cenzura 224x300 Elev pedepsit pentru un eseu anti gay corectitudine politica Un băiat de 15 ani din Wisconsin care a scris un editorial pentru ziarul școlii cu argumente contra adopțiilor în familiile homosexuale a fost cenzurat, amenințat cu suspendarea și numit „ignorant” de un administrator al școlii Shawano (SUA), a declarat avocatul elevului. Eseul lui Brandon Wagner, care provine dintr-o familei creștină, aducea argumente în favoarea familiilor de tipul mamă-tată și argumenta, cu versete din Biblie, că homosexualitatea este un păcat.

Un cuplu homosexual al cărui copil mergea la aceeași școală cu Brandon a făcut o plângere, astfel că școala a început o anchetă. Mai întâi, oficialii școalii și-au cerut public scuze, după care au urmat ore de întâlniri și ședinte cu Brandon și administratorii fără știrea părinților săi, care au dus la absențe și pierderea unui examen.

Administratorul Todd Carlson i-a spus lui Brandon că editorialul „încălca politica anti-terorizare a școlii” și l-a întrebat dacă regretă ceea ce a scris. Atunci când elevul a susținut că nu regretă nimic și că își susține în continuare principiile, Carlson i-a răspuns că este cel mai „ignorant elev” dacă poziția sa este contra adopțiilor homosexuale și că editorialul „l-a jignit personal și i-a jignit și pe alți oameni”.

Matthew Staver, președintele Consiliului pentru Libertate, a trimis o scrisoare școlii, cerând ca situația să fie remediată și imaginea elevului reabilitată. „Abuzurile de la liceul din Shawano au fost făcute de administratorul Todd Carlson, nu de Brandon Wagner. Oficialii școlii au arătat o intoleranță fără precedent față de o părere împărtășită de mulți. Administratorul ar trebui să îți ceară iertare și să înceteze aceste atacuri”. Scuzele vor fi însă insuficiente, întrucât părinții au luat măsuri legale împotriva administratorului școlii.

sursa: www.semneletimpului.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer