Joi, 5 ianuarie,ministrul Justitiei,Catalin Predoiu, a declarat intr-o conferinta de presa caNoul Cod de procedura civilava intra in vigoare la data de 1 iunie 2012.

“In 2012 vom pune in aplicare noul Cod de procedura civila, cu termen in iunie”, a spus ministrul Justitiei.

Predoiu a adaugat ca noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justitiei.

Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul ca Romania a facut demersuri pentru imbunatatirea procedurilor judiciare si ca autoritatile romane au intreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare si a continuat pregatirile pentru intrarea in vigoare a patru Coduri noi.

Planurile potrivit studiilor de impact au indicat ca data rezonabila pentru punerea in aplicare a Codurilor penal si de procedura penala martie-iunie 2013. Noi vom propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013, astfel incat o serie de masuri prealabile sa poata fi implementate pentru pregatirea sistemului judiciar” – a declarat Predoiu.

In zilele urmatoare vom inainta Guvernului legile depunere in aplicarea codurilor de procedura, pentru a fi adoptate de Parlament in acest an”, a mai precizat el.

Conform declaratiilor ministrului, in anul 2012,Ministerul Justitieiare doua obiective strategice: punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila si un Raport MCV bun in vara anului 2012.


CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer