protest ortodox 300x225 Preoii Mitropoliei Moldovei amenin cu proteste de amploare religie antisitem Preoii Mitropoliei Moldovei amenin cu proteste de amploare n cazul n care autoritile vor adopta Legea Anti-discriminare. ntrunii, astzi, ntr-o edin la o biseric din Durleti, parohii au discutat despre aciunile lor de viitor i au semnat o petiie pe care au transmis-o Ministerului Justiiei.

Cei 70 de preoi, care slujesc n cadrul Protopopiatului Municipiului Chiinu, spun c s-au ntrunit la solicitarea enoriailor, dar i pentru a susine declaraia mitropolitului Moldovei care a criticat recent intenia deputailor de a adopta Legea Antidiscriminare.

Preoii amenin cu proteste de amploare n toat ara, n cazul n care nu vor fi auzii de autoriti.

Comentnd declaraiile clerului, preedintele Parlamentului a dat de neles c preoii i-ar face griji nainte de vreme, ntruct proiectul legii antidiscriminare nu a fost definitivat.

Legea antidiscriminare a fost retras din Parlament primvara trecut, dup ce a fost criticat de societatea civil i cler, mai ales pentru c ar statua drepturile minoritilor sexuale. Proiectul legii se afl i acum la ministerul Justiiei, pentru modificri. Republica Moldova s-a angajat s adopte legea antidiscriminare, fa de UE, ca una din precondiii pentru obinerea liberalizrii regimului de vize.

sursa:Prime.md

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *