cenzura 224x300 Elev pedepsit pentru un eseu anti gay corectitudine politica Un biat de 15 ani din Wisconsin care a scris un editorial pentru ziarul colii cu argumente contra adopiilor n familiile homosexuale a fost cenzurat, ameninat cu suspendarea i numit „ignorant” de un administrator al școlii Shawano (SUA), a declarat avocatul elevului. Eseul lui Brandon Wagner, care provine dintr-o familei cretin, aducea argumente n favoarea familiilor de tipul mam-tat i argumenta, cu versete din Biblie, c homosexualitatea este un pcat.

Un cuplu homosexual al crui copil mergea la aceeai coal cu Brandon a fcut o plngere, astfel c coala a nceput o anchet. Mai nti, oficialii coalii i-au cerut public scuze, dup care au urmat ore de ntlniri i edinte cu Brandon i administratorii fr tirea prinilor si, care au dus la absene i pierderea unui examen.

Administratorul Todd Carlson i-a spus lui Brandon c editorialul „nclca politica anti-terorizare a colii” i l-a ntrebat dac regret ceea ce a scris. Atunci cnd elevul a susinut c nu regret nimic i c i susine n continuare principiile, Carlson i-a rspuns c este cel mai „ignorant elev” dac poziia sa este contra adopiilor homosexuale i c editorialul „l-a jignit personal și i-a jignit i pe ali oameni”.

Matthew Staver, preedintele Consiliului pentru Libertate, a trimis o scrisoare colii, cernd ca situaia s fie remediat i imaginea elevului reabilitat. „Abuzurile de la liceul din Shawano au fost fcute de administratorul Todd Carlson, nu de Brandon Wagner. Oficialii colii au artat o intoleran fr precedent fa de o prere mprtit de muli. Administratorul ar trebui s i cear iertare i s nceteze aceste atacuri”. Scuzele vor fi ns insuficiente, ntruct prinii au luat msuri legale mpotriva administratorului școlii.

sursa:www.semneletimpului.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *