Curtea InternaționalŃ de la Haaga a scutit Germania de obligația de a plŃti compensațiile pentru represiunile ale regimului nazist. ╬n 2008, guvernul Germaniei s-a adresat Curții de la Haaga pentru a contesta cererile unor cetŃțeni italieni care ar fi suferit de pe urma regimului lui Hitler. ╬n plÔngere sunt vizate evenimentele din septembrie 1943 – mai 1945 de pe teritoriul italian ocupat de trupele germane.

hitler copil 300x237 Curtea InternaționalŃ de la Haaga a scutit Germania de plata compensațiilor victimelor nazismului international ╬n noiembrie 2008, ╬nalta Curte de Casație din Italia a satisfŃcut cererea a nouŃ rude a doiá locuitori ai satului Civitella, care au fost executați de soldații germani ţn 1944. Potrivit deciziei instanței, autoritŃțile Germaniei trebuiau sŃ plŃteascŃ italienilor un milion de euro, transmite Interfax.

╬n același proces s-au alŃturat și grecii, care au ţncercat sŃ primeascŃ compensații pentru asasinarea rudelor sale ţn iunie 1944 ţn satul grecesc Distomo. Italia a permis atacarea Germaniei prin intermediul instanțelor sale de judecatŃ.

Germania a refuzat sŃ achite despŃgubirile și s-a adresa Curții de la Haaga, pentru a verificat dacŃ astfel de procese corespund normelor internaționale. Guvernul german a cerut stabilirea dacŃ poate o persoanŃ fizicŃ poate ataca ţn instanța de judecatŃ naționalŃ guvernul altui stat. Curtea InternaționalŃ a adoptat o decizie favorabilŃ Germaniei.

Anterior, Italia a ţncercat sŃ conteste acțiunile pŃrții germane, dar contestația italienilor la Curtea InternaționalŃ a fost respinsŃ ţn iulie 2010. AutoritŃțile Italiei au ţncercat sŃ demonstreze cŃ ţn cazul dat era vorba de o crimŃ ţmpotriva umanitŃții, iar Germania nu se poate eschiva de la rŃspundere. Cu siguranțŃ, hotŃrÔrea Curții de la Haaga constituie un precedent judiciar, care va pune capŃt practicilor sioniste de extorcare a Germaniei pentru vinovŃția Holocaustului nazist.

sursa: antimedia.info

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer