Tamir Pardo, Șeful Mossad  (serviciul israelian de spionaj) a fost duminică la Washington pentru a discuta cu autoritățile americane despre un eventual atac al armatei israeliene împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului.

E război, Irane! Șeful Mossad la Washington servicii secrete

Vizitele șefului Mossad sunt de obicei secrete. Însă, de data aceasta, informația a fost divulgată ‘accidental’ de către președintele Comisiei de informații din Senatul israelian, Dianne Feinstein, în cursul unei audieri la comisie. Ulterior, televiziunea israeliană a anunțat, că în cursul vizitei sale în SUA, șeful Mossada abordat și posibilitatea ca Israelul să atace unilateral Iranul.
Președintele statului evreu, Shimon Perez, a reafirmat marți că ‘nu trebuie exclusă nici o opțiune împotriva programului prin care Iranul caută să se doteze cu arme de distrugere în masă’. În luna octombrie, mass-media israeliană relata că primul ministru, Benjamin Netanyahu și ministrul Apărării, Ehud Barak, erau favorabili declanșării unei acțiuni militare împotriva Iranului, dar serviciile de informații israeliene, printre care și Mossad, se opuneau unei astfel de operațiuni.
Informația cu privire la vizita șefului Mossad în SUA a survenit cu câteva ore înainte ca James Clapper, directorul național al serviciilor de informații americane (DNI), să se prezinte în fața Comisiei de Informații a Senatului american, unde a declarat că Israelul vede în aspirația Iranului de a obține arme nucleare o ‘continuă amenințare’ în plan regional și internațional.

comentariu rapcea.ro: în același fel, declar și eu, aici pe blogul meu suveran și independent, că ISRAELUL ESTE O AMENINȚARE CONTINUĂ LA ADRESA PĂCII ȘI SECURITĂȚII ÎN LUME ! (deja am primit amenințări  pentru articolul de ieri cu Iranul – dacă i se întâmplă ceva Israelului, să știți de ce ! 🙂 )

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer