Politicienii români nu se mai identifică cu poporul. E clar, e cert, e scris negru pe alb pe pancartele tuturor celor care protestează. Cu toate acestea, Puterea și Opoziția se fac că nu le văd, se fac că nu-i aud pe protestatari. Fiecare tabără are felul ei aparte de a se face că plouă.

Cei de la Putere nu ies în față cu declarații sperând că poate, poate, încălzirea globală nu le va juca feste de această dată și va da o ninsoare care va îndemna lumea să plece acasă. Puțin probabil acest lucru, protestele nu au loc doar la Predeal, ele au loc în toată țara.

 

 

 

Opoziția, în schimb, adoptă o tactică diferită. Ei se pun în fața mulțimii, se infiltrează în interiorul ei, stau prin spate, doar, doar să fie și ei acolo, să aibă argumentul că au ieșit în stradă pentru dreptate. Dreptatea lor, desigur. Când pancartele se adresează clar împotriva clasei politice, politicienii noștri au o abilitate cameleonică de a se transforma în cetățeni de rând, oameni din popor, oameni cărora le-a ajuns.

Cu toții, îmbrăcați mai popular(nu după port), încearcă să devină omul din mulțime, dar greșeala lor este că se pun doar în hainele românilor, nu și în pielea lor. Cum poți avea biroul la Palatul Cotroceni și să spui că îi înțelegi pe români? Cum poți veni de la Strasbourg și să spui că așa nu se mai poate? Cum poți să mergi în Parlament la fel de des ca românii în concediu și să spui că tu ești alesul lor, că tu îi reprezinți?

 

Sunt întrebări și gânduri firești. Le are în cap orice român, fie că are drept de vot sau nu. Românul de rând nu caută răspunsul pentru a nu fi din nou dezamăgit la realizarea faptului că actuală clasă politică este cea împotrivă căreia s-a revoltat și în ’89, iar acum trebuie să o ia din nou de la capăt.

Sursa: zigzagonline.ro

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer