protest ortodox 300x225 Preoții Mitropoliei Moldovei amenință cu proteste de amploare religie antisitem Preoții Mitropoliei Moldovei amenință cu proteste de amploare în cazul în care autoritățile vor adopta Legea Anti-discriminare. Întruniți, astăzi, într-o ședință la o biserică din Durlești, parohii au discutat despre acțiunile lor de viitor și au semnat o petiție pe care au transmis-o Ministerului Justiției.

Cei 70 de preoți, care slujesc în cadrul Protopopiatului Municipiului Chișinău, spun că s-au întrunit la solicitarea enoriașilor, dar și pentru a susține declarația mitropolitului Moldovei care a criticat recent intenția deputaților de a adopta Legea Antidiscriminare.

Preoții amenință cu proteste de amploare în toată țara, în cazul în care nu vor fi auziți de autorități.

Comentând declarațiile clerului, președintele Parlamentului a dat de înțeles că preoții și-ar face griji înainte de vreme, întrucât proiectul legii antidiscriminare nu a fost definitivat.

Legea antidiscriminare a fost retrasă din Parlament primăvara trecută, după ce a fost criticată de societatea civilă și cler, mai ales pentru că ar statua drepturile minorităților sexuale. Proiectul legii se află și acum la ministerul Justiției, pentru modificări. Republica Moldova s-a angajat să adopte legea antidiscriminare, față de UE, ca una din precondiții pentru obținerea liberalizării regimului de vize.

sursa: Prime.md

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer