[VIDEO] Protestele de la Cluj sunt manipulate în mod grosolan de susținătorii USL

Ieri seara, acest lucru a fost cel mai evident la Cluj-Napoca. Degeaba încercau să-și scandeze tinerii nemulțumirea față de întreaga clasă politică, căci în fața mulțimii, acolo unde erau montate camerele video ale televiziunilor, nu se mai auzea nimic împotriva USL.

Scandarea “PDL și USL, aceeași mizerie”, era acoperită de oamenii cu portavoci în mână ce aveau drept complici pensionarii comuniști și revoluționari milogi, aserviți PSD-ului, în “PDL, UDMR, aceeași mizerie”. “Ole, Ole, noi urâm partidele”, strigat de studenți, naționaliștii clujeni de la Noua Dreaptă și membrii Asociației Salvați Roșia Montană, erau de asemenea deturnate în jumătatea din față a mulțimii, unde se scanda “Ole, Ole, noi urâm pe PD-L”.

Toți cei care și-au exprimat nemulțumirea față de toate partidele care conduc sau au condus România, au primit o porție masivă de invective, aceștia fiind considerați drept “Copii de bani gata, plătiți de PD-L” sau “Securiști mascați”.

Până la finalul protestului, solistul formației Luna Amară, Mihnea Blidariu, a devenit un fel de lider al manifestanților pro-PDL. Degeaba a încercat artistul să spună că deși are afinități pentru politica de stânga, nu aprobă modul în care PSD și-a desfășurat activitatea de-a lungul anilor. Blidariu a fost înconjurat de protestatarii aserviți politic, care îi spuneau: “Nu poți să pui toate partidele în aceeași oală. Nu e corect să spui că PDL și USL sunt tot aceeași chestie deoarece asta înseamnă că toți politicienii sunt la fel de coruți ca Băsescu și ca PDL, că nu există politicieni curați”. Argumentul suprem al USL-iștilor: “Am participat la Revoluție, pe vremea lui Iliescu nu exista atâta cenzură”, a pălit în fața lui Blidariu, care a luat parte, la rândul său, la evenimentele din Decembrie 1989, și a gustat din plin cenzura.

“Adevărații” protestatari, cei care nu sunt aserviți politic, s-au declarat dezgustați de manipularea USL. Dacă săptămâna trecută, la proteste participau circa 1000 de persoane, ieri, în centrul orașului au mărșăluit maxim 250 de oameni.

Manifestarea va fi reluată duminică, cu începere de la ora 18:00. Pentru cei care nu știu cum se stabilește ora următoarelor demonstrații, aceasta este setată “unilateral” de către cel mai mare susținător al USL, cel care zilnic își disimulează obiectivitatea la portavoce, în fața a sute de clujeni, cel care deturnează orice scandare împotriva PSD ( vezi foto).

NapocaNews

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer