Compusul – denumit delta-12-protaglandin J3 sau D12-PGJ3 – a identificat i a distrus celulele su care declaneaz leucemia mieloid cronic (CML).Substana este fabricat pe baza acizilor grai omega-3 din carnea de pete i uleiul de pete.

Cum contribuie petele la vindecarea leucemiei stiintaCum contribuie petele la vindecarea leucemiei

O substan obinut dinuleiul de peteare capacitatea de a bloca celulele su care declaneazleucemiai ar putea sta la baza unui tratament eficient contra acestei maladii, potrivit unui studiu realizat de cercettorii de la Pennsylvania State University.n cadrul acestui studiu, oarecii injectai cu celule su care declaneazleucemiaau fost tratai cu acea substan obinut din uleiul de pete.Vindecarealor a fost complet, iarboalanu a mai revenit, relateaz dailymail.co.uk.

Sandeep Prabhu, profesor de toxicologie imunitar i molecular la Pennsylvania State University, coordonatorul studiului, a declarat: “Cercetrile efectuate n trecut pe acizii grai au relevat o serie de beneficii ale acestora asupra sistemului cardiovascular i asupra procesului de dezvoltare a creierului, n special la copii. Noi am demonstrat faptul c anumii metabolii din omega-3 au capacitatea de a selecta i de a distruge celulele su care declaneazleucemiala oareci. Aceti oareci s-auvindecatcomplet, iarboalanu a mai reaprut”.

Savanii de la universitatea american, al cror studiu a fost publicat n revista Blood, au precizat faptul c acel compus distruge celulele su declanatoare deleucemiecare se gsesc n splina i n mduva osoas a oarecilor. Substana activeaz o gen, aflat n structura acelor celule su, care programeaz celulele s se autodistrug. Distrugerea celulelor su n cazul pacienilor suferind deleucemie– un tip de cancer al celulelor albe – este un proces important, ntruct celulele su au capacitatea de a se multiplica i de a produce i mai multe celulecanceroase, dar i alte celule su. Tratamentul actual utilizat contra CML crete sperana de via a pacienilor prin pstrarea la un nivel sczut a numrului de celule care provoacleucemie. ns medicamentele administrate nu conduc la ovindecarecomplet, ntruct ele nu identific i nu distrug celule su responsabile cu declanarealeucemiei.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.