Politicienii romni nu se mai identific cu poporul. E clar, e cert, e scris negru pe alb pe pancartele tuturor celor care protesteaz. Cu toate acestea, Puterea și Opoziția se fac c nu le vd, se fac c nu-i aud pe protestatari. Fiecare tabr are felul ei aparte de a se face c plou.

Cei de la Putere nu ies n faț cu declarații spernd c poate, poate, nclzirea global nu le va juca feste de aceast dat și va da o ninsoare care va ndemna lumea s plece acas. Puțin probabil acest lucru, protestele nu au loc doar la Predeal, ele au loc n toat țara.

 

 

 

Opoziția, n schimb, adopt o tactic diferit. Ei se pun n fața mulțimii, se infiltreaz n interiorul ei, stau prin spate, doar, doar s fie și ei acolo, s aib argumentul c au ieșit n strad pentru dreptate. Dreptatea lor, desigur. Cnd pancartele se adreseaz clar mpotriva clasei politice, politicienii noștri au o abilitate cameleonic de a se transforma n cetțeni de rnd, oameni din popor, oameni crora le-a ajuns.

Cu toții, mbrcați mai popular(nu dup port), ncearc s devin omul din mulțime, dar greșeala lor este c se pun doar n hainele romnilor, nu și n pielea lor. Cum poți avea biroul la Palatul Cotroceni și s spui c i nțelegi pe romni? Cum poți veni de la Strasbourg și s spui c așa nu se mai poate? Cum poți s mergi n Parlament la fel de des ca romnii n concediu și s spui c tu ești alesul lor, c tu i reprezinți?

 

Sunt ntrebri și gnduri firești. Le are n cap orice romn, fie c are drept de vot sau nu. Romnul de rnd nu caut rspunsul pentru a nu fi din nou dezamgit la realizarea faptului c actual clas politic este cea mpotriv creia s-a revoltat și n ’89, iar acum trebuie s o ia din nou de la capt.

Sursa: zigzagonline.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *