manifestantii_greci_rad_de_noiDemonstrațiile violente din ultimele zile ne-au atras ironii acide din partea Greciei, țara unde o manifestație care se soldează cu mai puțin de 100 de morți este considerată o demonstrație pașnică. Într-o scrisoare deschisă către bucureșteni, ziaristul elen Marcos Necastrates se întreabă retoric ce dracu e în capul nostru: „Păi aia e violență la voi? Dar cine organizează protestele la voi, UNICEF-ul?”
Cotidianul atenian „Logos” merge mai departe și îi acuză pe protestatarii români de complicitate cu jandarmii, pentru că nu au reușit să distrugă mai nimic centrul capitalei: „Protestatarii români n-au distrus mai nimic prin centrul Bucureștiului, de parcă erau niște hippioți gay care nu aveau chef să-și strice unghiile. Cu greu jandarmii lor au ales câțiva protestatari mai drăguți și i-au băgat în niște dube, probabil ca să-i mai fardeze puțin, că arătau ca dracu. ”
Și televiziunea națională din Grecia a difuzat luni un reportaj despre evenimentele de la București, însă l-a difuzat în matinalul de la ora 10, în locul desenelor animate. Din reportaj reiese că manifestanții români au venit la proteste cum te duci la o nuntă, doar că ceva mai pașnic: „În Grecia ies în stradă minim zece mii și se întorc acasă maxim 8500, asta dacă au noroc! La români abia s-au strâns vreo 1500, ca să ce? Doar ca să scrie PACE cu rujul pe trotuar? Pentru 30 de răniți și patru băncuțe rupte erau suficienți o grecoaică divorțată și vreo trei copii de școală.”

sursa: timesnewsroman.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer