Darwin 236x300 colile britanice vor fi lipsite de finanare pentru respingerea teoriei evoluionismului educatie Londra. Ministerul Educaiei din Marea Britanie nu va finana colile care predau creaionismul ca tiin. Despre aceasta scrie la 15 ianuarie The Guardian. Conform noului acord privind finanarea, ministrul educaiei va avea dreptul s priveze de surse bugetare colile, care neag doctrina lui Charles Darwin, ia n locul ei predau teoria creaionismului, n care lumea este privit ca o creaie a lui Dumnezeu.

Campania mpotriva creaionismului n coli a fost promovat activ de Asociaia umanist britanic (British Humanist Association), precum i un numr de oameni de tiin i naturaliti, inclusiv profesorul Richard Dokinz i celebrul prezentator TV Sirul David Attenborough.

Dispoziiile Ministerului Educaiei vor afecta numai aa-zisele “coli libere” din Marea Britanie – coli n care frecventarea i alegerea disciplinelor nu este reglementat. Astfel de coli sunt finanate din banii contribuabililor, dar nu sunt controlate de ctre autoritile locale. S organizeze o astfel de coal poate cum o persoan particular cum i un grup de indivizi, dar e neaprat ca coala s fie acreditat de ctre Ministerul Educaiei.

Despre planurile de a deschide propriile lor coli, au relatat anterior un numr de grupuri creaioniste din Anglia, n special din Bedford, Sheffield i Nottingham. Primele “coli libere ” au aprut n Anglia n 2011. Cel mai des, astfel de instituii sunt organizate de ctre reprezentanii grupurilor religioase.

sursa:ortodoxia.md

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *