Profilul nutritonal al mierii de albine
Toata lumea stie ca mierea de albine este sanatoasa si extrem de benefica organismului uman, dar sunt putini cei ce stiu exact ce contine mierea de albine. De exemplu stiai ca mierea de albine este foarte saraca invitamine? Contine in schimb mult calciu si mult fosfor.

Iata care este profilul nutritional al mierii de albine, asa cum este prezentat deWH food. In primul rand, trebuie spus ca mierea contine mai putinecaloriidecat aceeasi cantitate de zahar si indulceste mai bine. In 42 de grame de miere, adica o lingura de miere, sunt 120 de calorii. Aceeasi cantitate de zahar rafinat contine 160 de calorii.

In 100 de grame de miere de albine sunt 82,4 grame decarbohidrati, 0,2 grame defibre. Carbohidratii din miere sunt fructoza, in proportie de 38%, glucoza, 31%, maltoza, 7 % si sucroza in proportie de 2%.

Mierea nu contine delocgrasimi, iar in 100 de grame sunt 0,3 grame deproteinesi 17, 8 grame deapa. Mierea nu contine vitamina A, dar contine o serie de vitamine din grupul B. Astfel, in 100 de grame sunt 0,038 de grame de vitamina B2, 0,121 grame de vitamina B3, 0,121 grame de vitamina B5 si 0,062 grame de vitamina B6.

In respectiva cantitate etalon de miere se mai gaseste si 1% din catitatea zilnica de vitamina B9, respectiv 0,001 grame. Dozele de vitamine din grupul B continute de miere asigura sub 3% din necesarul zilnic.

In 100 de grame de miere se gaseste doar 1% din necesarul de vitamina C necesara zilnic. In functie de tipul de miere, aceasta poate contine urme de vitamina D si de vitamina PP, in cantitati neglijabile insa.

In 100 de grame de miere se gasesc 0,42 de miligrame de fier, care asigura circa 5% din necesarul zilnic de fier, doua miligrame de magneziu si sase miligrame de calciu. Se mai gasesc 53 de miligrame de potasiu, patru miligrame de sodiu si 0,22 miligrame zinc.

Pe langa acestea, contine si cantitati mici si foarte mici de beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu si argint, in catitati foarte apropiate de nevoile organsimului.

Factorul de aciditate al mierii de albine este situat intre 3,2 si 4,5, ceea ce face ca in mierea de albine sa fie imposibila dezvoltarea bacteriilor. Bogatia nutritionala a mierii de albine vine din continutul exceptional de enzime si aminoacizi, proportia acestora variind in functie de tipul mierii de albine, regiune si tipul florei din care a fost recoltata.

Din cauza faptului ca mierea poate contine bacteria botulinica este contraindicata copiilor pana la varsta de un an. Dupa aceasta varsta mierea poate fi oferita copiilor fara probleme.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *