E smbt și am timp s pun pe hrtie cteva gnduri – dup o sptmn aglomerat. Nu prea am chef de scris, dar vreau neaprat s concluzionez asupra unor lucruri care m deranjeaz… e ca un fel de catharsis prin scris – asta e, n-aveți ce face, trebuie s participați vizual la “auto-purificarea” de forfota de gnduri care m npdesc…

 

Prima care iese la iveal este o constatare și o nemulțumire:

De FIECARE DAT (aproape fr excepție) cnd apare pe blogul meu un articol semnat de ctre IntenseLight, se ntmpl ceva cu blogul meu, n urmtoarele 48 de ore de la postare; cert este c devine inaccesibil pentru o bun perioad de timp (cum a fost și ieri (vineri), pentru cteva ore). Cei care se pricep la treaba asta se grbesc s m asigure c nu ar fi vorba neaprat de un atac cibernetic, c pot s fie și multe alte cauze. Nu pot totuși s nu remarc “sincronicitatea” cu care cade site-ul ori de cte ori apare ceva critic la adresa MISA pe aici.

 

Chestia asta evident c m deranjeaz, oamenii m sun s mi spun c site-ul nu merge, eu trebuie s i sun pe provideri, și nu de puține ori sunt ținta glumelor prietenilor: “Ce-ai mai bgat b ? Iar te-au atacat ia de la MISA ?”

 

Acu, nu vreau s acuz o ntreag școal de yoga, unde știu cu siguranț c mai am nc mulți prieteni și simpatizanți. ns vreau s transmit celor ce mi atac site-ul un mesaj: VIOLENȚA NU ESTE SOLUȚIA ! n primul rnd, cei care fac asta, dac sunt practicanți yoga, ncalc Ahimsa (principiul NonViolenței). n al doilea rnd, dac vor s dea o replic, eu nu m-am opus niciodat comentariilor argumentate sau chiar publicrii drepturilor la replic. TREZIȚI-V OAMENI BUNI ! TRIM NTR-O ȚAR LIBER ! Dac pe unii i deranjeaz ce public, sunt liberi s nu mai intre pe acest site. Ignorați-l ! Nu e nevoie s mi-l atacați.

 

De altfel, vd c la nivel oficial, MISA deja adopt aceast atitudine ambivalent. Cnd cineva zice ceva despre MISA – ce nu cadreaz cu imaginea oficial a școlii, fie este ignorat (dac acuzele aduse sunt ntemeiate – și nu se poate da nici un rspuns n contradictoriu), fie se d un drept la replic (acolo unde o mai pot ntoarce, ct de ct) caz n care nu se multumesc doar cu “rectificarea adevrului” ci mai și blcresc n fel și chip pe cel care a ndrzmit s spun ceva critic la adresa MISA-ei sau a liderului ei ne-ncoronat, Gregorian Bivolaru.

 

n ultima sptmn, am remarcat c yogaesoteric s-a grbit s publice un pamflețel penibil (chipurile “Un rspuns inspirat de la un cititor revoltat de apariția unui articol jenant” venit din partea unui cititor al yogiesoteric), la pamfletul Membrii MISA ncing azi tradiionala hor a Urinii, aprut n data de 24 ianuarie 2012 pe site-ulTimesNewRoman, dar tace mlc cu privire la articolele lui IntenseLight despre plagiatul unor autori celebri de spiritualitate – n activitatea de “creație” a cursurilor de yoga.

 

Și dac tot am ajuns la yogaesoteric – cunoscut drept panou oficial al MISA, de unde cursanții afl adevrul adevrat despre orice (pornind de la reptilieni și pn la subsemnatul avo-cțel), voi comenta și eu un pic critic ceea ce am vzut pe acolo n ultima vreme.

 

Pe lng unele articole bune despre Noua Ordine Mondial, sntate (E-uri, alimentație, etc.), gsim și blbe penibile, minciunele ba chiar minciuni de toat frumusețea.

 

Spre exemplu, aflm de la rubrica “Anunțuri” – c se va realiza din nou “Duminic 29 ianuarie 2012, invocaie colectiv extraordinar constnd n 16 invocaii apel”, mai exact, c “se va relua prima parte a invocaiei colective extraordinare care a fost realizat n noaptea de Revelion, pentru prima oar n lume, cu ocazia intrrii noastre, a tuturor pmntenilor i a Planetei Albastre (PMNT), n anul profetic 2012.” Inexact, sau mai degrab, mincinos.

 

Am aflat c noaptea de revelion a fost un fiasco pentru mulți din cei ce s-au adunat la slile de curs de la Pipera sau Obor, pentru acele faimoase invocații promise c “vor ncepe de la ora 17.00 i apoi se va ncheia la ora 20.00 FIX” n ultima zi a anului 2011. Cursanții aflați n post negru (ca pregtire pentru aceste invocații), au așteptat toat noaptea dintre ani, ca ele s soseasc de la Grieg. Tot așteptnd, nu s-au realizat la sli nici mcar acele meditații de anul nou (devenite tradiționale) cu Marile Puteri Cosmice, fapt ce i-a fcut pe majoritatea s plece acas spre dimineaț.

 

Abia a doua zi, (pe 1 ianuarie 2012), pe la ora 14, au sosit invocațiile promise, și bruma de cursanți rmas n așteptare se pare c au fcut aceste invocații. Deci, tehnic vorbind, N NOAPTEA DE REVELION nu s-a realizat nimic, ns yogaesoteric se dovedește nc o dat capabil s repare istoria și s rescrie capitole ntregi din trecut, pentru a nltura orice urm de imperfecțiune din imaginea public a școlii de yoga.

 

Evident, pentru fanatici (dar și pentru cinicii “discipoli devotați” din apropierea lui Grieg, care știu adevruri ce nu se spun cursanților de rnd), Grieg este “mereu același”, iar meditațiile (invocațiile sau ce vreți voi) au fost fcute conform programului anunțat, chiar dac… n mod paradoxal, n realitate ele nu au fost fcute.

Asta m duce cu gndul la acele imagini antologice cu poza lui Chuck Norris, care “exemplific” diferite stri. Probabil c și cu Gregorian Bivolaru lucrurile stau la fel. Fiecare vede ce vrea la el.

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *