McDonald’s folosește ingrediente pentru câini pentru unele din produsele sale. Descoperirea a fost făcută publică de către cunoscutul bucătar Jamie Oliver care a demonstrat că un ingredient utilizat de fast-food avea consecințe negative asupra sănătății consumatorilor. McDonald’s s-a văzut nevoit să retragă de pe piață produsul respectiv, un burger din carne de vită destinat în special consumatorilor din Statele Unite. Alte două lanțuri de fast-food de renume din America, Burger King și Taco Bell, au renunțat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.

Cunoscutul bucătar a arătat că McDonald’s folosește hidrat de amoniu atunci când prelucrează carnea de vită, înainte de a o adăuga la produsele vândute, informează Daily Mail.

“Cel mai ieftin produs pentru câini le este vândut oamenilor” , a susținut Jamie Oliver într-o emisiune TV pe care o realizează.

După luni întregi în care bucătarul a atras atenția la televizor asupra folosirii hidratului de amoniu, compania McDonald’s a fost nevoită să renunțe la utilizarea ingredientului.

Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a susținut și el că hidratul de amoniu trebuie interzis: “Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos”, a declarat Zirnstein.

“De ce ar dori o ființă umană cu sensibilitate să pună carne cu hidrat de amoniu în gura copilului său? Publicul american trebuie să înțeleagă rapid ce face industria alimentară”, a declarat Jamie Oliver.

Ingredientul nu a fost descoperit până acum decât în produsele comercializate de McDonald’s în Statele Unite.

Alte două lanțuri de fast-food de renume din America, Burger King și Taco Bell, au renunțat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer