Factura de 45 de milioane de dolari la spital, pentru o simpla pneumonie!

Factura de 45 de milioane de dolari la spital, pentru o simpla pneumonie!
 Spitalul care i-a tratat pneumonia aproape l-a imbolnavit de inima rea pe un american, dupa ce i-a trimis o factura de aproape 45 de milioane de dolari pentru serviciile prestate.
Somerul Alexis Rodriguez nu si-a crezut ochilor cand a deschis plicul provenind de la spitalul Bronx-Lebanon, saptamana trecuta, si a vazut cat datoreaza pentru o pneumonie, scrie New York Daily News.

“Aproape am facut un atac de astm”, povesteste Rodriguez, in varsta de 28 de ani, unul din cateva sute de pacienti ai spitalului care au cazut victime unei “erori de sistem” care le-a emis facturi absurd de mari.

Mai precis, Rodriguez a fost informat ca are de plata 44.776.587 de dolari, pentru servicii medicale care in realitate nu depasesc suma de 300 de dolari.

Compania de facturare isi cere scuze acum tuturor pacientilor care au avut socul vietii lor cand au deschis facturile spitalicesti si se confrunta cu o avalansa de plangeri.

Mai în glumă, mai în serios, astfel de facturi exorbitante sunt emise în realitate pentru tratamente sau operații complicate, care sunt foarte costisitoare în sistemul de sănătate american, care este un sistem PRIVAT ) luat ca model și de către actualii guvernanți, ce doresc privatizarea sănătății din România.  Celor care lauda sistemul american de sanatate si il iau drept model de succes, le recomand sa vizioneze filmul lui Michael Moore, Sicho. Este prezentat un caz acolo, cu un muncitor care in urma unui accidet de munca la gater, i s-au retezat 4 degete. Cei de la asigurarile de sanatate il intrebau care deget alege sa ii fie suturat la loc, pentru ca asigutarea nu acopera costul operatiei pentru toate cele 4 degete taiate… Asa vom ajunge si aici, daca nu reactionam pana nu e prea tarziu. 
Filmul SICKO este un film documentar, nu o fictiune. Sistemul de sanatate al Americii este defectuos si are multe decese voite pe constiinta; cam asta spune filmul autorului “Fahrenheit 9/11″ sau “Bowling For Columbine”. Arata cum în America, țara “democrației” ești  liber să mori, dacă nu îți poți permite costul actului medical sau dacă asigurarea ta medicală nu îl acoperă. Sunt prezentate cazuri de oameni care au platit toata viata asigurari de sanatate si sunt operabili, dar asigurarea nu acopera costul total al operatiei. Asta vrem in Romania ?!

 


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *