Se calmeaza conflictul SUA-Iran?
áLa presiunea Rusiei ║i Chinei,áSUA si Israelul fac pasul ţnapoi in privinta atacŃrii Iranului.á
Alianta militara a americanilor cu israelienii nu ii mai ameninta atat de mult pe iranieni, scrieáFox News. SUA si Israelul renunta deocamdata la manevrele militare comune pe care le planuiau.

Armata israeliana a anuntat ca exercitiile militare au fost reprogramate pentru a doua jumatate a acestui an. Ei nu au oferit insa motivele pentru care au luat aceasta decizie, ţnsŃ acest anun■ vine la doar douŃ zile de la declara■ia reprezentantului Rusiei din cadrul NATO, care a avertizat ţn ţn situa■ia atacŃrii Iranului, Rusia ţl va apŃra “ca pe propriul teritoriu“. La aceste exercitii erau programati sa participe mii de soldati ai celor doua tari. In plus, ei intentionau sa faca teste cu rachete care ar fi putut viza Iranul.

Israelul a afirmat ţn repetate rÔnduri cŃ s-ar teme de un atac nuclear impotriva sa, oficialii tarii exprimandu-si nu o data dorinta de a lansa un atac militar asupra Iranului, fŃrŃ a da ţnsŃ lŃmuriri cu privire la capacitatea nuclearŃ proprie de rŃzboi, precum ║i la planurile de folosire a acesteia.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares