Uniunea European„ va cheltui circa 3 milioane de euro pentru a populariza insectele ca sursa alternativ„ de proteine Ón alimentație.

insecte mancare 300x180 UE cheltuiește 3 milioane de euro pentru a ne convinge s„ m‚nc„m insecte  eurosceptic Anul acesta vor fi selectate proiectele care urmeaz„ s„ fie implementate ulterior la nivelul Uniunii, menite s„ popularizeze insectele ca surs„ de proteine, relateaz„†Daily Mail.

Experții Ón domeniul alimentației sunt de p„rere c„ va fi nevoie de “deghizarea” insectelor pentru a fi consumate Ón Europa, astfel ca acestea ar putea fi introduse Ón burgeri sau Ón alte produse de tip fast-food.

Deși la nivel european insectele nu sunt consumate Ón mod traditional, se estimeaz„ c„ circa 2,5 milioane de persoane, la nivel mondial, au o dieta ce presupune consumul regulat de insecte. Mai precis, 80% din ț„rile de pe Terra deja sunt consumatoare de insecte, iar 1.000 de specii sunt deja de mult„ vreme gustate.

Anumite larve pot conține de trei ori mai multe proteine dec‚t carnea de vit„, Ón timp ce unii greieri au la fel de mult calciu ca și un pahar cu lapte.

Mulți experți sunt de p„rere c„ produsele ce conțin insecte procesate s-ar putea vinde cu specificația “produs cu conținut mai mare de proteine”, “cu un nivel s„n„tos de gr„simi” sau “eco”.

Spre deosebire de gr‚ne, de exemplu, insectele au nevoie de puțin spațiu pentru depozitare și pot fi crescute Ón spații sigilate, la lumina soarelui. Ideea a mai fost popularizat„ și Ón trecut de UE și Națiunile Unite. Se vehiculeaz„ c„ p‚n„ la sf‚rșitul acestui deceniu, insectele deja se vor afla pe multe mese.

őn plus, dup„ cum declar„ nu puțini experți, din 2020 nici nu vom mai avea de ales, așa c„ am face bine s„ ne obișnuim cu ideea.

sursa:†Ziare.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares