homosexual 300x200 AutoritŃțile de la Moscova au interzis o acține nocturnŃ a activiștilor gay minoritati PrimŃria Moscovei a interzis activiștilor gay organizarea acțiunii “Noapte bunŃ, copii!” la un an de la decizia Curții Constituționale prin care a fost recunoscutŃ constituționalŃ interdicția propagandei homosexualismului printre copii minori.

Motivul interzicerii acțiunii constŃ ţn prevederile legii cu privire la organizarea acțiunilor publice care presupune cŃ evenimentele publice nu pot ţncepe mai devreme de ora 7.00 și nu pot dura mai tÔrziu de ora 23.00 ale aceleași zile”.

Organizatorii planificau organizarea acțiunii ţn Piața Pușkin ţn noaptea de 19 spre 20 ianuarie. ╬n acest fel, ei ţși doreau sŃ-și exprime protestul fațŃ de decizia Curții Constituționale a Federației Ruse, adoptate la 19 ianuarie 2010, prin care a fost respinsŃ plÔngerea cetŃțenilor N. Alekseev, Nikolai Baev și Irina Fedotova.

Cei trei se considerŃ lezați ţn drepturi prin adoptarea ţn regiunea Reazan a unui proiect de lege prin care se interzice propaganda relațiilor homosexuale printre minori. ╬n viziunea activiștilor gay, aceastŃ lege reprezintŃ o ţncŃlcare gravŃ a dreptului la libera exprimare.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer