Internetul poate fi considerat un adevrat drog moderm, unii internaui devenind att de dependeni, nct patima lor e comparabil cu consumul de alcool sau de droguri.

Internetul, drog modern. Probleme neurologice, ca la cocain stiintaInternetul – un drog modern

Cercettori de la Universitatea Worcester din Marea Britanie s-au ocupat de acest subiect. Potrivit lor,dependenadeInternetpoate avea consecine la fel de grave ca idependenade anumitedroguri sau buturi alcoolice. Conform oamenilor de tiin, rezultatele sunt aceleai: n afara unei schimbri de comportament la persoanele dependente, se mai pot constata problemeneurologice, transmite Agerpres.

Cercettorii au ajuns la aceast constatare dup ce au comparat imaginea scanat a creierului unor tineri mptimii deInternetcu a altora, mai puin pasionai de web. La analiz, s-a observat la mptimiii deInterneto deteriorare a zonei cerebrale responsabile de prelucrarea emoiilor, a ateniei i a lurii de decizii. Potrivit cercettorilor, asemenea deficiene se constat i la pacienii alcoolici sau la dependenii decocain.

‘Am vzut persoane care au abandonat studiile universitare, au picat la examene i chiar i-au anulat cstoria pentru c nu se mai puteau concentra din punct de vedere emoional pe altceva’, spune psihiatrul britanic Henrietta Bowden Jones. Ea consider c societatea este de vin pentru acest lucru. ‘Ne conectm laInternetpentru c viaamodern ne oblig’, arat ea, adugnd c activitatea virtual nu trebuie s devin obsesiv. Jones precizeaz c jocurile online sunt cele care, n general, prezint cel mai mare risc dedependen.

Un altstudiu, de data aceasta realizat de cercettori chinezi, a obinut rezultate similare.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *