Darwin 236x300 Școlile britanice vor fi lipsite de finanțare pentru respingerea teoriei evoluționismului educatie Londra. Ministerul Educației din Marea Britanie nu va finanța școlile care predau creaționismul ca știință. Despre aceasta scrie la 15 ianuarie The Guardian. Conform noului acord privind finanțarea, ministrul educației va avea dreptul să priveze de surse bugetare școlile, care neagă doctrina lui Charles Darwin, ia în locul ei predau teoria creaționismului, în care lumea este privită ca o creație a lui Dumnezeu.

Campania împotriva creaționismului în școli a fost promovată activ de Asociația umanistă britanică (British Humanist Association), precum și un număr de oameni de știință și naturaliști, inclusiv profesorul Richard Dokinz și celebrul prezentator TV Sirul David Attenborough.

Dispozițiile Ministerului Educației vor afecta numai așa-zisele “școli libere” din Marea Britanie – școli în care frecventarea și alegerea disciplinelor nu este reglementată. Astfel de școli sunt finanțate din banii contribuabililor, dar nu sunt controlate de către autoritățile locale. Să organizeze o astfel de școală poate cum o persoană particulară cum și un grup de indivizi, dar e neapărat ca școala să fie acreditată de către Ministerul Educației.

Despre planurile de a deschide propriile lor școli, au relatat anterior un număr de grupuri creaționiste din Anglia, în special din Bedford, Sheffield și Nottingham. Primele “școli libere ” au apărut în Anglia în 2011. Cel mai des, astfel de instituții sunt organizate de către reprezentanții grupurilor religioase.

sursa: ortodoxia.md

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares