SUA cer Israelului să nu atace Iranul. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Statele Unite doresc să privilegieze calea diplomatică pentru a convinge Iranul să renunțe la controversatul său program nuclear, solicitând Israelului ‘să ofere sancțiunilor timpul necesar pentru a-și produce efectul’.

SUA cer Israelului să nu atace Iranul externeÎntrebat dacă SUA vor cere Israelului să nu bombardeze Iranul, deși anterior secretarul american al Apărării, Leon Panetta, enunțase o astfel de posibilitate, purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Mark Toner, a răspuns: ‘acesta este mesajul nostru’. ‘Am impus sancțiunifără precedent împotrivaIranului întrucât considerăm că diplomația încă mai are timp și spațiu să acționeze’, a adăugat oficialul american, transmite Agerpres.

Această declarație survine la o zi după apariția unui articol în cotidianul Washington Post, în care se afirmă că secretarul american al Apărării estimează căIsraelul ar putea ataca Iranul în lunile aprilie, mai sau iunie, înainte ca această țară să reușească să înceapă producerea de arme nucleare. Însă Panetta a refuzat să confirme cele publicate de cotidianul american, limitându-se să afirme că ‘Israelul a făcut cunoscut că are în vedere’ lovituri aeriene, iar ‘noi ne-am exprimat îngrijorarea’.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat să confirme existența unei amenințări israeliene față de Iran. ‘Nu ne îndoim de amenințarea pe care Iranul o reprezintă pentru aliatul nostru, Israel, dar și pentru toți partenerii noștrii din regiune. (…) În consecință, înțelegem perfect și împărtășim preocupările serioase ale Israelului legate de programul nuclear iranian’, a afirmat oficialul american.

sursa: Ziua Veche

comentariu rapcea.ro: între timp, Rusia le-a închis (ca în fiecare iarnă de câtiva ani) europenilor conducta “în nas”, tăindu-i de la porția de gaze rusești și lăsându-i să cerșească de la iranienii pe care cică îi “pedepseau” cu embargou, petrol și gaze. Ei nu se pot căca pe ei de frig, în cea mai nenorocită iarnă din ultimii 50 de ani, dar le arde de sancțiuni…

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer