Feed on
Posts
Comments

E sâmbătă și am timp să pun pe hârtie câteva gânduri – după o săptămână aglomerată. Nu prea am chef de scris, dar vreau neapărat să concluzionez asupra unor lucruri care mă deranjează… e ca un fel de catharsis prin scris – asta e, n-aveți ce face, trebuie să participați vizual la “auto-purificarea” de forfota de gânduri care mă năpădesc…

 

Prima care iese la iveală este o constatare și o nemulțumire:

De FIECARE DATĂ (aproape fără excepție) când apare pe blogul meu un articol semnat de către IntenseLight, se întâmplă ceva cu blogul meu, în următoarele 48 de ore de la postare; cert este că devine inaccesibil pentru o bună perioadă de timp (cum a fost și ieri (vineri), pentru câteva ore). Cei care se pricep la treaba asta se grăbesc să mă asigure că nu ar fi vorba neapărat de un atac cibernetic, că pot să fie și multe alte cauze. Nu pot totuși să nu remarc “sincronicitatea” cu care cade site-ul ori de câte ori apare ceva critic la adresa MISA pe aici.

 

Chestia asta evident că mă deranjează, oamenii mă sună să îmi spună că site-ul nu merge, eu trebuie să îi sun pe provideri, și nu de puține ori sunt ținta glumelor prietenilor: “Ce-ai mai băgat bă ? Iar te-au atacat ăia de la MISA ?”

 

Acu, nu vreau să acuz o întreagă școală de yoga, unde știu cu siguranță că mai am încă mulți prieteni și simpatizanți. Însă vreau să transmit celor ce îmi atacă site-ul un mesaj: VIOLENȚA NU ESTE SOLUȚIA ! În primul rând, cei care fac asta, dacă sunt practicanți yoga, încalcă Ahimsa (principiul NonViolenței). În al doilea rând, dacă vor să dea o replică, eu nu m-am opus niciodată comentariilor argumentate sau chiar publicării drepturilor la replică. TREZIȚI-VĂ OAMENI BUNI ! TRĂIM ÎNTR-O ȚARĂ LIBERĂ ! Dacă pe unii îi deranjează ce public, sunt liberi să nu mai intre pe acest site. Ignorați-l ! Nu e nevoie să mi-l atacați.

 

De altfel, văd că la nivel oficial, MISA deja adoptă această atitudine ambivalentă. Când cineva zice ceva despre MISA – ce nu cadrează cu imaginea oficială a școlii, fie este ignorat (dacă acuzele aduse sunt întemeiate – și nu se poate da nici un răspuns în contradictoriu), fie se dă un drept la replică (acolo unde o mai pot întoarce, cât de cât) caz în care nu se multumesc doar cu “rectificarea adevărului” ci mai și bălăcăresc în fel și chip pe cel care a îndrăzmit să spună ceva critic la adresa MISA-ei sau a liderului ei ne-încoronat, Gregorian Bivolaru.

 

În ultima săptămână, am remarcat că yogaesoteric s-a grăbit să publice un pamflețel penibil (chipurile “Un răspuns inspirat de la un cititor revoltat de apariția unui articol jenant” venit din partea unui cititor al yogăiesoteric), la pamfletul Membrii MISA încing azi tradiționala horă a Urinii, apărut în data de 24 ianuarie 2012 pe site-ul TimesNewRoman, dar tace mâlc cu privire la articolele lui IntenseLight despre plagiatul unor autori celebri de spiritualitate – în activitatea de “creație” a cursurilor de yoga.

 

Și dacă tot am ajuns la yogaesoteric – cunoscut drept panou oficial al MISA, de unde cursanții află adevărul adevărat despre orice (pornind de la reptilieni și până la subsemnatul avo-cățel), voi comenta și eu un pic critic ceea ce am văzut pe acolo în ultima vreme.

 

Pe lângă unele articole bune despre Noua Ordine Mondială, sănătate (E-uri, alimentație, etc.), găsim și bâlbe penibile, minciunele ba chiar minciuni de toată frumusețea.

 

Spre exemplu, aflăm de la rubrica “Anunțuri” – că se va realiza din nou “Duminică 29 ianuarie 2012, invocație colectivă extraordinară constând în 16 invocații apel”, mai exact, că “se va relua prima parte a invocației colective extraordinare care a fost realizată în noaptea de Revelion, pentru prima oară în lume, cu ocazia intrării noastre, a tuturor pământenilor și a Planetei Albastre (PĂMÂNT), în anul profetic 2012.” Inexact, sau mai degrabă, mincinos.

 

Am aflat că noaptea de revelion a fost un fiasco pentru mulți din cei ce s-au adunat la sălile de curs de la Pipera sau Obor, pentru acele faimoase invocații promise că “vor începe de la ora 17.00 și apoi se va încheia la ora 20.00 FIX ” în ultima zi a anului 2011. Cursanții aflați în post negru (ca pregătire pentru aceste invocații), au așteptat toată noaptea dintre ani, ca ele să sosească de la Grieg. Tot așteptând, nu s-au realizat la săli nici măcar acele meditații de anul nou (devenite tradiționale) cu Marile Puteri Cosmice, fapt ce i-a făcut pe majoritatea să plece acasă spre dimineață.

 

Abia a doua zi, (pe 1 ianuarie 2012), pe la ora 14, au sosit invocațiile promise, și bruma de cursanți rămasă în așteptare se pare că au făcut aceste invocații. Deci, tehnic vorbind, ÎN NOAPTEA DE REVELION nu s-a realizat nimic, însă yogaesoteric se dovedește încă o dată capabilă să repare istoria și să rescrie capitole întregi din trecut, pentru a înlătura orice urmă de imperfecțiune din imaginea publică a școlii de yoga.

 

Evident, pentru fanatici (dar și pentru cinicii “discipoli devotați” din apropierea lui Grieg, care știu adevăruri ce nu se spun cursanților de rând), Grieg este “mereu același”, iar meditațiile (invocațiile sau ce vreți voi) au fost făcute conform programului anunțat, chiar dacă… în mod paradoxal, în realitate ele nu au fost făcute.

Asta mă duce cu gândul la acele imagini antologice cu poza lui Chuck Norris, care “exemplifică” diferite stări. Probabil că și cu Gregorian Bivolaru lucrurile stau la fel. Fiecare vede ce vrea la el.

 

loading...

15 Responses to “Niște chestii care îmi trec acum prin cap”

 1. alin says:

  Asta e genul de paranoia specifica femeilor divortate care nu pot sa se desprinda de fosti si raman obsedate de ei. Intreaba tot timpul prietenii sa afle detalii: si cu cine a fost la popescu?, are pe cineva?, cum e? e nefericit?…. aoleu cred ca mi-a facut farmece draga.

 2. MR says:

  Dupa o “casnicie” de 20 de ani… cred că reacția mea este mai mult decât scuzabilă. Spre deosebire de alții, eu nu pozez în supra-om. Așa cum am recunoscut, am scris aici lucrurile care mă deranjează. Minciuna și ipocrizia. Am observat însă că articolele apărute aici au efect. Din ce în ce mai mult, la MISA nu mai este “sat fără câini” și încep să se schimbe lucrurile în bine. Nu cred că e cazul să dau amănunte, însă sunt oameni care mă caută să îmi mulțumească.

 3. alin says:

  Ei ce sa zici si tu… din postura de “femeie inselata”? Iti gasesti scuze. Femeile chiar ar avea motive (hormonale). Din partea unui barbat lumea ar avea alte pretentii.
  Ca sa mai iesi din fantasmele astea ale tale eu iti propun o cura cu bancuri. Incep eu primul:

  In timp ce tatal era la serviciu, mama si copilul stateau pe acasa si
  isi vedeau de treburi. La un moment dat, mama doreste sa vorbeasca la
  telefon cu tatal, insa constata ca a ramas fara credit.
  – Suna-l si tu pe taica-tu si vezi cand ajunge acasa.
  Dupa vreo 3 minute
  – Am sunat mama dar raspunde o tanti si nu vrea sa mi-l dea la telefon.
  Se face seara si barbatul ajunge acasa. Nevasta infuriata pana la
  culme, se duce direct la el si ii scapa 2 palme.
  – Pentru ce au fost astea femeie?
  – Gigel, vino si zi-i lu tati ce spunea femeia aia!!
  – “Pentru moment abonatul nu poate fi contactat, va rugam sa reveniti.”

 4. gabi says:

  aceleasi probleme la misani…se pare ca nimeni dintre cei de la curs nu citeste ce se scrie aici pe blog, ei doar ii dau inainte ca la comanda cu fantasmele lor, iar comparatiile si trimiterile se fac tot la nivel de sexualitate sau tot ce tine de…e greu sa mai gandesti cu un creier setat doar pe sex, nu exista nimic inafara lui…pana una alta domnule alin , e adevarat ca ,desi erati in post negru si toata lumea din jur se pregatea sa sarbatoreasca trecerea dintre ani, voi cei de la misa ati fost tepuiti de catre marele maestru? atat, nu trebuie sa dai un raspuns sofisticat…

 5. theothersarshi says:

  Poate alin n-a fost la sala de revelion. Stiu cativa yoghini care au facut meditatiile din anii trecuti acasa si au simtit foarte puternic 😛

 6. ovidiu says:

  sunt un admirator recent al acestui site
  technic vorbind nu cred ca ai fost atacat
  ar trebui sa fi bucuros ca ai atatia vizitatori incat iti depasesti limita la hosting 🙂
  am vazut eroarea cu pricina, sunt admin de server linux si stiu foarte bine ce inseamna

 7. ovidiu says:

  chiar crezi ca le-a dat tapas la MISA sa-ti viziteze site-ul toti misanii deodata ???

 8. ion says:

  Vom avea surpriza sa-l vedem pe MR in ipostaza fiului risipitor?

 9. ion says:

  Daca nu ai fost in sala in noaptea de revelion,de ce vorbesti??/Mincinosul vede numai mincinosiPt ca ai impresia ca-ti ataca situl cineva de la MISA,I-TI RECOMAND UN CONTROL PSIHIATRIC LA SPITALUL 9

 10. ion says:

  theothersarshi,ce au simtit atat de puternic??intepaturi,lumini,stari.Pacat ca nu-ti spun tot,oare nu au cui sa-i spuna????

 11. Maica Tereza care iti face freza says:

  Ioane, daca lui Mihai ii recomanzi control psihiatric pentru ca a avut impresia ca ii ataca misanii site-ul ce le-ai recomanda celor de la MISA si lui Bivolaru pentru ca de ani de zile sunt convinsi ca ii lucreaza francmasoneria din umbra si ca dicteaza campanii de presa anti MISA? 😛

 12. MR says:

  Iertată îmi fie ignoranța în materie site-uri și net. Am făcut presupunerea rezonabilă că site-ul imi este bușit de “binevoitori” de la MISA pentru că ori de câte ori publicam ceva de MISA, cădea. Evident, poate fi la fel de logică explicația cu depășirea benzii alocate de provider. La articolele despre MISA, traficul crește și se depășește banda. Însă spre deosebire de colegii de la yogaesoteric, n-am ajuns să scriu în somn scrisorele de la securiști, pe care să le descopăr (cu uimire) dimineața pe noptieră 🙂 și să le mai și public…

 13. Maica Tereza care iti face freza says:

  Sunt mai ceva ca Mr. Bean misanii nostri. 🙂

 14. ion says:

  Adevarat ai vorbit Mihai.Cel ce se caieste sincer si umil,recunoscandu-si propria ignoranta v-a fi iertat.Ipostaza fiului risipitor multi nu o inteleg, dar ,este cea mai inalta gratie

 15. ion says:

  Maica Tereza care iti face freza,. logica ta.Dupa decizia din Suedia CSM spune : nu noi i-am lucrat pe yoghini,s-au filmat,pozat(fabricat descinderile si le-au trimis la presa,televiziuni)pt.ca sa se integreze mai bine.Stenogramele PSD(tusa Tamara) au fost tot de yoghini redactate si date preseiProcesele pe rol sant tot intre yoghini.Practic nu-i lucreaza nimeni JUSTITIA a intervenit democratic sa-i ajute sa se inteleaga intre ei.Francmasoneria este o creatie tot a yoghinilor pt ca sa-si motiveze nemultumirile.Este democratie ,libertate doar yoghinii au impresia ca sant lucrati.

Leave a Reply