se spune c orice funcție sau organ ce nu este exersat, se atrofiaz n timp. Lucru valabil la fel de mult pentru sni (“tot ceea ce nu este susținut, se las“), ct și pentru creier. Iat mai jos un articol care ar trebui s ne pun pe gnduri…

“Devenim simbiotici cu instrumentele calculatoarelor noastre, evolund n sisteme interconectate care in minte mai puine lucruri ca urmare a cunoaterii locului unde poate fi gsit informaia i nu prin cunoaterea informaiei”.
Cu alte cuvinte, comportamentul oamenilor a devenit att de legat de internet nct creierul a ajuns s in minte mai puine lucruri “mulumit” motoarelor de cutare. Astfel, n loc s inem minte informaiile cu care intrm n contact, inem minte locul n care pot fi gsite aceste informaii – “Google”.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de profesori de psihologie ai Columbia University, University of Wisconsin-Madison i Harvard University.

“Cnd oamenii se alteapt s aib acces la informaie, au rate mult mai mici de reinere a informaiilor n sine”.

Astfel, n loc s ne aducem aminte de istoria antic sau

Herodot, mai degrab ne aducem aminte de nume precum Google (“memoria extern”).

“S-ar putea s fie vorba mai degrab de nostalgie, totui, s dorim s fim mai puin dependeni de gadgeturile noastre”, se arat n concluzia studiului. Tot ce putem spera este ca smartphone-ul nostru s nu rmn fr baterie n timpul vreunui examen.

surs:www.zf.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *