Cercetătorii americani lucrează la un ambițios proiect care are ca scop „crearea” primului testicul artificial capabil să producă spermă.

Atenție bărbați ! Se lucreză la primul testicul artificial stiintaDr. Paul Turek, director al Turek Clinic din San Francisco, specialist în infertilitatea masculină declară că scopul său nu este acela de a crea un implant testicular artificial pentru bărbați, ci un adevărat “mecanism biologic capabil să producă spermă“.

În prezent încercăm să reproducem procesul de producție al spermei într-un sistem tri-dimensional. Condițiile de laborator nu pot reproduce complexitatea organismului uman. Noi intenționăm să recreem un testicul cu toate funcțiile unui testicul normal“, susține acesta.

Echipa de cercetători va construi un testicul fals pe baza celulelor care producspermatozoizi, după care vor atașa acestuia celule stem. Dr. Turek admite că proiectul său este unul deosebit de ambițios, care va necesita mulți ani de lucru pănă la realizarea primului testicul artificial capabil să producă spermatozoizi.

Conform Dr. Rick Paulson din cadrul Universității Southern California, succesul echipei profesorului Turek va ajuta nu doar bărbații infertili, dar și pe cei care și-au pierdut testiculele în diverse accidente sau suferă de cancer testicular. Conform situației actuale aproximativ 15% din cetățenii americani suferă de infertilitate.

sursa: ziuaveche

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer