McDonald’s folosete ingrediente pentru cini pentru unele din produsele sale. Descoperirea a fost fcut public de ctre cunoscutul buctar Jamie Oliver care a demonstrat c un ingredient utilizat de fast-food avea consecine negative asupra sntii consumatorilor. McDonald’s s-a vzut nevoit s retrag de pe pia produsul respectiv, un burger din carne de vit destinat n special consumatorilor din Statele Unite. Alte dou lanuri de fast-food de renume din America, Burger King i Taco Bell, au renunat la a mai utiliza hidratul de amoniu n producerea hamburgerilor.

Cunoscutul buctar a artat c McDonald’s folosete hidrat de amoniu atunci cnd prelucreaz carnea de vit, nainte de a o aduga la produsele vndute, informeaz Daily Mail.

“Cel mai ieftin produs pentru cini le este vndut oamenilor” , a susinut Jamie Oliver ntr-o emisiune TV pe care o realizeaz.

Dup luni ntregi n care buctarul a atras atenia la televizor asupra folosirii hidratului de amoniu, compania McDonald’s a fost nevoit s renune la utilizarea ingredientului.

Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultur al Statelor Unite, a susinut i el c hidratul de amoniu trebuie interzis: “Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vit drept un produs fraudulos”, a declarat Zirnstein.

“De ce ar dori o fiin uman cu sensibilitate s pun carne cu hidrat de amoniu n gura copilului su? Publicul american trebuie s neleag rapid ce face industria alimentar”, a declarat Jamie Oliver.

Ingredientul nu a fost descoperit pn acum dect n produsele comercializate de McDonald’s n Statele Unite.

Alte dou lanuri de fast-food de renume din America, Burger King i Taco Bell, au renunat la a mai utiliza hidratul de amoniu n producerea hamburgerilor.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *