Uniunea European va cheltui circa 3 milioane de euro pentru a populariza insectele ca sursa alternativ de proteine n alimentație.

insecte mancare 300x180 UE cheltuiește 3 milioane de euro pentru a ne convinge s mncm insecte  eurosceptic Anul acesta vor fi selectate proiectele care urmeaz s fie implementate ulterior la nivelul Uniunii, menite s popularizeze insectele ca surs de proteine, relateazDaily Mail.

Experții n domeniul alimentației sunt de prere c va fi nevoie de “deghizarea” insectelor pentru a fi consumate n Europa, astfel ca acestea ar putea fi introduse n burgeri sau n alte produse de tip fast-food.

Deși la nivel european insectele nu sunt consumate n mod traditional, se estimeaz c circa 2,5 milioane de persoane, la nivel mondial, au o dieta ce presupune consumul regulat de insecte. Mai precis, 80% din țrile de pe Terra deja sunt consumatoare de insecte, iar 1.000 de specii sunt deja de mult vreme gustate.

Anumite larve pot conține de trei ori mai multe proteine dect carnea de vit, n timp ce unii greieri au la fel de mult calciu ca și un pahar cu lapte.

Mulți experți sunt de prere c produsele ce conțin insecte procesate s-ar putea vinde cu specificația “produs cu conținut mai mare de proteine”, “cu un nivel sntos de grsimi” sau “eco”.

Spre deosebire de grne, de exemplu, insectele au nevoie de puțin spațiu pentru depozitare și pot fi crescute n spații sigilate, la lumina soarelui. Ideea a mai fost popularizat și n trecut de UE și Națiunile Unite. Se vehiculeaz c pn la sfrșitul acestui deceniu, insectele deja se vor afla pe multe mese.

n plus, dup cum declar nu puțini experți, din 2020 nici nu vom mai avea de ales, așa c am face bine s ne obișnuim cu ideea.

sursa:Ziare.com

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer