se spune că orice funcție sau organ ce nu este exersat, se atrofiază în timp. Lucru valabil la fel de mult pentru sâni (“tot ceea ce nu este susținut, se lasă“), cât și pentru creier. Iată mai jos un articol care ar trebui să ne pună pe gânduri…

“Devenim simbiotici cu instrumentele calculatoarelor noastre, evoluând în sisteme interconectate care țin minte mai puține lucruri ca urmare a cunoașterii locului unde poate fi găsită informația și nu prin cunoașterea informației”.
Cu alte cuvinte, comportamentul oamenilor a devenit atât de legat de internet încât creierul a ajuns să țină minte mai puține lucruri “mulțumită” motoarelor de căutare. Astfel, în loc să ținem minte informațiile cu care intrăm în contact, ținem minte locul în care pot fi găsite aceste informații – “Google”.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de profesori de psihologie ai Columbia University, University of Wisconsin-Madison și Harvard University.

“Când oamenii se alșteaptă să aibă acces la informație, au rate mult mai mici de reținere a informațiilor în sine”.

Astfel, în loc să ne aducem aminte de istoria antică sau

Herodot, mai degrabă ne aducem aminte de nume precum Google (“memoria externă”).

“S-ar putea să fie vorba mai degrabă de nostalgie, totuși, să dorim să fim mai puțin dependenți de gadgeturile noastre”, se arată în concluzia studiului. Tot ce putem spera este ca smartphone-ul nostru să nu rămână fără baterie în timpul vreunui examen.

sursă:www.zf.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer