Darwin 236x300 ¬colile britanice vor fi lipsite de finan■are pentru respingerea teoriei evolu■ionismului educatie Londra. Ministerul Educa■iei din Marea Britanie nu va finan■a ║colile care predau crea■ionismul ca ║tiin■Ń. Despre aceasta scrie la 15 ianuarie The Guardian. Conform noului acord privind finan■area, ministrul educa■iei va avea dreptul sŃ priveze de surse bugetare ║colile, care neagŃ doctrina lui Charles Darwin, ia ţn locul ei predau teoria crea■ionismului, ţn care lumea este privitŃ ca o crea■ie a lui Dumnezeu.

Campania ţmpotriva crea■ionismului ţn ║coli a fost promovatŃ activ de Asocia■ia umanistŃ britanicŃ (British Humanist Association), precum ║i un numŃr de oameni de ║tiin■Ń ║i naturali║ti, inclusiv profesorul Richard Dokinz ║i celebrul prezentator TV Sirul David Attenborough.

Dispozi■iile Ministerului Educa■iei vor afecta numai a║a-zisele “║coli libere” din Marea Britanie – ║coli ţn care frecventarea ║i alegerea disciplinelor nu este reglementatŃ. Astfel de ║coli sunt finan■ate din banii contribuabililor, dar nu sunt controlate de cŃtre autoritŃ■ile locale. SŃ organizeze o astfel de ║coalŃ poate cum o persoanŃ particularŃ cum ║i un grup de indivizi, dar e neapŃrat ca ║coala sŃ fie acreditatŃ de cŃtre Ministerul Educa■iei.

Despre planurile de a deschide propriile lor ║coli, au relatat anterior un numŃr de grupuri crea■ioniste din Anglia, ţn special din Bedford, Sheffield ║i Nottingham. Primele “║coli libere ” au apŃrut ţn Anglia ţn 2011. Cel mai des, astfel de institu■ii sunt organizate de cŃtre reprezentan■ii grupurilor religioase.

sursa:áortodoxia.md

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer