manifestantii_greci_rad_de_noiDemonstraiile violente din ultimele zile ne-au atras ironii acide din partea Greciei, ara unde o manifestaie care se soldeaz cu mai puin de 100 de mori este considerat o demonstraie panic. ntr-o scrisoare deschis ctre bucureteni, ziaristul elen Marcos Necastrates se ntreab retoric ce dracu e n capul nostru: „Pi aia e violen la voi? Dar cine organizeaz protestele la voi, UNICEF-ul?”
Cotidianul atenian „Logos” merge mai departe i i acuz pe protestatarii romni de complicitate cu jandarmii, pentru c nu au reuit s distrug mai nimic centrul capitalei: „Protestatarii romni n-au distrus mai nimic prin centrul Bucuretiului, de parc erau nite hippioi gay care nu aveau chef s-i strice unghiile. Cu greu jandarmii lor au ales civa protestatari mai drgui i i-au bgat n nite dube, probabil ca s-i mai fardeze puin, c artau ca dracu. ”
i televiziunea naional din Grecia a difuzat luni un reportaj despre evenimentele de la Bucureti, ns l-a difuzat n matinalul de la ora 10, n locul desenelor animate. Din reportaj reiese c manifestanii romni au venit la proteste cum te duci la o nunt, doar c ceva mai panic: „n Grecia ies n strad minim zece mii i se ntorc acas maxim 8500, asta dac au noroc! La romni abia s-au strns vreo 1500, ca s ce? Doar ca s scrie PACE cu rujul pe trotuar? Pentru 30 de rnii i patru bncue rupte erau suficieni o grecoaic divorțat i vreo trei copii de coal.”

sursa: timesnewsroman.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *