Urmăresc cu îngrijorare deteriorarea relațiilor dintre așa-zisa lume “democratică” occidentală și Iran, modul în care mass-media jidănească pregătește pas cu pas opinia publică pentru acceptarea ca “inevitabilă” a unei confruntări militare de proporții apocaliptice cu unul dintre cele mai puternice state din Orientul Mijlociu. Și nu-mi convine ! Nu îmi convine să aflu că suntem târâți într-un nou război al petrolului de către “partenerii noștrii strategici”, a căror lăcomie se pare că nu mai cunoaște limite !

Nimic nu mă deranjează mai mult decât războiul. Întoarcerea la barbarie; pierderea inutilă de vieți omenești, distrugerea și haosul. De aceea am ieșit – ori de câte ori SUA a vrut să declanșeze câte un război – și am protestat în stradă, deschis, împotriva lui. În 2003 – împotriva războiului din Irak. După 9 ani, se vede câtă dreptate am avut. Este astăzi Irakul o oază a prosperității și democrației ? Am ieșit aproape 3000 de oameni în București, împotriva bombardării de către NATO a vecinilor noștri sârbi.

Și astăzi aș ieși din nou în stradă pentru a manifesta deschis împotriva unui război cu Iranul.

Cunosc Iranul prin oamenii care vin din Iran, nu din propaganda deșănțată jidănească, care îi prezintă ca pe o nație de extremiști religioși, fanatici, violenți, cruzi, inculți și debili.

Iranienii sunt unul dintre cele mai vechi popoare din Orient, care și-au păstrat continuitatea culturală și identitară. Am cunoscut în România mulți iranieni, și trebuie să spun că fac cinste țării lor. Sunt patrioți (își iubesc țara), simți în fiecare fibră a ființei lor – din modul în care vorbesc despre Iran, o civilizație multi-milenară cu realizări pe toate planurile, care îi îndreptățește să se simtă mândri că sunt iranieni (ceea ce pe la românii din afara țării o să vezi cam rar, deși suntem la fel de vechi ca și ei !).

Chiar și cei mai amărâți dintre ei dovedesc o politețe și niște maniere care te cuceresc. Nu este vorba de comportamentul tipic, elaborat al orientalului, ci de ceva mult mai profund. Răzbate din acești oameni o civilizație și o educație sedimentată în mii de ani. Valori simple, dar profunde, pe care se presupune că ar trebui să le avem și noi: dragostea și respectul față de părinți, față de bătrâni, sacralitatea prieteniei (mai ales între bărbați), comportamentul decent față de femei și mult, mult bun simț în relațiile cu oamenii, dorința vădită de a nu jicni sau supăra interlocutorul.

Eu personal nu am fost niciodată în Iran, însă am văzut Iranul prin ochii acestor oameni, mulți dintre ei transfugi, refugiați în România – opozanți ai regimului islamic din Iran. Contrar opiniei publice generale, nu toți iranienii sunt musulmani. Am întâlnit mulți creștini, precum și câțiva zaartosh (cum își spun ei – adică adepți ai lui Zarathustra – vechiul zeu pre-islamic al Luminii). Cu toții critică extremismul religios al regimului Khamenei, dar când vine vorba de război și înlăturarea de la putere a acestuia cu ajutorul armatelor occidentale, refuză spunând: “noi suntem un popor mare. Nu avem nevoie de ajutorul nimănui pentru a ne rezolva problemele. Khamenei va cădea când va veni timpul. Iranienii iubesc libertatea. Nu vrem să schimbăm un tiran cu alți o mie de tirani, cum ați făcut voi în 89.

Până una alta, nu prea văd excesele tiranice ale regimului Khamenei – comparativ cu ce a fost la noi pe vremea comunismului. Se circulă nestingherit spre și dinstre Iran. Din câte înțeleg, nimeni nu moare de foame pe acolo, toată lumea își permite o casă, o mașină, studii gratuite (de stat), benzina este super ieftină. E drept, nu prea e libertate cu alcoolul, femeile, carnea de porc și drogurile… deh, e regim islamic. Sună rău !? Păi, asta e morala pe care mi-aș dori-o și eu pentru tineretul din România ! Asta vrea și Ortodocsia pentru români. Și evident, nu prea e bine să strigi în gura mare împotriva regimului Khamenei, că riști să înfunzi pușcăria. Nu spun că e bine, dar dacă i-aș întreba pe pensionarii care îngheață în Piața Universității strigând Jos Băsescu Jos Udrea, ce ar alege: sa fie liberi să strige – și să moară de frig și foame în case (mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu), sau să ducă o viață decentă, fără a putea să urle în piață împotriva regimului – CE CREDEȚI CĂ AR ALEGE !?

Deci, cam asta e cu Iranul. Este o țară mare, cu o suprafață de 1.645.258 km², (cam de 3 ori cât Franța, sau cât a V-a parte a S.U.A, deci este mai mare decât Regatul Unit, Franța, Elveția, Belgia, Olanda și Germania la un loc),  fiind a XVII-a țară ca întindere de pe glob. Iranul este al III-ea producător de petrol din lume și al doilea mare furnizor de gaze naturale, după Rusia. Cu o populație de 75 milioane de locuitori (în 2010), cu o natalitate de 40% și o mortalitate de 8%, Iranul este o țară în plină dezvoltare – din toate punctele de vedere (inclusiv demografic). Unde mai pui că populația țării este în majoritate urbană (57% dintre iranieni locuiesc la oraș). Deci, o tară mare, puternică, înfloritoare și mai ales – civilizată – contrar imaginii pe care ne-o face mass-media jidănită despre Iran.

În condițiile în care țări mult mai mici și mult mai sărace decât Iranul dețin arma atomică (vezi Franța, Israelul, Pakistanul), și nu le contestă nimeni acest drept suveran, de ce Iranul nu ar avea acest drept ? Cine ar fi în măsură să hotărască acest lucru ? De altfel, arma atomică a fost folosită până în prezent – dacă este să privim istoria, DOAR DE CĂTRE AMERICANI (Hiroshima și Nagasaki) – cei care astăzi pretind că vor să ne apere de un posibil război atomic !!!

Să fie clar, înarmarea nucleară a Iranului ar duce doar la asigurarea securității sale împotriva unei agresiuni americane – din ce în ce mai dorită de jidani. Obținerea armei atomice de către Iran ar fi cea mai bună garanție că acesta nu va fi cotropit, precum vecinul său, Irakul. Bomba atomică nu este genul de armă pe care să îl folosești decât ca ultimă soluție, în cazul unei agresiuni, împotriva invadatorului. E ceva de genul “dacă e să dispar eu, îl iau și pe american cu mine”, pentru că o conflagrație nucleară afectează toată planeta. Dacă niște simple scurgeri radioactive – precum cele de la Cernobâl sau Fukushima au afectat întreaga planetă, fiind descoperite creșteri de radiații peste tot în lume, nu e greu de imaginat ce s-ar petrece în cazul unei explozii atomice în aer liber – căci bombele atomice moderne sunt de sute de ori mai puternice decât reactoarele cetralelor nucleare – sau cele ale bombelor aruncate la Hiroshima și Nagasaki. DECI, AM MURI CU TOȚII, în chinuri groaznice mai puțin elita masonică din buncărele pe care le sapă de atâta timp. Pământul ar rămâne locuit doar de radiații ucigătoare, vreme de milenii.

Știu asta și americanii, și stăpânii lor jidani, și de aceea se grăbesc să atace Iranul. Știu că dacă vor ataca după ce Iranul va obține bomba, nu se mai pot atinge de ei decât cu riscul major al unei conflagrații atomice, lucru pe care China și Rusia nu îl pot permite. Trebuie spus că doar în anul 2010, comerțul bilateral dintre Iran și China s-a ridicat la 29,3 miliarde de dolari, în creștere cu 40% față de 2009, deci China are tot interesul de a-și proteja resursele de energie și partenerii strategici.

În aceste condiții, disperarea jidanilor – și cursa lor cu timpul, a atins cote dramatice. Au ajuns să asasineze fără nici o jenă, în văzul tuturor, cetățeni iranieni, pe teritoriul Iranului. Unde mai este democrația și dreptul la viață ?!

Voi da doar câteva exemple din crimele recente comise de MOSSAD în Iran, și despre care presa tace mâlc. În marea majoritate a acestor asasinate, ele sunt comise de asasini care plasează bombe cu magneți pe capota mașinei victimei, din mers, de pe motocicletă:

  1. Dr. Ardeshir Hosseinpour născut în 1962 – ucis în 15 ianuarie 2007,  profesor asistent în domeniul fizicii aplicate și electromagnetismului la Universitatea din Shiraz și  Malek Ashtar University of Technology din Isfahan, de asemenea colaborator la Programul Nuclear Iranian. A murit otrăvit la locul de muncă, în condiții misterioase, la centrul de studii atomice din Isfahan. Un serviciu privat de informații – compania Stratfor din Statele Unite ale Americii a lansat un raport, la 2 februarie 2007, prin care a susținut că “Hosseinpour a fost de fapt o țintă Mossad” - bazându-și afirmațiile pe “surse apropiate de informații israeliene”. Stratfor, de asemenea, a precizat că cauza decesului specialistului iranian a fost ”otrăvirea radioactivă”. Ziarul israelian Haaretz a publicat în aceeași perioadă informația că mai mulți oameni de știință au fost uciși sau răniți în același incident, și tratați în spitale din apropiere.
  2. Majid Shahriari născut în 1970 – ucis la data de 28 noiembrie 2010, specialist în transportul neutronilor, fenomen ce se produce în inima reactoarelor și bombelor nucleare. Lucra de asemenea pentru Organizația Pentru Energia Atomică din Iran, fiind manager principal în cadrul programului nuclear iranian. Era profesor la Universitatea Shahid Beheshti, precum și la Colegiul Național pe Probleme de Apărare ( Supreme National Defense University). A fost ucis prin aceeași metodă prezentată mai sus, motocicliști care i-au amplasat din mers pe capota mașinii o bombă cu dispozitiv magnetic, pe care ulterior au detonat-o de la distanță. În urma acestui asasinat brutal,  Saeed Jalili, negociatorul principal pe problema Energiei Nucleare Iraniene, a declarat la ONU că puterire occidentale execută acte de terrorism pentru lichidarea programului nuclear Iranian.

3. Mostafa Ahmadi-Roshan – născut 1980 – ucis la 11 Januare 2012, om de știință iranian și profesor universitar în domeniul nuclear la Universitatea Sharif, a fost supervizor al Departamentului de îmbogățire a uraniului al istalațiilor din provincia Isfahan. La momentul comiterii asasinatului, acesta deținea și funcția de director adjunct pentru afaceri comerciale al obiectivului de la Natanz, principala uzină de îmbogățire a uraniului a țării. A fost asasinat în Nordul Teharenului, pe strada Gol Nabi, în mașina în care se afla împreună cu șoferul său. Asasinii, două persoane pe o motocicletă, i-au pus din mers pe capota mașinii o bombă cu dispozitiv magnetic, ce a fost ulterior detonată de la mică distanță. Consilierul pe teme de securitate Richard Silverstein afirma pe blogul său Tikun Olam: “Propriile mele surse  confidențiale israeliene confirmă faptul că asasinatul de astăzi (a lui Mostafa Ahmadi-Roshan) a fost comis de Mossad și MEK.

4. Masoud Alimohammadi născut la 24 august 1959 – asasinat la 12

ianuarie 2010, om de știință Iranian în domeniul fizicii particulelor elementare și teoria câmpului unificat, profesor la catedra de Fizică a Universității din Teheran. A fost ucis  în ziua de 12 ianuarie 2012 cu puțin înainte de ora 8 dimineața, pe când se pregătea să plece către Universitate, de la locuința sa din Nordul Teheranului. La ora 7.58, exact în momentul în care se pregătea să urce în mașină, o motocicletă-capcană parcată lângă aceasta, a fost detonată prin telecomandă, ucigându-l pe profesorul Masoud Alimohammadi și rănind grav alți doi pietoni. Autor a peste 50 de lucrări în domeniul fizicii nucleare, profesorul Masoud Alimohammadi era totodată și membru al Centrului Internațional pentru Științe Aplicate și studiu al luminii sincrotronice din Orientul Mijlociu, oficial nefiind recunoscută implicarea sa în programul atomic iranian.

5. Darioush Rezaeinejad născut în 1976 – asasinat la 23 iulie 2011, om

de știință iranian implicat în programul atomic al țării sale. Conform unui raport al serviciilor secrete israeliene, Darioush Rezaeinejad lucra la producerea unui detonator nuclear și era văzut că frecventa zilnic un laborator nuclear din Nordul Teheranului. A fost împușcat mortal în fața soției sale, în ziua de 23 iulie 2011, în timp ce își așteptau copii în fața grădiniței. Pe 2 august 2011, cotidianul german Spiegel Online a publicat un articol intitulat “Mossad Behind Tehran Assassinations, Says Source”, conform căruia surse din cadrul serviciilor secrete israeliene leagă activitatea MOSSAD-ului de asasinarea lui Darioush Rezaeinejad.

6. Fereydoon Abbasi-Davani născut la data de 11 iulie 1958, este un om

  1. de știință iranian, în domeniul nuclear, profesor la Universitatea  Shahid Beheshti . Deține un doctorat în fizică atomică și este președinte al Organizației Pentru Energia Atomică. A fost ținta unui atac cu bombă la data de 28 noiembrie 2010, cu aceeași (deja) binecunoscută metodă MOSSAD a motocicliștilor. Din fericire pentru el, a supraviețuit atacului, împreună cu soția sa, de asemenea grav rănită în atentat. Nu același noroc l-a avut colegul său, Dr. Majid Shahriari eminent profesor și coleg la Universitatea Shahid Beheshti din Teheran, care a fost ucis în aceeași zi, într-un alt atentat cu bombă.

7. Shahram Amiri – om de știință Iranian în domeniul fizicii nucleare, răpit de CIA în colaborare cu serviciile secrete saudite, în cursul pelerinajului făcut la Mecca în cursul anului 2009. În iulie 2010 cere azil la ambasada Pakistanului din Washington D.C., pentru a fi ajutat să se reântoarcă în Iran. Conform propriilor declarații, a fost răpit torturat și mituit să coopereze cu CIA. În prezent este judecat în Iran pentru trădare și cooperare cu inamicul.

Ce mai poți spune când vezi câte crime sunt în stare să comită așa-zisele “democrații” occidentale, în numele “pax americana” ?! Vorba Ambasadorului SUA la București, jidanul Mark H. Gitenstein:  sa ne bucuram ca putem sa protestam fara sa fim impuscati de pe acoperisuri !

În concluzie, cred că ar fi timpul să pichetăm din nou ambasada Israelului și a instrumentelor oarbe a acestuia, Ambasada SUA, și să spunem un NU HOTĂRÂT, RĂZBOIULUI !

Președintele Asociației Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor și Refugiaților (APADAR) – Ene Viorel

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer