putred, neo-comunist, ce mimează democrația, atunci E DEMOCRAȚIE ! Și mai are tupeul să ne spună toate astea… din America !?

 

 Bun, vor spune unii, și tu ce vrei ?! Să nu ieșim în stradă ? Să-i lăsăm pe ticăloșii de Băsecu – Boc – Udrea să ne asasineze cu politica lor de exterminare economică ? Nu vezi că pensionarii au ajuns la limită ? Că tinerii nu au nici o șansă aici ?

 

Nu, nu voi cere nimănui să îl mai accepte pe Băsescu, sau pe Boc, sau pe Udrea și toată gașca lor de hrăpăreți care au pus mâna pe tot ce însemna ban public. În ochii mei, sunt la fel de nenorociți ca și PSD-iștii pe care i-au înlocuit de la Putere. Dar am maturitatea să afirm cu curaj că NU VIOLENȚA ESTE SOLUȚIA PROBLEMELOR NOASTRE. Chiar dacă asta îmi va atrage automat ura și acuzele celor revoltați, cărora suferința și lipsurile le alimentează ura contra regimului Băsescu.

 

Soluția este mult mai grea. Ea necesită maturitate, discernământ, unitate și consecvență. Era o vorbă din rândurile dârjilor țărani sicilieni: RĂZBUNAREA SE SERVEȘTE RECE ! Eu zic că trebuie să strângem din dinți și să ne organizăm politic, noi oamenii onești, și să îi aplicăm lui Băsescu, dar și tuturor celorlalți pui ai PCR-ului (PSD, PDL, PNL, UDMR, etc.) ce parazitează astăzi țara și Parlamentul, rețeta băsesciană: SĂ ÎI ARDEM LA VOT ! Pentru că țara a ajuns cum a ajuns din pricina lor, a tuturor, a întregii clase politice. Au furat cot la cot !

 

De aceea nu sunt de acord să ies în stradă și să mă bat cu jandarmii pentru ca USL-ul și slinosul de Crin Antonescu să vină să culeagă roadele însângerate ale unei revolte populare. Nu voi ieși pentru ca revoluționarii “cu merite deosebite” ai lui Ion Iliescu, cărora Boc le-a tăiat subsidiile, să mai trăiască încă 21 de ani fără să muncească, doar pentru meritul de a legitima drept revoluție – lovitura de stat din 1989, prin care eșalonul 2 al partidului comunist român a înlocuit eșalonul 1.

 

Voi ieși însă la vor, când vor fi alegeri. Și nu voi uita lipsurile și sărăcia a 21 de ani de neo-comunism pentru o pungă de zahăr și un litru de ulei, distribuiți drept șpagă electorală. Nu îmi voi vinde votul și nici sufletul, ticăloșilor trimiși să îl cumpere. Mă voi organzia, laolaltă cu alți tineri, ca și mine, și voi candida. Voi lupta pentru viitorul nostru, alături de oameni care nu au cedat tentației puterii, egoismului funciar de a-ți face partea leului atunci când ai pâine și cuțitul în mână.

 

Testul nostru nu este unul de violență și curaj, ci unul de maturitate și discernământ. Acum e momentul să conștientizăm că avem un singur inamic – CLASA POLITICĂ ACTUALĂ – indiferent sub ce nume ar încerca ea să se re-inventeze – PSD – USL – PDL – PNL, sunt mereu aceiași oameni, care schimbă tabăra dar își păstrează ticăloșia.

 

Dacă România nu mai are resursele  morale de a naște o nouă mișcare politică, naționalistă, de oameni onești, care să se sacrifice pentru binele comun, pentru a ne scoate din gaura neagră în care ne-am cufundat, atunci suntem deja pierduți, indiferent câte revoluții am face și câți dictatori am alunga de la putere. Ar însemna că doctrina satanică comunistă a omorât și ultima suflare din noi și suntem pierduți. Ceea ce nu cred !

CRED CU PUTERE  ÎN INVIEREA ROMANIEI SI IN SFARAMAREA ZIDULUI DE URA SI DE MISELIE CARE O IMPRESOARA.

 Rapcea Mihai

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer