Urmresc cu ngrijorare deteriorarea relațiilor dintre așa-zisa lume “democratic” occidental și Iran, modul n care mass-media jidneasc pregtește pas cu pas opinia public pentru acceptarea ca “inevitabil” a unei confruntri militare de proporții apocaliptice cu unul dintre cele mai puternice state din Orientul Mijlociu. Și nu-mi convine ! Nu mi convine s aflu c suntem trți ntr-un nou rzboi al petrolului de ctre “partenerii noștrii strategici”, a cror lcomie se pare c nu mai cunoaște limite !

Nimic nu m deranjeaz mai mult dect rzboiul. ntoarcerea la barbarie; pierderea inutil de vieți omenești, distrugerea și haosul. De aceea am ieșit – ori de cte ori SUA a vrut s declanșeze cte un rzboi – și am protestat n strad, deschis, mpotriva lui. n 2003 – mpotriva rzboiului din Irak. Dup 9 ani, se vede ct dreptate am avut. Este astzi Irakul o oaz a prosperitții și democrației ? Am ieșit aproape 3000 de oameni n București, mpotriva bombardrii de ctre NATO a vecinilor noștri srbi.

Și astzi aș ieși din nou n strad pentru a manifesta deschis mpotriva unui rzboi cu Iranul.

Cunosc Iranul prin oamenii care vin din Iran, nu din propaganda deșnțat jidneasc, care i prezint ca pe o nație de extremiști religioși, fanatici, violenți, cruzi, inculți și debili.

Iranienii sunt unul dintre cele mai vechi popoare din Orient, care și-au pstrat continuitatea cultural și identitar. Am cunoscut n Romnia mulți iranieni, și trebuie s spun c fac cinste țrii lor. Sunt patrioți (și iubesc țara), simți n fiecare fibr a ființei lor – din modul n care vorbesc despre Iran, o civilizație multi-milenar cu realizri pe toate planurile, care i ndreptțește s se simt mndri c sunt iranieni (ceea ce pe la romnii din afara țrii o s vezi cam rar, deși suntem la fel de vechi ca și ei !).

Chiar și cei mai amrți dintre ei dovedesc o politețe și niște maniere care te cuceresc. Nu este vorba de comportamentul tipic, elaborat al orientalului, ci de ceva mult mai profund. Rzbate din acești oameni o civilizație și o educație sedimentat n mii de ani. Valori simple, dar profunde, pe care se presupune c ar trebui s le avem și noi: dragostea și respectul faț de prinți, faț de btrni, sacralitatea prieteniei (mai ales ntre brbați), comportamentul decent faț de femei și mult, mult bun simț n relațiile cu oamenii, dorința vdit de a nu jicni sau supra interlocutorul.

Eu personal nu am fost niciodat n Iran, ns am vzut Iranul prin ochii acestor oameni, mulți dintre ei transfugi, refugiați n Romnia – opozanți ai regimului islamic din Iran. Contrar opiniei publice generale, nu toți iranienii sunt musulmani. Am ntlnit mulți creștini, precum și cțiva zaartosh (cum și spun ei – adic adepți ai lui Zarathustra – vechiul zeu pre-islamic al Luminii). Cu toții critic extremismul religios al regimului Khamenei, dar cnd vine vorba de rzboi și nlturarea de la putere a acestuia cu ajutorul armatelor occidentale, refuz spunnd: “noi suntem un popor mare. Nu avem nevoie de ajutorul nimnui pentru a ne rezolva problemele. Khamenei va cdea cnd va veni timpul. Iranienii iubesc libertatea. Nu vrem s schimbm un tiran cu alți o mie de tirani, cum ați fcut voi n 89.

Pn una alta, nu prea vd excesele tiranice ale regimului Khamenei – comparativ cu ce a fost la noi pe vremea comunismului. Se circul nestingherit spre și dinstre Iran. Din cte nțeleg, nimeni nu moare de foame pe acolo, toat lumea și permite o cas, o mașin, studii gratuite (de stat), benzina este super ieftin. E drept, nu prea e libertate cu alcoolul, femeile, carnea de porc și drogurile… deh, e regim islamic. Sun ru !? Pi, asta e morala pe care mi-aș dori-o și eu pentru tineretul din Romnia ! Asta vrea și Ortodocsia pentru romni. Și evident, nu prea e bine s strigi n gura mare mpotriva regimului Khamenei, c riști s nfunzi pușcria. Nu spun c e bine, dar dac i-aș ntreba pe pensionarii care ngheaț n Piața Universitții strignd Jos Bsescu Jos Udrea, ce ar alege: sa fie liberi s strige – și s moar de frig și foame n case (mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu), sau s duc o viaț decent, fr a putea s urle n piaț mpotriva regimului – CE CREDEȚI C AR ALEGE !?

Deci, cam asta e cu Iranul. Este o țar mare, cu o suprafaț de 1.645.258 km², (cam de 3 ori ct Franța, sau ct a V-a parte aS.U.A, deci este mai mare dectRegatul Unit,Franța,Elveția,Belgia,OlandașiGermaniala un loc), fiind a XVII-a țar ca ntindere de pe glob. Iranuleste al III-ea productor depetroldin lume și al doilea mare furnizor de gaze naturale, dup Rusia. Cu o populație de 75 milioane de locuitori (n 2010), cu o natalitate de 40% și o mortalitate de 8%, Iranul este o țar n plin dezvoltare – din toate punctele de vedere (inclusiv demografic). Unde mai pui c populația țrii este n majoritate urban (57% dintre iranieni locuiesc la oraș). Deci, o tar mare, puternic, nfloritoare și mai ales – civilizat – contrar imaginii pe care ne-o face mass-media jidnit despre Iran.

n condițiile n care țri mult mai mici și mult mai srace dect Iranul dețin arma atomic (vezi Franța, Israelul, Pakistanul), și nu le contest nimeni acest drept suveran, de ce Iranul nu ar avea acest drept ? Cine ar fi n msur s hotrasc acest lucru ? De altfel, arma atomic a fost folosit pn n prezent – dac este s privim istoria, DOAR DE CTRE AMERICANI (Hiroshima și Nagasaki) – cei care astzi pretind c vor s ne apere de un posibil rzboi atomic !!!

S fie clar, narmarea nuclear a Iranului ar duce doar la asigurarea securitții sale mpotriva unei agresiuni americane – din ce n ce mai dorit de jidani. Obținerea armei atomice de ctre Iran ar fi cea mai bun garanție c acesta nu va fi cotropit, precum vecinul su, Irakul. Bomba atomic nu este genul de arm pe care s l folosești dect ca ultim soluție, n cazul unei agresiuni, mpotriva invadatorului. E ceva de genul “dac e s dispar eu, l iau și pe american cu mine”, pentru c o conflagrație nuclear afecteaz toat planeta. Dac niște simple scurgeri radioactive – precum cele de la Cernobl sau Fukushima au afectat ntreaga planet, fiind descoperite creșteri de radiații peste tot n lume, nu e greu de imaginat ce s-ar petrece n cazul unei explozii atomice n aer liber – cci bombele atomice moderne sunt de sute de ori mai puternice dect reactoarele cetralelor nucleare – sau cele ale bombelor aruncate la Hiroshima și Nagasaki. DECI, AM MURI CU TOȚII, n chinuri groaznice mai puțin elita masonic din buncrele pe care le sap de atta timp. Pmntul ar rmne locuit doar de radiații ucigtoare, vreme de milenii.

Știu asta și americanii, și stpnii lor jidani, și de aceea se grbesc s atace Iranul. Știu c dac vor ataca dup ce Iranul va obține bomba, nu se mai pot atinge de ei dect cu riscul major al unei conflagrații atomice, lucru pe care China și Rusia nu l pot permite. Trebuie spus c doar n anul 2010, comerțul bilateral dintre Iran și China s-a ridicat la 29,3 miliarde de dolari, n creștere cu 40% faț de 2009, deci China are tot interesul de a-și proteja resursele de energie și partenerii strategici.

n aceste condiții, disperarea jidanilor – și cursa lor cu timpul, a atins cote dramatice. Au ajuns s asasineze fr nici o jen, n vzul tuturor, cetțeni iranieni, pe teritoriul Iranului. Unde mai este democrația și dreptul la viaț ?!

Voi da doar cteva exemple din crimele recente comise de MOSSAD n Iran, și despre care presa tace mlc. n marea majoritate a acestor asasinate, ele sunt comise de asasini care plaseaz bombe cu magneți pe capota mașinei victimei, din mers, de pe motociclet:

  1. Dr.Ardeshir Hosseinpour nscut n 1962 – ucis n 15 ianuarie 2007, profesor asistent n domeniul fizicii aplicate și electromagnetismului la Universitatea din Shiraz și Malek Ashtar University of Technologydin Isfahan, de asemenea colaborator la Programul Nuclear Iranian. A murit otrvit la locul de munc, n condiții misterioase, la centrul de studii atomice din Isfahan. Un serviciu privat de informații – compania Stratfor din Statele Unite ale Americii a lansat unraport, la 2 februarie2007, prin care asusinutc “Hosseinpoura fost de fapto intMossad” -bazndu-și afirmațiile pe “surse apropiatedeinformaiiisraeliene”.Stratfor, de asemenea, a precizat ccauza decesului specialistului iranian a fost”otrvirearadioactiv”.ZiarulisraelianHaaretza publicat n aceeași perioad informația c mai mulți oameni de științ au fost uciisau rniinacelai incident,i tratați nspitaledin apropiere.
  2. Majid Shahriari nscut n 1970 – ucis la data de 28 noiembrie 2010, specialist n transportul neutronilor, fenomen ce se produce n inima reactoarelor și bombelor nucleare. Lucra de asemenea pentru Organizația Pentru Energia Atomic din Iran, fiind manager principal n cadrul programului nuclear iranian. Era profesor la UniversitateaShahid Beheshti, precum și la Colegiul Național pe Probleme de Aprare (Supreme National Defense University). A fost ucis prin aceeași metod prezentat mai sus, motocicliști care i-au amplasat din mers pe capota mașinii o bomb cu dispozitiv magnetic, pe care ulterior au detonat-o de la distanț. n urma acestui asasinat brutal, Saeed Jalili, negociatorul principal pe problema Energiei Nucleare Iraniene, a declarat la ONU c puterire occidentale execut acte de terrorism pentru lichidarea programului nuclear Iranian.

3.Mostafa Ahmadi-Roshan – nscut 1980 – ucis la 11 Januare 2012, om de științ iranian și profesor universitar n domeniul nuclear la Universitatea Sharif, a fost supervizor al Departamentului de mbogțire a uraniului al istalațiilor din provincia Isfahan. La momentul comiterii asasinatului, acesta deținea și funcția de director adjunct pentru afaceri comerciale al obiectivului de laNatanz, principala uzin de mbogire a uraniului a rii. A fost asasinat n Nordul Teharenului, pe strada Gol Nabi, n mașina n care se afla mpreun cu șoferul su. Asasinii, dou persoane pe o motociclet, i-au pus din mers pe capota mașinii o bomb cu dispozitiv magnetic, ce a fost ulterior detonat de la mic distanț. Consilierul pe teme de securitate RichardSilverstein afirma pe blogul su Tikun Olam: “Propriile mele surse confidenialeisraeliene confirm faptul casasinatul de astzi (a lui Mostafa Ahmadi-Roshan)a fost comisdeMossadiMEK.

4. Masoud Alimohammadi nscut la 24 august 1959 – asasinat la 12

ianuarie 2010, om de științ Iranian n domeniul fizicii particulelor elementare și teoria cmpului unificat, profesor la catedra de Fizic a Universitții din Teheran. A fost ucis n ziua de 12 ianuarie 2012 cu puțin nainte de ora 8 dimineața, pe cnd se pregtea s plece ctre Universitate, de la locuința sa din Nordul Teheranului. La ora 7.58, exact n momentul n care se pregtea s urce n mașin, o motociclet-capcan parcat lng aceasta, a fost detonat prin telecomand, ucigndu-l pe profesorul Masoud Alimohammadi și rnind grav alți doi pietoni. Autor a peste 50 de lucrri n domeniul fizicii nucleare, profesorul Masoud Alimohammadi era totodat și membru al Centrului Internațional pentru Științe Aplicate și studiu al luminii sincrotronice din Orientul Mijlociu, oficial nefiind recunoscut implicarea sa n programul atomic iranian.

5. Darioush Rezaeinejad nscut n 1976 – asasinat la 23 iulie 2011, om

de științ iranian implicat n programul atomic al țrii sale. Conform unui raport al serviciilor secrete israeliene, Darioush Rezaeinejad lucra la producerea unui detonator nuclear și era vzut c frecventa zilnic un laborator nuclear din Nordul Teheranului. A fost mpușcat mortal n fața soției sale, n ziua de 23 iulie 2011, n timp ce și așteptau copii n fața grdiniței. Pe 2 august 2011, cotidianul germanSpiegel Onlinea publicat un articol intitulat “Mossad Behind Tehran Assassinations, Says Source”, conform cruia surse din cadrul serviciilor secrete israeliene leag activitatea MOSSAD-ului de asasinarea lui Darioush Rezaeinejad.

6. Fereydoon Abbasi-Davani nscut la data de 11 iulie 1958, este un om

  1. de științ iranian, n domeniul nuclear, profesor la Universitatea Shahid Beheshti. Deține un doctorat n fizic atomic și este președinte al Organizației Pentru Energia Atomic. A fost ținta unui atac cu bomb la data de 28 noiembrie 2010, cu aceeași (deja) binecunoscut metod MOSSAD a motocicliștilor. Din fericire pentru el, a supraviețuit atacului, mpreun cu soția sa, de asemenea grav rnit n atentat. Nu același noroc l-a avut colegul su, Dr.Majid Shahriari eminent profesor și coleg la UniversitateaShahid Beheshti din Teheran, care a fost ucis n aceeași zi, ntr-un alt atentat cu bomb.

7. Shahram Amiri – om de științ Iranian n domeniul fizicii nucleare, rpit de CIA n colaborare cu serviciile secrete saudite, n cursul pelerinajului fcut la Mecca n cursul anului 2009. n iulie 2010 cere azil la ambasada Pakistanului din Washington D.C., pentru a fi ajutat s se rentoarc n Iran. Conform propriilor declarații, a fost rpit torturat și mituit s coopereze cu CIA. n prezent este judecat n Iran pentru trdare și cooperare cu inamicul.

Ce mai poți spune cnd vezi cte crime sunt n stare s comit așa-zisele “democrații” occidentale, n numele “pax americana” ?! Vorba Ambasadorului SUA la București, jidanul Mark H. Gitenstein:sa ne bucuramca putem sa protestam fara sa fim impuscati de pe acoperisuri !

n concluzie, cred c ar fi timpul s pichetm din nou ambasada Israelului și a instrumentelor oarbe a acestuia, Ambasada SUA, și s spunem un NU HOTRT, RZBOIULUI !

Președintele Asociației Pentru Aprarea Drepturilor Apatrizilor și Refugiaților (APADAR) – Ene Viorel

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.