Continuam cu un nou episod, periplul prin lumea plagiatului jenant din cadrul cursurilor Misa, “scrise” de Gregorian Bivolaru. Si de data aceasta am tras la sorti (cu consacrare!) cursurile care urmeaza sa fie analizate, si Dumnezeu a decis: a iesit cursul nr. 4, anul 10 si cursul numarul 22 din anul 1.

Surpriza insa ! Cand m-am uitat la cursul nr. 4, anul 10, am descoperit ca undeva sus, scria pompos: “informatii secrete” (sic).  Ei bine, haideti sa vedem cu atentie cat la suta din acest curs „secret” apartine cu adevarat lui Gregorian Bivolaru, si cat la suta din el este un jenant plagiat.

In partea stanga a imaginilor care urmeaza, aveti cursul Misa, iar in partea dreapta lucrarea din care  s-a copiat, (ca de obicei, fara a se modifica nimic). Pentru a citi ușor, dați click pe imaginile de mai jos, pentru a mări.

De data aceasta, sursa acestui curs “secret” este o … enciclopedie ! Da, ati citit bine, o enciclopedie: “Enciclopedia simbolurilor si motivelor tibetane” scrisa de Robert Beer, lucrare pe care o puteti vizualiza si online, aici:

http://books.google.ro/books?id=XlqeS3WjSWIC&printsec=frontcover&hl=ro#v=onepage&q&f=false

 

 

Dupa cum se poate vedea cu usurinta, singurele cuvinte care ii apartin cu adevarat lui Gregorian Bivolaru, (deci care nu se regasesc in lucrarea lui Robert Beer) sunt urmatoarele:

mantra secreta a lui Chinamasta” (in locul acestui enunt misterios, in lucrarea originala se gasea de fapt silaba  hum, insa G. Bivolaru a decis si de aceasta data ca ea trebuie eliminata din text deoarece e “secreta”)  “sinele divin atman” , “prithivi tattva”, “apas tattva”, “tejas tattva”, “vayu tattva”, “akasha tattva”.

Atat ! Cum, va veti intreba uimiti ? Numai atat ?! Deci singura participare reala a lui Gregorian Bivolaru la acest curs sunt aceste cateva cuvinte, restul fiind in proportie de 100% un mizerabil plagiat ?!

Da!

Acesta a fost unul din cursurile “SECRETE” de anul 10, rezultatul “efortului creator” maret al lui Gregorian Bivolaru: ca de obicei, un plagiat jenant.

(informatii „strict secrete”: daca vrei sa scrieti vreodata un curs de yoga “secret”, e suficient sa alegeti o enciclopedie care sa nu fie deja tradusa in limba romana, si  sa traduceti cateva pagini din ea. Si…  gata! Va mai trebuie apoi, doar o doza de nesimtire si de tupeu, si puteti anunta ca ati scris un curs „secret” !)

Trecem acum la cursul 22, anul 1. Dupa cum puteti vedea, este vorba despre cursul in care se prezinta tehnica Uddiyana Bandha. Cursul este copiat din lucrarea: “J’aprends le yoga” scrisa de celebrul autor belgian A. Van Lysebeth:

 

Dupa cum se poate vedea, si acest curs este copiat integral, bucata cu bucata. In doar trei locuri G. Bivolaru a adaugat ceva, si aceste sunt subliniate cu violet:

Recunostem imediat cu usurinta limbajul de lemn al lui Gregorian Bivolaru:

constientizam starea euforica datorata amplificarii energiei launtrice, transmutarea potentialului sexual si sublimarea ascendenta a energei catre etajele superioare ale finite”  (Ati auzit: “sublimarea “ascendenta”, de parca ar putea exista o sublimare descendenta..)

La “Efecte globale” semidoctul  G. Bivolaru, ne explica in acelasi limbaj de lemn cum Uddhyana Bandha ne ajuta la  “transmutarea potentialului sexual de pe nivelele inferioare ale fiintei  in energii superioare”, “generand o stare de efervescenta, de dinamism euforizant al energiilor in fiinta”, etc, etc.

Adevarul este ca vocabularul lui G. Bivolaru este atat de limitat si de repetitiv, incat oricine citeste cu atentie cursurile plagiate de Bivolaru, si apoi studiaza putin lucrarile originale, poate sa precizeze apoi cu destul de multa usurinta care sunt “adaugirile” sale pseudo-“iluminatoare”.

Intr-adevar, si de aceasta data, Gregorian Bivolaru este mereu acelasi…”(plagiator)

Avem o întrebare și mai jenantă pentru zecile de mii de cursanți, care au învățat și încă învață după aceste cursuri “secrete”, într-o școală de yoga “tantrică”, “unică la nivel planetar”:

Cum a fost posibil ca in toti acesti 22 de ani de existenta a Misa, nici un cursant sa nu identifice acest enorm plagiat? (de proporții cosmice – ca să fim în ton cu tot ce se face acolo – caci asteroizii deviați sunt COSMICI, orgasmul este COSMIC, etc)

Asta în condițiile în care MISA se lăuda într-un studiu sociologic de prin 96 (făcut de un cursant MISA, evident), că aproape 80% dintre cursanți sunt oameni cu studii superioare!

Are oare  Bivolaru dreptate cand îi considera pe discipolii lui niște “copii prostuți”?  Mizeaza oare el pe lenea lor intelectuală, pe lipsa de curiozitate  (în a verifica informațiile oferite) – materialul perfect pentru creearea yoghinului cu ochelari de cal, semidoct, care vede lumea cu ochelarii de cal bivolarieni? (sau cornul de rinocer aferent :) ).

In finalul acestui material, le reamintesc cursantilor Misa, ca Gregorian Bivolaru si locotenentii lui NU au acceptat nici pana in prezent (!!!)  pariul pe care l-am propus pe data de  1.01.2012,  prin care ii somam sa sustina prin fapte aiurelile sustinute in articolele de pe yogaesoteric si nici pana acum NU au prezentat  “misterioasa” lucrare “The Mystic Lady”, pe care o asteptam cu nerabdare ! Nu uitati vorbele lui Isus:  “Pomul se cunoaste dupa roade si omul dupa fapte”.  Acestea sunt faptele lor.

PS. Pentru a ma recompensa fata de cititorii acestui site pentru absenta mea indelungata (nu intentionata), in cateva zile voi posta un material intitulat “Gregorian Bivolaru fata in fata cu Drukpa Kunley – mic ghid de identificare a unui escroc/fals maestru tantric”. Sper ca acest material sa ii ajute pe cursantii Misa sa isi dezvolte si mai mult discernamantul, si astfel sa se elibereze cat mai repede din țesătura de minciuni in care au fost invaluiti cu maiestrie de catre pseudo-“tantricul” Gregorian Bivolaru.

Intenselight

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer