Curtea Internațional de la Haaga a scutit Germania de obligația de a plti compensațiile pentru represiunile ale regimului nazist. n 2008, guvernul Germaniei s-a adresat Curții de la Haaga pentru a contesta cererile unor cetțeni italieni care ar fi suferit de pe urma regimului lui Hitler. n plngere sunt vizate evenimentele din septembrie 1943 – mai 1945 de pe teritoriul italian ocupat de trupele germane.

hitler copil 300x237 Curtea Internațional de la Haaga a scutit Germania de plata compensațiilor victimelor nazismului international n noiembrie 2008, nalta Curte de Casație din Italia a satisfcut cererea a nou rude a doi locuitori ai satului Civitella, care au fost executați de soldații germani n 1944. Potrivit deciziei instanței, autoritțile Germaniei trebuiau s plteasc italienilor un milion de euro, transmite Interfax.

n același proces s-au alturat și grecii, care au ncercat s primeasc compensații pentru asasinarea rudelor sale n iunie 1944 n satul grecesc Distomo. Italia a permis atacarea Germaniei prin intermediul instanțelor sale de judecat.

Germania a refuzat s achite despgubirile și s-a adresa Curții de la Haaga, pentru a verificat dac astfel de procese corespund normelor internaționale. Guvernul german a cerut stabilirea dac poate o persoan fizic poate ataca n instanța de judecat național guvernul altui stat. Curtea Internațional a adoptat o decizie favorabil Germaniei.

Anterior, Italia a ncercat s conteste acțiunile prții germane, dar contestația italienilor la Curtea Internațional a fost respins n iulie 2010. Autoritțile Italiei au ncercat s demonstreze c n cazul dat era vorba de o crim mpotriva umanitții, iar Germania nu se poate eschiva de la rspundere. Cu siguranț, hotrrea Curții de la Haaga constituie un precedent judiciar, care va pune capt practicilor sioniste de extorcare a Germaniei pentru vinovția Holocaustului nazist.

sursa: antimedia.info

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.