Jidanii își mușcă mâinile; NU POT ATACA IRANUL !

Se calmeaza conflictul SUA-Iran?
 La presiunea Rusiei și Chinei, SUA si Israelul fac pasul înapoi in privinta atacării Iranului. 
Alianta militara a americanilor cu israelienii nu ii mai ameninta atat de mult pe iranieni, scrie Fox News. SUA si Israelul renunta deocamdata la manevrele militare comune pe care le planuiau.

Armata israeliana a anuntat ca exercitiile militare au fost reprogramate pentru a doua jumatate a acestui an. Ei nu au oferit insa motivele pentru care au luat aceasta decizie, însă acest anunț vine la doar două zile de la declarația reprezentantului Rusiei din cadrul NATO, care a avertizat în în situația atacării Iranului, Rusia îl va apăra “ca pe propriul teritoriu“. La aceste exercitii erau programati sa participe mii de soldati ai celor doua tari. In plus, ei intentionau sa faca teste cu rachete care ar fi putut viza Iranul.

Israelul a afirmat în repetate rânduri că s-ar teme de un atac nuclear impotriva sa, oficialii tarii exprimandu-si nu o data dorinta de a lansa un atac militar asupra Iranului, fără a da însă lămuriri cu privire la capacitatea nucleară proprie de război, precum și la planurile de folosire a acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *