E sâmbătă și am timp să pun pe hârtie câteva gânduri – după o săptămână aglomerată. Nu prea am chef de scris, dar vreau neapărat să concluzionez asupra unor lucruri care mă deranjează… e ca un fel de catharsis prin scris – asta e, n-aveți ce face, trebuie să participați vizual la “auto-purificarea” de forfota de gânduri care mă năpădesc…

 

Prima care iese la iveală este o constatare și o nemulțumire:

De FIECARE DATĂ (aproape fără excepție) când apare pe blogul meu un articol semnat de către IntenseLight, se întâmplă ceva cu blogul meu, în următoarele 48 de ore de la postare; cert este că devine inaccesibil pentru o bună perioadă de timp (cum a fost și ieri (vineri), pentru câteva ore). Cei care se pricep la treaba asta se grăbesc să mă asigure că nu ar fi vorba neapărat de un atac cibernetic, că pot să fie și multe alte cauze. Nu pot totuși să nu remarc “sincronicitatea” cu care cade site-ul ori de câte ori apare ceva critic la adresa MISA pe aici.

 

Chestia asta evident că mă deranjează, oamenii mă sună să îmi spună că site-ul nu merge, eu trebuie să îi sun pe provideri, și nu de puține ori sunt ținta glumelor prietenilor: “Ce-ai mai băgat bă ? Iar te-au atacat ăia de la MISA ?”

 

Acu, nu vreau să acuz o întreagă școală de yoga, unde știu cu siguranță că mai am încă mulți prieteni și simpatizanți. Însă vreau să transmit celor ce îmi atacă site-ul un mesaj: VIOLENȚA NU ESTE SOLUȚIA ! În primul rând, cei care fac asta, dacă sunt practicanți yoga, încalcă Ahimsa (principiul NonViolenței). În al doilea rând, dacă vor să dea o replică, eu nu m-am opus niciodată comentariilor argumentate sau chiar publicării drepturilor la replică. TREZIȚI-VĂ OAMENI BUNI ! TRĂIM ÎNTR-O ȚARĂ LIBERĂ ! Dacă pe unii îi deranjează ce public, sunt liberi să nu mai intre pe acest site. Ignorați-l ! Nu e nevoie să mi-l atacați.

 

De altfel, văd că la nivel oficial, MISA deja adoptă această atitudine ambivalentă. Când cineva zice ceva despre MISA – ce nu cadrează cu imaginea oficială a școlii, fie este ignorat (dacă acuzele aduse sunt întemeiate – și nu se poate da nici un răspuns în contradictoriu), fie se dă un drept la replică (acolo unde o mai pot întoarce, cât de cât) caz în care nu se multumesc doar cu “rectificarea adevărului” ci mai și bălăcăresc în fel și chip pe cel care a îndrăzmit să spună ceva critic la adresa MISA-ei sau a liderului ei ne-încoronat, Gregorian Bivolaru.

 

În ultima săptămână, am remarcat că yogaesoteric s-a grăbit să publice un pamflețel penibil (chipurile “Un răspuns inspirat de la un cititor revoltat de apariția unui articol jenant” venit din partea unui cititor al yogăiesoteric), la pamfletul Membrii MISA încing azi tradiționala horă a Urinii, apărut în data de 24 ianuarie 2012 pe site-ul TimesNewRoman, dar tace mâlc cu privire la articolele lui IntenseLight despre plagiatul unor autori celebri de spiritualitate – în activitatea de “creație” a cursurilor de yoga.

 

Și dacă tot am ajuns la yogaesoteric – cunoscut drept panou oficial al MISA, de unde cursanții află adevărul adevărat despre orice (pornind de la reptilieni și până la subsemnatul avo-cățel), voi comenta și eu un pic critic ceea ce am văzut pe acolo în ultima vreme.

 

Pe lângă unele articole bune despre Noua Ordine Mondială, sănătate (E-uri, alimentație, etc.), găsim și bâlbe penibile, minciunele ba chiar minciuni de toată frumusețea.

 

Spre exemplu, aflăm de la rubrica “Anunțuri” – că se va realiza din nou “Duminică 29 ianuarie 2012, invocație colectivă extraordinară constând în 16 invocații apel”, mai exact, că “se va relua prima parte a invocației colective extraordinare care a fost realizată în noaptea de Revelion, pentru prima oară în lume, cu ocazia intrării noastre, a tuturor pământenilor și a Planetei Albastre (PĂMÂNT), în anul profetic 2012.” Inexact, sau mai degrabă, mincinos.

 

Am aflat că noaptea de revelion a fost un fiasco pentru mulți din cei ce s-au adunat la sălile de curs de la Pipera sau Obor, pentru acele faimoase invocații promise că “vor începe de la ora 17.00 și apoi se va încheia la ora 20.00 FIX ” în ultima zi a anului 2011. Cursanții aflați în post negru (ca pregătire pentru aceste invocații), au așteptat toată noaptea dintre ani, ca ele să sosească de la Grieg. Tot așteptând, nu s-au realizat la săli nici măcar acele meditații de anul nou (devenite tradiționale) cu Marile Puteri Cosmice, fapt ce i-a făcut pe majoritatea să plece acasă spre dimineață.

 

Abia a doua zi, (pe 1 ianuarie 2012), pe la ora 14, au sosit invocațiile promise, și bruma de cursanți rămasă în așteptare se pare că au făcut aceste invocații. Deci, tehnic vorbind, ÎN NOAPTEA DE REVELION nu s-a realizat nimic, însă yogaesoteric se dovedește încă o dată capabilă să repare istoria și să rescrie capitole întregi din trecut, pentru a înlătura orice urmă de imperfecțiune din imaginea publică a școlii de yoga.

 

Evident, pentru fanatici (dar și pentru cinicii “discipoli devotați” din apropierea lui Grieg, care știu adevăruri ce nu se spun cursanților de rând), Grieg este “mereu același”, iar meditațiile (invocațiile sau ce vreți voi) au fost făcute conform programului anunțat, chiar dacă… în mod paradoxal, în realitate ele nu au fost făcute.

Asta mă duce cu gândul la acele imagini antologice cu poza lui Chuck Norris, care “exemplifică” diferite stări. Probabil că și cu Gregorian Bivolaru lucrurile stau la fel. Fiecare vede ce vrea la el.

 

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer