Se calmeaza conflictul SUA-Iran?
La presiunea Rusiei i Chinei,SUA si Israelul fac pasul napoi in privinta atacrii Iranului.
Alianta militara a americanilor cu israelienii nu ii mai ameninta atat de mult pe iranieni, scrieFox News. SUA si Israelul renunta deocamdata la manevrele militare comune pe care le planuiau.

Armata israeliana a anuntat ca exercitiile militare au fost reprogramate pentru a doua jumatate a acestui an. Ei nu au oferit insa motivele pentru care au luat aceasta decizie, ns acest anun vine la doar dou zile de la declaraia reprezentantului Rusiei din cadrul NATO, care a avertizat n n situaia atacrii Iranului, Rusia l va apra “ca pe propriul teritoriu“. La aceste exercitii erau programati sa participe mii de soldati ai celor doua tari. In plus, ei intentionau sa faca teste cu rachete care ar fi putut viza Iranul.

Israelul a afirmat n repetate rnduri c s-ar teme de un atac nuclear impotriva sa, oficialii tarii exprimandu-si nu o data dorinta de a lansa un atac militar asupra Iranului, fr a da ns lmuriri cu privire la capacitatea nuclear proprie de rzboi, precum i la planurile de folosire a acesteia.

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer